BALIK İLE İLGİLİ HABERLER

Balığın göz sağlığına pek çok faydası bulunuyor

Balıklarda bulunan omega-3 yağlarının doğru dozlarda tüketimi sayesinde göz sağlığına ilişkin pek çok faydası bulunduğunu belirten Op. Dr. Umut Efe Güner, özellikle somon ve tuna balıklarının...

Konya havzası’nda on beş balık türü yaşıyor

Konya Havzası, yeryüzünde sadece Konya Havzası’nda yaşayan 15 balık türüne ev sahipliği yapıyor.

“Balık Yiyorum Sağlıklı Büyüyorum Projesi” Muğla'da gerçekleşti

Balık Yiyorum Sağlıklı Büyüyorum Projesi kapsamında Bodrum Gölköy Ahmet Naci Çoşkunoğlu İlk ve Orta Okulu ile Türkbükü Şehit Gaffur Kaynar İlkokulu öğrencilerine balık yemenin faydaları anlatılarak...

“Balık tüketimi ihmal etmeyin”

Beslenme ve Diyet, Fitoterapi Uzmanı Şeyda Sıla Bilgili, sağlık üzerinde çok yönlü etkisi olan balığın mutlaka haftada iki kez tüketilmesi gerektiğini belirtirken, en yüksek faydayı sağlayabilmek...

Türk levreği ve çipurasına İspanyollar yoğun ilgi gösterdi

Matadorlar Türk balığı ziyafeti çekecek. Türk su ürünleri sektörü, 3-5 Ekim 2017 tarihleri arasında İspanya/Vigo kentinde gerçekleştirilen CONXEMAR 2017 Fuarı’nda İspanya’da görücüye çıktı. Türk...

Kalp sağlığı için beslenme önerileri

Her gün bir diş sarımsak, haftada üç kez fındık, haftada üç gün kuru fasulye ve nohut yemek kalp sağlığına iyi geliyor. Beslenme ve Diyet Uzmanı Emel Unutmaz Duman da 29 Eylül Dünya Kalp Günü...

Beyaz Bosphorus, menüsüne et ve balık yemeklerini ekledi

Beyaz Bosphorus, balık sezonunun açılması ile menüsüne denizlerimizin en lezzetli balıklarını da ekledi.

Mikroalgler gıda olarak tüketilebilecek

Akdeniz Su Ürünleri Araştırma, Üretme ve Eğitim Enstitüsü Müdürü Rızvan Süyek, DHA ve EPA açısından vazgeçilmez öneme sahip olan mikroalglerin, çeşitli ülkelerde bebek mamasından yoğurtlara;...

Su ürünleri yetiştiriciliği ne durumda?

Suğla Su Ürünleri İthalat ve İhracat Sorumlusu Onur Özkal, yetiştirme ürünlerde alabalık, levrek, çipura ve somon'un ihracatta güzel bir pazar oluşturduğunu söyledi. Şahlanlar Gıda Şirketi Sahibi...

Su ürünlerinde kalitenin saptanmasında elektriksel ölçümler

Balıkların bayatlama sürecinde doku bileşenlerinin bozulmasının, deri ve kasların elektrik iletkenlik özelliği üzerinde sistematik bir değişikliğe yol açtığı bilinmektedir. Bu değişimler, balıklarda...

Serin sulardan sıcak sofralara

Su ürünlerinin bozulma süreçleri kırmızı ve beyaz et gruplarına göre daha hızlı gerçekleşir. Azotlu yapısının yanı sıra içinde bulunan fosfor da bu bozulmayı hızlandırır. Bayat balık tüketiminden ya...

Kılıç Deniz, büyümesini sürdürüyor

Sağlıklı ve kaliteli hammadde tedariki için Moritanya’da balık unu ve balık yağı tesisi, Arnavutluk’ta da 5 bin ton kapasiteli alabalık tesisi bulunan Kılıç Deniz Ürünleri, Amerika pazarına yönelik...

Türkiye, uskumru ithalinde ikinci sırada

Norveç Deniz Ürünleri Konseyi Türkiye Direktörü Maria Kivijärvi Heggen, Türkiye’nin bu sene en fazla uskumru ithal eden ikinci ülke olduğunu açıkladı.

Dardanel'den 7 farklı ürün

Dardanel’in 7 ayrı lezzete sahip yeni ürünleri, yaza hafif girmek isteyenlere hem sağlıklı hem de zindelik kazandıran alternatifler sunuyor.

“Daha sağlıklı bir nesil için balık tüketimi artmalı”

Su Ürünleri Tanıtım Grubu Başkanı Sinan Kızıltan, balığın hem protein içeriği, hem de omega 3 yağ içermesi nedeniyle damar sertliği, tansiyon, kalp ve felç gibi hastalıkları önlediğinin...

Su Ürünleri Tanıtım Grubu, balık tüketimini artırmayı hedefliyor

Üç tarafı denizlerle çevrili Türkiye’nin, balık çeşitliliğinin çok fazla olduğunu belirten Su Ürünleri Tanıtım Grubu Başkanı Sinan Kızıltan,Türkiye’de kişi başı yıllık balık tüketimini 15 kg’a...