BAL İLE İLGİLİ HABERLER

İhracatçılar çam balını dünyaya tanıtıyor

Vitamin ve mineraller açısından çok zengin olan ve Türkiye’nin üretiminde dünya lideri olduğu çam balının daha fazla ihraç edilebilmesi için üretiminin desteklenmesi talep edildi.

Özgünlük, tağşiş ve gıda güvenliği

Finansal ya da ekonomik kazanç amacıyla üreticiler gıda sahtekarlığı yapmaktadırlar. Üreticiler içerikleri değiştirerek ve etiketlere yanlış veya eksik bilgi vererek gıda sahtekarlığı...

Su ürünleri ve hayvansal mamuller sektörünün hedefi 3.5 milyar dolar

İhracatta 2000 sonrasında yıldız sektörler arasında yer alan Su ürünleri ve hayvansal mamuller sektöründe 2018 yılında ihracatta yüzde 11’lik ihracat artışıyla 2.5 milyar doları aşmanın mutluluğu...

Algida’dan yepyeni lezzet: Atomix

Algida, dondurma severleri bal, badem ve muzlu sütün uyumuyla oluşan enerji dolu lezzet Algida Atomix ile tanıştırıyor.

Egeli ihracatçılardan 1 milyar doları aşan ihracat

Ege Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçıları Birliği’nin son 1 yıllık dönemdeki ihracatı yüzde 20’lik artışla 1 milyar 7 milyon dolara ulaştı. Birlik, 78 yıllık tarihinde ilk kez 1 milyar...

Arıcılığın parlak yılı

Arıcılıkta yatırım için tüm ekipmanların yurtiçinden temin ediliyor olması, daha az bir sermaye gerekmesi ve ülkemizin doğal yapısı,potansiyeli bu sektöre giriş için önemli avantajlar sunuyor. İklim...

Balparmak'tan Apitera serisi

Balparmak, yenilikçi ve katma değerli ürün serisi Apitera’nın yeni ürünlerinin tanıtımını gerçekleştirdi. İçeriğinde doğal şifalı bitkiler, bal ve arıların mucizevi salgısı propolis bulunan Apitera...

1. Ulusal Apiterapi Kongresi, 150 uzmanı İstanbul’da buluşturdu

Türkiye’de ilk defa düzenlenen 1. Ulusal Apiterapi Kongresi sona erdi. Doğanın en çalışkan canlısı arıların ürettiği bal, polen, arı sütü, propolis gibi ürünlerin koruyucu ve iyileştirici tedavi...

Bal, gribal rahatsızlıklara karşı koruyucu etkiye sahip

Sabah-akşam birer tatlı kaşığı ham bal tüketmek, vücudun şeker ihtiyacını karşılarken, günün koşturmacası içinde kişinin kendisini yorgun ve bitkin hissetmesini de önlüyor.

İklim ve çevresel kirlilik, arıcılık sektörünü etkiliyor

Türkiye Arı Yetiştiricileri Birliği, değişen iklim koşullarına bağlı olarak gerçekleşen sel felaketleri başta olmak üzere birçok sorunla karşı karşıya olan bal ve arıcılık sektörünün 2017 yılındaki...

“Kristalize olan bal lezzetinden hiçbir şey kaybetmez”

Bal, nem ve güneş ışığı gibi çeşitli dış etkilere maruz kalmadığı sürece, bozulmadan yüzlerce yıl saklanabiliyor.

Ballı yoğurt, sindirim sistemini düzenliyor

Tatlıya alternatif olarak, uzun süreli açlıktan dolayı artan mide asidini nötralize eden yoğurt ve ham bal ile hazırlanan ballı yoğurdun tüketilmesi tavsiye ediliyor.

Öksürükle bitkisel mücadele!

Doç. Dr. Teoman Akçay, öksüren çocuklar için, bir hekimin danışmanlığında bal ve zencefil gibi ürünler kullanarak evde en az öksürük şurubu kadar faydalı karışımlar hazırlanabileceğini...

Sağlık için eklenti şeker tüketimine dikkat

Sağlık için çok da iyi olmadığı kabul edilmiş şeker “eklenti şeker”lerdir, yani yiyeceklere işlenme, üretim sırasında sonradan eklenen şekerler.

Yörüksüt ürün ve hizmet gamını büyüttü

Süt ürünleri sektöründe faaliyet gösteren Yörüksüt, bu yıl ürün gamına 2 yeni kahvaltılık ürün daha ekledi.

Doğal ürünler fuarı kapılarını açıyor

Artan talep doğrultusunda doğal ve organik ürün pazarı her geçen büyüyor. Sektörün Türkiye’de gerçekleşen en büyük uluslararası fuarı Exponatura 2016, “Bal Yılı” konsepti ile 3 Kasım Perşembe günü...