EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ

“Anadolu’nun Bulgurlu Yemekleri” kitabı çıktı

Merkezi Karaman’da bulunan ve günlük 200 ton buğday işleme kapasiteyle “Bulgurun Anavatanı”ndan yola çıkarak büyük bir ihracat pazarına seslenen Duru Bulgur, “Anadolu’nun Bulgurlu Yemekleri”...

Renklerin mucizesi: Portakal

Kış mevsiminin en çok tüketilen meyvesi olan portakal (Citrus sinensis) Turunçgiller familyasının bir üyesidir.

Pişirmeye hazır ambalajlı taze balıklar  İyi Gelecek Festivali’nde    

Leröy Türkiye MAP Ambalajlı taze balıklar “Migros İyi Gelecek Festivali” nde Türkiye’nin önde gelen tedarikçilerinin arasında yerini aldı.

Yüksek gastronomi gıdaları daha fazla geri dönüştürür

Bugün artık birçok büyük şef, yemek pişirirken israfı azaltmak için sıfır atığı savunuyor.

Özgünlük, tağşiş ve gıda güvenliği

Finansal ya da ekonomik kazanç amacıyla üreticiler gıda sahtekarlığı yapmaktadırlar. Üreticiler içerikleri değiştirerek ve etiketlere yanlış veya eksik bilgi vererek gıda sahtekarlığı...

Et sektörünün kampanya karnesi

Tüm insert, basılı reklam, TV reklamı, radyo reklamı ve online kanallardaki fiyat verilerini araştırıp takip eden BrandZone, et ve et ürünleri kategorilerinde düzenlenen kampanyaları...

Dana köfte ve hamburger ürünlerinde diyet liflerinin kullanımı

Diyet lifleri, su tutma kapasitesi, su bağlama kapasitesi, şişme, çözünürlük gibi hidrasyon özellikleri, yağ tutma kapasitesi, tekstürü iyileştirici kristalize olmama özellikleri gibi birçok...

Aromsa ilk sürüdürülebilirlik raporunu yayımladı

Türkiye’nin aroma ve sos üretiminde lider şirketi olan ve aynı zamanda dünyanın en beğenilen markaları için yenilikçi lezzetler tasarlayan Aromsa, öncü konumunun getirdiği sorumlulukla çevresel...

Esansiyel aminoasit ihtiyacı

Esansiyel aminoasitler vücudumuzda üretilemeyen ve dışarıdan besinlerle alınması gereken amino asitlerdir ki kaynağı proteinlerdir. Bunların bitkisel ve hayvansal gıdalarla mutlaka alınması...

Kırmızı et ürünlerini pazarlarken dikkat!

Günümüzde kırmızı et ürünlerinde tüketici hassasiyetine çok fazla değer verildiği görülüyor. Tüketiciler katkı maddelerine karşı temkinli yaklaşıyor ve katkı maddesi kullanılmayan ürünlere talep...