ARGE İLE İLGİLİ HABERLER

Doğruyu bulmak için tersine vurgu

Artan küresel nüfus için, güvenli çevresel sınırlar içerisinde sağlıklı ve besleyici gıda ürünleri sağlamak bugün insanlığın karşılaştığı en büyük sorunlardan birisidir. Bu nedenle dünyada gıda ve...

Üretimde dijitalleşme maliyet düşüşü sağlayacak

Endüstri 4.0 için temel hedefin buradaki teknolojileri doğru kullanarak maliyetleri düşürmek, kaliteli ve verimli üretimi artırmak olacağını dile getiren Sistem Global Danışmanlık Ar-Ge Grup Başkan...

Gıda ve Ar-Ge

Gıda alanındaki Ar-Ge merkezlerinin 12’si İstanbul, 5’i Bursa, 4’ü Kocaali’de yer almaktadır. Tarım alanındaki Ar-Ge merkezi ise 16 adettir.

Günmak, Ar-Ge ve Ür-Ge çalışmalarına ağırlık verdi

Günmak yeni bir ürün oluşturmak için Ar-Ge biriminin yanında, halihazırda olan makinaların verimliliğini artırmak, teknolojiye daha yakın olmak ve enerji sarfiyatını azaltmak için Ür-Ge birimini...

Günmak, Ar-Ge ve Ür-Ge çalışmalarına ağırlık verdi

Günmak yeni bir ürün oluşturmak için Ar-Ge biriminin yanında, halihazırda olan makinaların verimliliğini artırmak, teknolojiye daha yakın olmak ve enerji sarfiyatını azaltmak için Ür-Ge birimini...

Tagem Gıda, yurt dışı pazarlarında yerini almak istiyor

Tagem Gıda 2010 yılından bu yana Erciyes Üniversitesi bünyesinde bulunan Erciyes Teknopark'ta faaliyet gösteriyor. Rdtfood ve Tagem Gıda Analiz Merkezi San. Tic. Ltd. Şti. Ticari ünvanıyla, gıda...

Konsa Plastik, yeni ambalaj tasarımları için Ar-ge çalışmalarını sürdürüyor

Konsa Plastik Ambalaj, her türlü gıda, deterjan ve boya sektörüne yönelik ambalaj üretiminde yeni tasarımlar için ar-ge çalışmalarını sürdürüyor.

Gıda Ar-Ge Proje Pazarı, 417 proje başvurusu aldı

Gıda sektöründe yenilikçi fikirlerin sanayi ve ihracatla buluşması ve katma değerli üretimi arttırmak için Ege İhracatçı Birlikleri (EİB) tarafından düzenlenen V. Uluslararası Gıda AR-GE Proje...

İntermak, ürün geliştirmeye yönelik ar-ge çalışmalarına devam ediyor

Ar-ge çalışmaları kesintisiz devam eden İntermak, yeni ürünler geliştirmeye yönelik çalışmalarını sürdürüyor ve Peynir şekillendirme makinaları çalışmaları da devam ediyor.

Gıdanın menşei kemometri ile tespit edilecek

Samim Saner, bu yılbaşı itibariyle Mérieux NutriSciences grubunun uluslararası operasyonun bilimsel direktörlüğü görevini üstlendi. Gıda Güvenliği Derneği Başkanlığını da yürütmekte olan Samim Saner...

Saray Bisküvi'den ‘Altın Değerindeki Fikirler’ projesi

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) ve Sabancı Üniversitesi kuruluşu İnovent’in, firmaların sürdürülebilir katma değer yaratarak ihracatını artırması amacıyla başlattığı INOSUIT-İnovasyon Odaklı...

Yıldız Teknopark, teknolojinin yıldızlarını belirliyor

Yıldız Teknopark’ın bu yıl ikincisini düzenleyeceği Teknolojinin Yıldızları Ödülleri, ‘Kuluçkanın Yıldızları’, ‘Teknopark’ın Yıldızları’ ve ‘Türkiye’nin Yıldızları’ olarak 3 farklı kategoride...

İspak Ambalaj, üretim kapasitesini 3 katına çıkaracak

İspak Ambalaj, ambalaj sektörünün önemli etkinliklerinden olan 22. Uluslararası Avrasya Ambalaj Endüstrisi Fuarı’nda yeni ürün ve teknolojilerini sergiledi.

Gıda enflasyonun kaynağı nedir?

TÜSİAD tarafından düzenlenen “Yapısal Sorunlar Perspektifinden Verimlilik ve Gıda Enflasyonu” Konferansı 28 Eylül 2016 tarihinde Tekfen Tower’da gerçekleşti. Konferansın açılış konuşmaları Gıda...