BALIK İLE İLGİLİ HABERLER

Kocaman Karadeniz Alası, füme severler için raflarda

Karadeniz Alası, halk tarafından bilinen adıyla ‘Yerli Somon’. Balık severlerin vazgeçemediği bir tat olarak salata, sandviç, pizza, makarna gibi birçok yemeğin lezzetine lezzet katarak...

Tüm bakanlara Türk balığı tüketin çağrısı

Bol protein kaynağı balığın tüketiminin artması için Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, 15 bakana yazı yazarak Türk balığı tüketiminin artması için destek istedi.

Doğrudan satış hamleleri gastronominin yıldızlaşmasına katkı sağlar

“Elimizdeki ürünlerden yeterince gurur duymuyoruz. Ancak bu garip çünkü ben ve yabancı arkadaşlarım burada yaşayan veya zaman zaman gelen yabancı şefler, Türkiye'deki ürünlerin kalitesine ilişkin...

Türkiye gelecekte yüksek gastronomi ülkesi olur mu?

Türkiye’nin gelecekte yüksek gastronomi ülkesi olma yolundan adımlar atılıyor.

Soğuk zincirdeki en ufak hata insan sağlığını direkt etkiler

Frigo Mekanik ve Frigoblock Soğutma Sistemleri Yönetim Kurulu Üyesi Levent Aydın, zincirin herhangi bir aşamasında yapılacak hatalı uygulamanın üründe, ağırlık kaybı, kalite kaybı ve firelere sebep...

Kocaman Balıkçılık’tan yeni balık köftesi

Kocaman Balıkçılık, ailelere ve çocuklara balığı sevdirmek üzere geliştirdiği yeni nesil ürünü balık köftesi ile sofralarınızı zenginleştirmeyi sürdürüyor.

Tüketiciler balık ürünlerine yöneldi

Ülkemizde bazı illerde yaşanan şarbon vakaları nedeniyle kırmızı et satışları durma noktasına gelirken, sağlıklı yaşam bilinci ve sağlıklı protein ihtiyacından dolayı balık tüketimine olan talep...

Balık pişirirken nelere dikkat edilmeli?

Narenciye suları, alkol, bol tuz ve şeker ile marine edilerek ısıya ihtiyaç kalmadan pişirilen balık çeşitleriyle hazırlanan yemeklerde dikkat edilmesi gereken en önemli unsur keskin tatların...

Balık stokları devamlı azalıyor

Çiftlik balıkçılığının gelecek yıllarda bütün dünyada daha da artması beklenmektedir. Ancak artan talep karşısında yem hammaddesi olan göçmen pelajik balıkların stoklarında da azalma...

Su ürünlerinde gıda güvenliği hala sağlanamadı

Karadeniz Teknik Üniversitesi Balıkçılık Teknolojisi Mühendisliği Bölümü öğretim görevlisi Prof. Dr. Sevim Köse, su ürünlerinde soğuk zincir uygulamalarının yaygınlaşmasına karşın gıda güvenliğinin...

Deniz ürünleri yemek masalarında giderek daha fazla yer buluyor

Norveç Deniz Ürünleri Konseyi’nin CEO’su Renate Larsen; “Akuakültür için en sürdürülebilir ve teknolojik olarak en gelişmiş yöntemleri geliştirmeye odaklanmamız, çevreye zarar vermeden dünyanın...

Su ürünleri üretimi artıyor

Su ürünleri üretimi 2017'de bir önceki yıla göre yüzde 7,2 artarak 630 bin 820 ton oldu. Üretimin yüzde 42,8'ini deniz balıkları, yüzde 8,3'ünü diğer deniz ürünleri, yüzde 5,1'ini iç su ürünleri ve...

La Mia Luce, özel yemekleri ile misafirlerini karşılıyor

La Mia Luce, İtalyan mutfağının görüntüsüyle cezbeden, lezzetiyle damaklarda iz bırakan et ve balık yemekleri ile farkını bir kere daha gözler önüne seriyor. Menüsünde yer alan özel reçeteli tatları...

Kalp sağlığını koruyan beslenme önerileri

Dünyada olduğu gibi ülkemizde de ölümlerinin çoğunluğunu kalp-damar hastalıkları oluşturuyor. Yaşam koşulları ve beslenme alışkanlıklarımızın değişmesi bu durumu tetikleyen etmenlerin başında...

Diyet beslenmesinde yağların önemi

Sağlıklı yağların metabolizmanın çalışmasına etki etmesinin yanında hastalıklardan korunmada da etkili olduğunu belirten Ayşe Tuğba Şengel; Zeytinyağı, ayçiçek yağı, mısırözü yağı, fındık yağı...

Egeli ihracatçılardan 1 milyar doları aşan ihracat

Ege Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçıları Birliği’nin son 1 yıllık dönemdeki ihracatı yüzde 20’lik artışla 1 milyar 7 milyon dolara ulaştı. Birlik, 78 yıllık tarihinde ilk kez 1 milyar...