BAKLİYAT İLE İLGİLİ HABERLER

“Güvenli gıda tüketmek için ambalajlı bakliyatlar tercih edilmelidir”

Armada Gıda Kalite Güvence Mühendisi Buket Güney, Açıkta satılan bakliyat ve ambalajlı bakliyat arasındaki en temel farkın izlenebilirlik olduğunu söyledi.

Dış ticarette yoğun rekabete karşın sektör var olmaya çalışıyor

Mersin Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı ve Ulusal Baklagil Konseyi Başkanı Abdullah Özdemir, bu yıl kuru baklagiller üretiminin 2017 yılına göre yüzde 4 artışla 1 milyon 212 bin ton olmasının...

Bu yıl bakliyat üreticisinin yüzü bir nebze güldü

Geçen seneye göre nohut fiyatının yaklaşık yüzde 35 düştüğünü belirten Reis Gıda Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Reis, “Kırmızı mercimekte ciddi bir fiyat artışı olmadı. Yeşil mercimek fiyatı, aynı...

İç Anadolu’da buğdaydan nohut ve yeşil mercimeğe geçiş

Orta Anadolu Hububat, Bakliyat, Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Hasan Gümüş, buğday ambarı olarak nitelendirilen İç Anadolu’da üretimde son dönem nohut ve...

Çin ay çekirdeği yerli üretimi tehdit ediyor

TUKSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Karaman, 2016’da 15 bin tona yakın ithal edilen ay çekirdeğinin 2018'in ilk 9 ayında 70 bin tona ulaştığını ve 85,6 milyon dolar ile iç pazarda yer bulduğunu...

Bakliyat sektörü yeniden toparlanır mı?

Türkiye 1988 yılında tüm mercimek çeşitlerinde 1 milyon 40 bin ton üretimi ile dünya mercimek üretiminin yüzde 33.8'ini gerçekleştirerek 1. sırada yer alıyordu. 2017 yılında 430 bin ton üretime...

Dünya sofralarının makarnası Türkiye’den gidiyor

Türkiye, 2018 yılının ocak-eylül döneminde 153 ülkeye 409 milyon dolarlık makarna ihraç etti. Türkiye’nin makarna ihracatı 2017 yılının ilk dokuz aylık döneminde ise; 356 milyon dolar olmuştu....

"Geri dönüşümün önemine tüm dünya ülkelerinin odaklanması gerekir"

Reis Gıda Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Reis: "Dünyada giderek artan nüfusun beslenebilmesi için; üretimin arttırılması, adaletli paylaşımı, israfın en aza indirilmesi, atık ve geri dönüşümün...

Özsarı bulgur günlük üretimini 200 tona çıkardı

Bulgur üretimlerini 15 bin metrekaresi kapalı olmak üzere toplam 50 bin metrekare alan üzerinde yaptıklarını söyleyen Özsarı Bulgur firma sahibi İbrahim Sarı, bu yıl yeni mercimek üretimi...

Diyet beslenmesinde yağların önemi

Sağlıklı yağların metabolizmanın çalışmasına etki etmesinin yanında hastalıklardan korunmada da etkili olduğunu belirten Ayşe Tuğba Şengel; Zeytinyağı, ayçiçek yağı, mısırözü yağı, fındık yağı...

İstanbul Hububat, Bakliyat, Yağlı Tohumlar'ın başkanı Haluk Okutur oldu

Simit Sarayı Onursal Kurucu Başkanı Haluk Okutur, Türkiye İhracatçılar Meclisi çatısı altında bulunan, İstanbul Hububat, Bakliyat, Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı...

Bakliyatta depolama ve lojistik nasıl?

Depolamanın bakliyatların mevcut miktar ve kalitesini en iyi koruyacak şartlarda belli bir süre muhafaza edilmesi olduğunu kaydeden Armada A.Ş Genel Koordinatörü Ali Orkun Çiçekçioğlu, tüketiciye...

“Çiftçimizin yönlendirilmeye ihtiyacı var”

Mehmet Reis, sektördeki son ithalat kararlarını değerlendirerek üretim ve verim artışının gerekliliğine dikkat çekti. Gıda güvenliği ve tüketici sağlığı için denetimin sürekliliğine vurgu yapan...

“Bakliyatta riskleri en aza indirecek yeni mekanizmalar gerekiyor”

78 milyon tonluk üretimi ülke bazında incelediğimizde Hindistan'ın 20 milyon ton yani yüzde 26'lık pay ile açık ara lider ülke olduğunu görüyoruz. Hindistan'ı 6 milyon ton ile Kanada, 5 milyon ton...

“Türkiye bakliyat işleme teknolojisinde dünyada söz sahibi”

Mersin’in dünyanın önemli bakliyat işleme merkezlerinden biri haline geldiğini belirten Atomika Satış Mühendisi Osman Yaman, firmaların çok büyük kapasitelerle çalıştığını ve sadece iç piyasaya...

Tahıl bakliyat işleme teknolojilerinde kopyalama dönemi sona erdi

Sanayi 4.0’a Türkiye’de en hızlı geçecek sektörlerden birisinin hububat ve bakliyat sektörü olduğunu belirten TABADER Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Mustafa Bayram, “Akıllı makineler ve...