BALIK İLE İLGİLİ HABERLER

Kocaman Balıkçılık’tan yeni balık köftesi

Kocaman Balıkçılık, ailelere ve çocuklara balığı sevdirmek üzere geliştirdiği yeni nesil ürünü balık köftesi ile sofralarınızı zenginleştirmeyi sürdürüyor.

Tüketiciler balık ürünlerine yöneldi

Ülkemizde bazı illerde yaşanan şarbon vakaları nedeniyle kırmızı et satışları durma noktasına gelirken, sağlıklı yaşam bilinci ve sağlıklı protein ihtiyacından dolayı balık tüketimine olan talep...

Balık pişirirken nelere dikkat edilmeli?

Narenciye suları, alkol, bol tuz ve şeker ile marine edilerek ısıya ihtiyaç kalmadan pişirilen balık çeşitleriyle hazırlanan yemeklerde dikkat edilmesi gereken en önemli unsur keskin tatların...

Balık stokları devamlı azalıyor

Çiftlik balıkçılığının gelecek yıllarda bütün dünyada daha da artması beklenmektedir. Ancak artan talep karşısında yem hammaddesi olan göçmen pelajik balıkların stoklarında da azalma...

Su ürünlerinde gıda güvenliği hala sağlanamadı

Karadeniz Teknik Üniversitesi Balıkçılık Teknolojisi Mühendisliği Bölümü öğretim görevlisi Prof. Dr. Sevim Köse, su ürünlerinde soğuk zincir uygulamalarının yaygınlaşmasına karşın gıda güvenliğinin...

Deniz ürünleri yemek masalarında giderek daha fazla yer buluyor

Norveç Deniz Ürünleri Konseyi’nin CEO’su Renate Larsen; “Akuakültür için en sürdürülebilir ve teknolojik olarak en gelişmiş yöntemleri geliştirmeye odaklanmamız, çevreye zarar vermeden dünyanın...

Su ürünleri üretimi artıyor

Su ürünleri üretimi 2017'de bir önceki yıla göre yüzde 7,2 artarak 630 bin 820 ton oldu. Üretimin yüzde 42,8'ini deniz balıkları, yüzde 8,3'ünü diğer deniz ürünleri, yüzde 5,1'ini iç su ürünleri ve...

La Mia Luce, özel yemekleri ile misafirlerini karşılıyor

La Mia Luce, İtalyan mutfağının görüntüsüyle cezbeden, lezzetiyle damaklarda iz bırakan et ve balık yemekleri ile farkını bir kere daha gözler önüne seriyor. Menüsünde yer alan özel reçeteli tatları...

Kalp sağlığını koruyan beslenme önerileri

Dünyada olduğu gibi ülkemizde de ölümlerinin çoğunluğunu kalp-damar hastalıkları oluşturuyor. Yaşam koşulları ve beslenme alışkanlıklarımızın değişmesi bu durumu tetikleyen etmenlerin başında...

Diyet beslenmesinde yağların önemi

Sağlıklı yağların metabolizmanın çalışmasına etki etmesinin yanında hastalıklardan korunmada da etkili olduğunu belirten Ayşe Tuğba Şengel; Zeytinyağı, ayçiçek yağı, mısırözü yağı, fındık yağı...

Egeli ihracatçılardan 1 milyar doları aşan ihracat

Ege Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçıları Birliği’nin son 1 yıllık dönemdeki ihracatı yüzde 20’lik artışla 1 milyar 7 milyon dolara ulaştı. Birlik, 78 yıllık tarihinde ilk kez 1 milyar...

ABD'ye su ürünleri ihracatımız yüzde 64 oranında arttı

11-13 Mart 2018 tarihlerinde Amerika Birleşik Devletleri’nin Boston kentinde düzenlenen Seafood Expo North America Fuarı’nda, ülkemiz, toplamda 11 firmayla boy gösterdi.

Türk balıkları İzmir’den New York’a uçmaya hazırlanıyor

Türk balıkları özel uçak konforuyla İzmir’den New York’a uçacak. Turkish Cargo, İzmir-New York arasında düzenli kargo seferlerine başlamaya hazırlanıyor. İzmir-New York arası kargo seferi konulması...

Balığın göz sağlığına pek çok faydası bulunuyor

Balıklarda bulunan omega-3 yağlarının doğru dozlarda tüketimi sayesinde göz sağlığına ilişkin pek çok faydası bulunduğunu belirten Op. Dr. Umut Efe Güner, özellikle somon ve tuna balıklarının...

Konya havzası’nda on beş balık türü yaşıyor

Konya Havzası, yeryüzünde sadece Konya Havzası’nda yaşayan 15 balık türüne ev sahipliği yapıyor.

“Balık Yiyorum Sağlıklı Büyüyorum Projesi” Muğla'da gerçekleşti

Balık Yiyorum Sağlıklı Büyüyorum Projesi kapsamında Bodrum Gölköy Ahmet Naci Çoşkunoğlu İlk ve Orta Okulu ile Türkbükü Şehit Gaffur Kaynar İlkokulu öğrencilerine balık yemenin faydaları anlatılarak...