BALIK İLE İLGİLİ HABERLER

La Mia Luce, özel yemekleri ile misafirlerini karşılıyor

La Mia Luce, İtalyan mutfağının görüntüsüyle cezbeden, lezzetiyle damaklarda iz bırakan et ve balık yemekleri ile farkını bir kere daha gözler önüne seriyor. Menüsünde yer alan özel reçeteli tatları...

Kalp sağlığını koruyan beslenme önerileri

Dünyada olduğu gibi ülkemizde de ölümlerinin çoğunluğunu kalp-damar hastalıkları oluşturuyor. Yaşam koşulları ve beslenme alışkanlıklarımızın değişmesi bu durumu tetikleyen etmenlerin başında...

Diyet beslenmesinde yağların önemi

Sağlıklı yağların metabolizmanın çalışmasına etki etmesinin yanında hastalıklardan korunmada da etkili olduğunu belirten Ayşe Tuğba Şengel; Zeytinyağı, ayçiçek yağı, mısırözü yağı, fındık yağı...

Egeli ihracatçılardan 1 milyar doları aşan ihracat

Ege Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçıları Birliği’nin son 1 yıllık dönemdeki ihracatı yüzde 20’lik artışla 1 milyar 7 milyon dolara ulaştı. Birlik, 78 yıllık tarihinde ilk kez 1 milyar...

ABD'ye su ürünleri ihracatımız yüzde 64 oranında arttı

11-13 Mart 2018 tarihlerinde Amerika Birleşik Devletleri’nin Boston kentinde düzenlenen Seafood Expo North America Fuarı’nda, ülkemiz, toplamda 11 firmayla boy gösterdi.

Türk balıkları İzmir’den New York’a uçmaya hazırlanıyor

Türk balıkları özel uçak konforuyla İzmir’den New York’a uçacak. Turkish Cargo, İzmir-New York arasında düzenli kargo seferlerine başlamaya hazırlanıyor. İzmir-New York arası kargo seferi konulması...

Balığın göz sağlığına pek çok faydası bulunuyor

Balıklarda bulunan omega-3 yağlarının doğru dozlarda tüketimi sayesinde göz sağlığına ilişkin pek çok faydası bulunduğunu belirten Op. Dr. Umut Efe Güner, özellikle somon ve tuna balıklarının...

Konya havzası’nda on beş balık türü yaşıyor

Konya Havzası, yeryüzünde sadece Konya Havzası’nda yaşayan 15 balık türüne ev sahipliği yapıyor.

“Balık Yiyorum Sağlıklı Büyüyorum Projesi” Muğla'da gerçekleşti

Balık Yiyorum Sağlıklı Büyüyorum Projesi kapsamında Bodrum Gölköy Ahmet Naci Çoşkunoğlu İlk ve Orta Okulu ile Türkbükü Şehit Gaffur Kaynar İlkokulu öğrencilerine balık yemenin faydaları anlatılarak...

“Balık tüketimi ihmal etmeyin”

Beslenme ve Diyet, Fitoterapi Uzmanı Şeyda Sıla Bilgili, sağlık üzerinde çok yönlü etkisi olan balığın mutlaka haftada iki kez tüketilmesi gerektiğini belirtirken, en yüksek faydayı sağlayabilmek...

Türk levreği ve çipurasına İspanyollar yoğun ilgi gösterdi

Matadorlar Türk balığı ziyafeti çekecek. Türk su ürünleri sektörü, 3-5 Ekim 2017 tarihleri arasında İspanya/Vigo kentinde gerçekleştirilen CONXEMAR 2017 Fuarı’nda İspanya’da görücüye çıktı. Türk...

Kalp sağlığı için beslenme önerileri

Her gün bir diş sarımsak, haftada üç kez fındık, haftada üç gün kuru fasulye ve nohut yemek kalp sağlığına iyi geliyor. Beslenme ve Diyet Uzmanı Emel Unutmaz Duman da 29 Eylül Dünya Kalp Günü...

Beyaz Bosphorus, menüsüne et ve balık yemeklerini ekledi

Beyaz Bosphorus, balık sezonunun açılması ile menüsüne denizlerimizin en lezzetli balıklarını da ekledi.

Mikroalgler gıda olarak tüketilebilecek

Akdeniz Su Ürünleri Araştırma, Üretme ve Eğitim Enstitüsü Müdürü Rızvan Süyek, DHA ve EPA açısından vazgeçilmez öneme sahip olan mikroalglerin, çeşitli ülkelerde bebek mamasından yoğurtlara;...

Su ürünleri yetiştiriciliği ne durumda?

Suğla Su Ürünleri İthalat ve İhracat Sorumlusu Onur Özkal, yetiştirme ürünlerde alabalık, levrek, çipura ve somon'un ihracatta güzel bir pazar oluşturduğunu söyledi. Şahlanlar Gıda Şirketi Sahibi...

Su ürünlerinde kalitenin saptanmasında elektriksel ölçümler

Balıkların bayatlama sürecinde doku bileşenlerinin bozulmasının, deri ve kasların elektrik iletkenlik özelliği üzerinde sistematik bir değişikliğe yol açtığı bilinmektedir. Bu değişimler, balıklarda...