EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ

Şeker vergisi, şeker karşıtı kampanyalar ve meyve suyu endüstrisi

Şeker vergileri, hükümetlerin dünya üzerindeki ülkelerde gözlenen obezite ve diyabet sorunlarının üstesinden gelme çabalarını temsil etmektedir. 2016 yılında, Dünya Sağlık Örgütü (WHO), küresel...

Kanatlı etinde doğru paketleme ve soğuk zincir hayati önem taşır

Tavuk but etinde, göğüs bonfileye kıyasla demir, çinko ve sodyum içerikleri de daha fazladır. Bununla birlikte but eti yüzde 14,52 daha fazla yağ dokusu içerdiği için daha lezzetlidir.

Mucizevi Prebiyotik Hindiba kökü Lifi

Çocukların bağırsak florasını antibiyotik tedavisi sonrasında da koruyor

Kanatlıda en önemli sorun salmonella infeksiyonları

Kanatlı sektörü hakkında, özellikle medyada yer alan bilgi kirliliği nedeniyle, sektörün hak etmediği bir algı oluşmuştur. Tüketicideki algıları da değiştirmek çok güçtür. Algıyı değiştirebilmek...

Gıda Proses Vana(Hijyenik-Aseptik) Seçiminin Raf Ömrüne Etkisi

GEA, üretim prosesiniz için hangi hijyenik sınıf en uygun ise ona göre; mükemmel vana çözümleri, hatları ve konseptlerini sunmaktadır.

Köpekbalığı, DNA barkot, gıda sahtekârlığı!

Dünya genelinde takip edilmesi ve tespiti zor olan türlerin biyoçeşitliliğinin hızlı tespitinin sağlanması amacıyla DNA barkodlama çalışmaları her geçen gün artmakta iken, ülkemizde bu konudaki...

Kanatlı sektörü

Tavuk eti üretim değeri yumurtanın üretim değeri ile birlikte değerlendirildiğinde 2012 yılında buğdayı geçerek 3. sıraya yerleşmektedir.

Dünyanın lider fındık üreticileri TOMRA teknolojisini tercih ediyor

Giresun, Ordu, Sakarya ve Gürcistan dahil olmak üzere dört ayrı fındık fabrikasında üretime devam eden Olam Progıda, 20 yıldır TOMRA Gıda’nın ayıklama teknolojilerini kullanıyor. Progıda’nın dört...

Protein kaynakları gelecek nesillere yatırım

Uzmanların tespitlerine göre az gelişmiş ve gelişmekte olan ülkelerde günlük protein ihtiyacının yüzde 30-40’ı hayvansal, yüzde 60-70’i bitkisel kaynaklardan karşılanırken, gelişmiş ülkelerde tersi...

Beyaz et ve dijitalleşme

Gıda sektörü de mevcut dijital dönüşümden payını almış durumda. Özellikle et ürünlerine yönelik çalışmalar olağan hızıyla sürüyor. Bu yazımızda kişi başına düşen tüketim miktarı ile dikkat çeken...