BAKLİYAT İLE İLGİLİ HABERLER

Ramazan ve beslenme

"Orucu açtıktan sonra yediğiniz yiyeceklerin, kepekler, meyve ve sebzeler, süt ürünleri, et, balık, yumurta ve fasulye gibi protein bakımından zengin yiyecekler dahil olmak üzere nişastalı...

Dünya sofralarını yüzde 37 daha fazla tatlandırdık

Bitkisel yağ, yağlı tohumlar, un ve unlu mamuller, şeker ve şekerli mamuller başta olmak üzere çok çeşitli gıda ürünlerinin ihracatını yapan Ege Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri...

Dağlı Bakliyat, yüzde 20 büyüme hedefliyor

Gaziantep’in Nizip ilçesinde 2007 yılından bu yana bulgur üretimi yapan Dağlı Bakliyat Yönetim Kurulu Başkanı Şerif Dağlı, geçen yıl yüzde 15 büyüme kaydettiklerini ve bu yıl bu oranı yeni...

“Bulguru dünyaya tanıtmayı hedefliyoruz”

Başta ABD, AB ülkeleri ve Ortadoğu’ya ihracat yaptıklarını, iç piyasada marka bilinirliğini dış piyasada da etkin bir hale getirmek için çalışmalara başladıklarını kaydeden Özsarı Bulgur Yönetim...

"Baklagiller bitkisel kaynaklı protein içeren besinler"

Türkiye'nin girişimleriyle,Birleşmiş Milletler (BM) tarafından alınan karar ile 10 Şubat'ın "Dünya Bakliyat Günü" ilan edilmesinin ardından,vatandaşların bakliyata ve bakliyata dayalı diyetlere...

Bakliyat gelecek nesillere bırakılacak en önemli mirastır

Türkiye’nin önerisi ile 2016 yılında Birleşmiş Milletlere bağlı Gıda ve Tarım Örgütü(FAO) tarafından bakliyatın öneminin anlatılması ve bu konuda farkındalığın artırılması için kabul edilen ‘’Dünya...

"Kendi gıdasını üretemeyen ülkeler tam bağımsız olamaz"

Duru Bulgur Yönetim Kurulu Başkanı İhsan Duru: "Kendi gıdasını üretemeyen ülkeler tam bağımsız olamaz."

Egeli hububat bakliyat yağlı tohumlar ihracatçılarından tarihi ihracat

Ege Bölgesi, Türkiye’nin tarım ürünleri ihracatına 2018 yılında 5 milyar doların üzerinde katkı koyarken, 402 milyon dolar ihracat gerçekleştiren Ege Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri...

“Güvenli gıda tüketmek için ambalajlı bakliyatlar tercih edilmelidir”

Armada Gıda Kalite Güvence Mühendisi Buket Güney, Açıkta satılan bakliyat ve ambalajlı bakliyat arasındaki en temel farkın izlenebilirlik olduğunu söyledi.

Dış ticarette yoğun rekabete karşın sektör var olmaya çalışıyor

Mersin Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı ve Ulusal Baklagil Konseyi Başkanı Abdullah Özdemir, bu yıl kuru baklagiller üretiminin 2017 yılına göre yüzde 4 artışla 1 milyon 212 bin ton olmasının...

Bu yıl bakliyat üreticisinin yüzü bir nebze güldü

Geçen seneye göre nohut fiyatının yaklaşık yüzde 35 düştüğünü belirten Reis Gıda Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Reis, “Kırmızı mercimekte ciddi bir fiyat artışı olmadı. Yeşil mercimek fiyatı, aynı...

İç Anadolu’da buğdaydan nohut ve yeşil mercimeğe geçiş

Orta Anadolu Hububat, Bakliyat, Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Hasan Gümüş, buğday ambarı olarak nitelendirilen İç Anadolu’da üretimde son dönem nohut ve...

Çin ay çekirdeği yerli üretimi tehdit ediyor

TUKSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Karaman, 2016’da 15 bin tona yakın ithal edilen ay çekirdeğinin 2018'in ilk 9 ayında 70 bin tona ulaştığını ve 85,6 milyon dolar ile iç pazarda yer bulduğunu...

Bakliyat sektörü yeniden toparlanır mı?

Türkiye 1988 yılında tüm mercimek çeşitlerinde 1 milyon 40 bin ton üretimi ile dünya mercimek üretiminin yüzde 33.8'ini gerçekleştirerek 1. sırada yer alıyordu. 2017 yılında 430 bin ton üretime...

Dünya sofralarının makarnası Türkiye’den gidiyor

Türkiye, 2018 yılının ocak-eylül döneminde 153 ülkeye 409 milyon dolarlık makarna ihraç etti. Türkiye’nin makarna ihracatı 2017 yılının ilk dokuz aylık döneminde ise; 356 milyon dolar olmuştu....

"Geri dönüşümün önemine tüm dünya ülkelerinin odaklanması gerekir"

Reis Gıda Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Reis: "Dünyada giderek artan nüfusun beslenebilmesi için; üretimin arttırılması, adaletli paylaşımı, israfın en aza indirilmesi, atık ve geri dönüşümün...