EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ

Banvit’in satış süreci tamamlandı

Banvit’in satış süreci 25 Mayıs Perşembe günü düzenlenen Genel Kurul’da tamamlandı. Banvit’in yüzde 79,5 hissesi BRF ile Katar Yatırım Otoritesi ortaklığına devredildi.

Metro Toptancı Market, siyah sarımsak satışına başladı

Coğrafi İşaretli Ürünlerden öne çıkan Taşköprü sarımsağından elde edilen siyah sarımsak, Metro Toptancı Market mağazalarında satışa çıkacak.

İntermak, ürün geliştirmeye yönelik ar-ge çalışmalarına devam ediyor

Ar-ge çalışmaları kesintisiz devam eden İntermak, yeni ürünler geliştirmeye yönelik çalışmalarını sürdürüyor ve Peynir şekillendirme makinaları çalışmaları da devam ediyor.

Gıda sanayinde teknik yaratıcılık

Gıdalarımızda sağlık ve beslenme önceliği, hammadde özellikleri ile teknolojik sınırlamalar ve yasal düzenlemeler nedeni ile bilgi yoğun araştırma-geliştirme ve inovasyon çalışmalarına gereksinim...

“Tüketiciler sağlık için risk taşıyan sokak sütünden uzak durmalı”

21 Mayıs Dünya Süt Günü dolayısıyla yazılı bir açıklama yapan ASÜD Başkanı Harun Çallı, beslenme öğeleri açısından zengin bir içeriğe sahip olan süt ve süt ürünlerinin, sağlıklı yaşamak için...

Kalite Sistem Mérieux NutriSciences, web sitesini yeniledi

Kalite Sistem Mérieux NutriSciences, kalite , gıda güvenliği, tüketici sağlığı, çevre, biyosidal, kozmetik, ilaç ve tüketici ürünleri ana konularında analiz, denetim, eğitim, danışmanlık ve...

Dar gelirli tüketiciden nakitsiz ekonomiye dünya halleri

Dünya nüfusunun yaklaşık yüzde 60'ının yıllık geliri 1.500 ABD Doları'nın altında. Şirketler için bu grup, Asya, Afrika ya da Güney Amerika'da büyük potansiyel bir pazarı temsil...

Başarılı bir ilk Fuar: ProFood Tech 2017

6 bin 500 profesyonel ve üst düzey yönetici fuarı ziyaret etti.

Gurme 2017 fuarını 28 bin 735 kişi ziyaret etti

10 - 14 Mayıs tarihleri arasında düzenlenen fuarın ilk gününde 30 metrelik Adana kebap şovu yapıldı. TÜYAP Adana Sahne Mutfak’ta ise her gün bir yörenin yöresel yemeklerinin sunumu gerçekleştirildi....

Yüksek basınçta soğuk pastörizasyon

Yeni teknolojiler gıdanın raf ömrü ile duyusal özelliklerini iyileştirirken; işleme yöntemleri daha az atık üreten, işlenen gıdanın geometrisinden ve boyutlarından nispeten bağımsız hale gelmeye...