EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ

Et Sektöründe Çeşniler

Sağlık ve beslenme arasındaki ilişki yüzyıllardır bilinmektedir. Hipokrat yaklaşık 2500 yıl önce, "Besinler ilacınız, ilacınız besininiz olsun" demiştir. Günümüzde ise, Dünya Gıda Örgütü (FAO) ve...

Etteki tağşiş gözlem yoluyla anlaşılmaz

Rengin önemli bir kalite kriteri olsa da etteki tağşişin bu şekilde anlaşılamayacağını belirten uzmanlar, büyük ve küçükbaş hayvanın cinsine ve etin oksijenle temas edip etmemesine göre renkte...

Et ve Et Ürünlerinde Tür Tayini Analizleri

Et ürünlerinde kullanılan farklı hayvan türlerinin belirlenebilmesi için geliştirilmiş analitik metotların bir çoğu canlı türleri arasındaki genetik farklılıktan faydalanan DNA temelli analiz...

“Kısa vadeli çözümler tarımı bitirir”

İstanbul Üniversitesi, İktisat Fakültesi İktisat Teorisi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Havva Tunç, tarım sektörünün stratejik önemi olan bir sektör olduğunu belirterek piyasayı düzenlemek...

Paketleme, Proses ve Entegre Hat Çözümlerinin Lideri: MULTIVAC

MULTIVAC, et ve işlenmiş et ürünleriyle ilgili entegre paketleme ve proses çözümlerini 4-9 Mayıs 2019 tarihleri arasında Frankfurt’ta düzenlenecek olan, IFFA 2019 Fuarı’nda...

Tuttofood'un başarısı 

6-9 Mayıs tarihlerinde bu fuarı kaçırmamanızı tavsiye ederim.

Et ikamesi gıdalar, lezzetiyle damakları şaşırtıyor

Artan et alternatifi talebini karşılamaya yönelik yeni üretim tesisi yatırımları yükselişte.

Et tür tayini

Et ve et ürünlerindeki hayvan türlerinin tanımlanması, gıda kalitesini kontrolü, gıda güvenliği sağlama ve tüketiciyi korumada büyük önem taşımaktadır.

Kırmızı et üretimi azaldı

Kırmızı ette sektöründe damga vuran gelişme kırmızı et üretiminin azalması. İthalat ve girdilerde meydana gelen artışla birlikte hayvancılığın cazibesini yitirmesiyle birlikte üretimde düşüş...

Tetra Pak yönetiminde bayrak değişimi

Tetra Pak’ta 36 yıldır hizmet veren ve son 14 yıldır şirketin Başkanı ve CEO'su olarak görev yapan Dennis Jönsson görevinden ayrılma kararı aldı.