ALABALIK İLE İLGİLİ HABERLER

Türkiye gelecekte yüksek gastronomi ülkesi olur mu?

Türkiye’nin gelecekte yüksek gastronomi ülkesi olma yolundan adımlar atılıyor.

Balık pişirirken nelere dikkat edilmeli?

Narenciye suları, alkol, bol tuz ve şeker ile marine edilerek ısıya ihtiyaç kalmadan pişirilen balık çeşitleriyle hazırlanan yemeklerde dikkat edilmesi gereken en önemli unsur keskin tatların...

Üretilen alabalıkların büyük bir kısmı ihraç ediliyor

Alabalığın ülkemizde gün geçtikçe büyüyen bir sektör olduğunu söyleyen Keban Alabalık A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Şimşek, “Başta Avrupa ülkeleri olmak üzere birçok ülkeye porsiyon ve bunun...

Su ürünleri sektörü, yönünü Çin'e çevirdi

Türkiye’nin ihracatta yıldız sektörlerinden su ürünleri sektörü, levrek ve çipurada Avrupa pazarında yüzde 25 pazar payına ulaştıktan sonra yönünü dünya devi Çin’e çevirdi.

Su ürünleri yetiştiriciliği ne durumda?

Suğla Su Ürünleri İthalat ve İhracat Sorumlusu Onur Özkal, yetiştirme ürünlerde alabalık, levrek, çipura ve somon'un ihracatta güzel bir pazar oluşturduğunu söyledi. Şahlanlar Gıda Şirketi Sahibi...