EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ

“Artizan süt ürünleri eğer bilinçli bir şekilde yapılıyorsa güvenlidir”

Son dönemde ev yapımı ürünlere ilgi artmasından yola çıkarak süt ürünleri üretimi eğitimi veren atölyeler düzenleyen Öznur Apaydın Arıkan, ev yapımı peynir üretiminde hijyen ve sanitasyon...

Coğrafi İşaret konusu müfredata giriyor

Metro Türkiye, ülkemizdeki yerel değerlerin korunması, desteklenmesi ve Türk mutfağının geliştirilmesi adına 2011 yılında başlattığı Coğrafi İşaretli Ürünler Projesi kapsamında önemli bir adım attı....

PepsiCo Türkiye’de Yiyecek Kategorisi Pazarlama Direktörü ataması

PepsiCo Türkiye’de 10 yılı aşan kariyeri boyunca, içecek, yiyecek, iş geliştirme ve pazarlama sorumluluklarını üstlenerek önemli başarılar elde eden Osman Dilber, Yiyecek Kategorisi Pazarlama...

Kahvaltılık gevrekler (breakfast cereals)

Günümüz dünyasında ülkeler; obezite, kardiyovasküler hastalıklar, eğitim ve işyeri performansı gibi bir dizi temel sağlık ile sosyal ve ekonomik zorluğu gidermek için çok fazla zaman ve para...

İstanbul Gelişim Üniversitesi’nde sağlıklı “Fit Cafe”

İstanbul Gelişim Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Haluk Saçaklı, BESYO bölümünde öğrencilerinin ders verimlerini arttırmak ve sağlıklı yaşam yollarını öğrenebilmeleri için Fit Cafe’yi açtığını söyledi....

Hayaller Tiffany’de kahvaltı, gerçeklerse akıllı gıdalar

Sabah saatlerinde kahvaltıya yer açmak, hem keyifli hem sağlıklı bir alışkanlık elbet. Geçmişin filmlerinden Tiffany’de Kahvaltı tadında keyifler nostalji hafızamızda saklı kalsın...

Denimeks, 1 milyon dolarlık yatırımla yeni tesis kuruyor

Üretimlerinin yüzde 90'ını Avrupa, Amerika, Avustralya ve Ortadoğu ülkelerine ihraç ettiklerini belirten Denimeks Gıda Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Yıldırım, yeni yatırımla birlikte pazar payını...

Yumurta ihracatı rekor kırdı

Yumurta ihracatı 2018 yılında 430,7 milyon dolara ulaşarak son on yılın rekorunu kırdı. Yumurta üreticileri, yumurtanın birincil üretim ve temel bir gıda maddesi olduğu gerçeğinden hareketle...

Bu zeytin, “Üretici, tüketici ve çevre dostu”

Atatürk Bahçe Kültürleri Merkez Araştırma Enstitüsü Gıda Mühendisi Dr. Yasin Özdemir, “2014 yılında Tarım ve Orman Bakanlığı Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü (TAGEM)’müzün...

İklim değişikliği zeytin üretimini tehdit ediyor

İklim değişikliğinin sonuçlarının Akdeniz kuşağındaki ülkelerin zeytin üretimini olumsuz etkilediğini belirten Zeytindostu Derneği Başkanı Prof. Dr. Fügen Durlu Özkaya, Türkiye’de de ağaçlarda hızlı...