EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ

Türk organik sektörü üç koldan tanıtım atağına kalktı

Türkiye’de 1980’li yıllarda başlayan organik üretim bugün, 543 bin hektar alanda 2.4 milyon ton üretim rakamına ulaştı.

“Gulfood İnovasyon Ödülü” Pınar Choco Labneh’e

Türkiye’nin yanı sıra Körfez ve Ortadoğu ülkelerinin de lider ve öncü gıda markası Pınar, kısa bir süre önce piyasaya sürdüğü Pınar Choco Labneh ile “En Yenilikçi Süt Ürünleri” kategorisinde 2019...

1920 Sultanahmet Köftecisi’nde 4. kuşak dönemi başlıyor

1920 Sultanahmet Köftecisi’ni 43 yıldır yöneten 3. Kuşak Patron Mehmet S. Tezçakın, tüm yetkilerini 4. Kuşağa devrederek emekliye ayrıldı.

Toz gıda karışımlarının evde tüketimi artacak

Aromio Toz Gıda Karışımları Genel Koordinatörü Nüket Şen Dumlupınar, “Ev dışı tüketim olarak tarif ettiğimiz toz karışım ürünlerin artık market raflarında ev tüketimine de uygun hale getirildiğini...

“Gıda güvenliği müşteri memnuniyetine doğrudan yansıyor”

Üçge Elektronik Teknik Destek Uzmanı Mert Mataracı, "Gıda güvenliği; gıdanın kullanıma uygun olarak hazırlanma sürecine ve tüketiciye zarar verip vermeyeceğini kontrol eder" dedi.

Bakliyat gelecek nesillere bırakılacak en önemli mirastır

Türkiye’nin önerisi ile 2016 yılında Birleşmiş Milletlere bağlı Gıda ve Tarım Örgütü(FAO) tarafından bakliyatın öneminin anlatılması ve bu konuda farkındalığın artırılması için kabul edilen ‘’Dünya...

"Kendi gıdasını üretemeyen ülkeler tam bağımsız olamaz"

Duru Bulgur Yönetim Kurulu Başkanı İhsan Duru: "Kendi gıdasını üretemeyen ülkeler tam bağımsız olamaz."

PepsiCo’da yeni atama

Özellikle strateji ve pazarlama alanlarındaki uzmanlığıyla PepsiCo Türkiye’de başarılara imza atan ve şirket bünyesinde en son Dönüşüm Direktörlüğünü üstlenen Gizem Turan Pazar, Satış Strateji...

Renklerin mucizesi: Muz

Muz, A, B1, B2, B3, B6, B9, C, E ve K vitaminlerini, çinko, demir, fosfor, kalsiyum, magnezyum, sodyum ve potasyum minerallerini içermektedir (USDA, 2018a)

Doğrudan satış hamleleri gastronominin yıldızlaşmasına katkı sağlar

“Elimizdeki ürünlerden yeterince gurur duymuyoruz. Ancak bu garip çünkü ben ve yabancı arkadaşlarım burada yaşayan veya zaman zaman gelen yabancı şefler, Türkiye'deki ürünlerin kalitesine ilişkin...