BESLENME İLE İLGİLİ HABERLER

Dünyanın en kapsamlı "Gıda Sürdürülebilirlik Endeksi" yayınlandı

Barilla Gıda ve Beslenme Vakfı'nın (BCFN) The Economist Intelligence Unit (EIU) işbirliğiyle hayata geçirdiği Gıda Sürdürülebilirlik Endeksi’nin 2018 verileri açıklandı. Dünya nüfusunun beşte...

Ekmek, doğru tercihler yapıldığı takdirde hayatınızdan çıkmak zorunda değil

Diyetisyen Banu Kazanç, "Diyet süreçlerinde tüketimi ilk sınırlanan karbonhidratlardan olan ekmek, doğru tercihler yapıldığı takdirde hayatınızdan çıkmak zorunda değil" dedi.

Geri dönüşümlü ambalaj ekonomik şartlara yenik düşüyor

Paristanbul Ajansı Başkanı Mehmet Çiftçi, geri dönüşümlü ambalajın doğru ambalaj tasarım materyali ile başlayan sürecin şirketlerin karlılık hedeflerinin ağır basması nedeniyle ne yazık ki ekonomik...

Dünya Diyabet Gününde gözler ailelerin üzerinde

Uluslararası Diyabet Federasyonu tarafından başlatılan bu yılki Dünya Diyabet Günü (14 Kasım) ve Dünya Diyabet Ayı kampanyası, diyabetin aile üzerindeki etkisinin yanı sıra özellikle hastalığın...

Sağlıklı beslenirken dikkat etmemiz gerekenler

Sağlıklı beslenme programında kalori, karbonhidrat, protein, yağ, vitamin ve mineral dengesi oldukça önemlidir.

Gıdanın geleceğine ilişkin her şey Sürdürülebilir Gıda Konferansı’nda

Sürdürülebilir Gıda Konferansı, ile Dünya gıda günü buluşması ‘Gıdanın Geleceğini Şekillendirmek’ temasıyla 17 Ekim’de İstanbul’da Fairmont Quasar Otelinde toplanacak.

Ramazanda kilo kontrolü ve beslenme önerileri

Ramazan ayında beslenme düzeninin değişmesi ve su tüketimi azalması nedeniyle sağlık konusunda sorunlar yaşanabiliyor, kilo artışı olabiliyor. Uzmanlar bu nedenle dikkatli olma konusunda uyarıda...

Kronik hastalara Ramazanda beslenme önerileri

Her geçen yıl biraz daha kışa yaklaşmasına rağmen Ramazan bu yıl da 16 saatten fazla sürüyor. Hal böyle olunca özellikle de kronik hastalıkları olanların oruç tutmaları halinde vücutlarındaki...

Tavuk etinin beslenmedeki önemi

Tavuk etinin kolesterol açısından düşük ancak doymamış yağ asitleri açısından zengin olduğu için diyet yapanların vazgeçilmezi olduğunu belirten Çetinkaya, derisiz olarak yenilen 100 gram tavuk...

Et; en iyi protein kaynağıdır

Kilo ve yaşa bağlı olarak günde 50-150 gram olmak üzere haftada 2, en fazla 3 kez et tüketmek yeterli protein alımını sağlar. Özellikle büyüme, gelişme çağındaki çocuklar ve hamilelerin, günlük...

Prof. Dr. Canan Karatay, “En sağlıklı meyve zeytindir”

5. Uluslararası CNR Kitap Fuarı’nda ‘Gerçek Tıbbın 10 Şifresi’ adlı kitabının tanıtım söyleşinde konuşan Prof. Dr. Canan Karatay, Rafineri un, şeker ve rafineri tuzun insülini artırdığını söyledi....

Bu besinler bağışıklık sistemini güçlendiriyor

Bağışıklık sistemini güçlü tutmak için her mevsimin önemli olduğunu söyleyen Diyetisyen Emre Uzun, yediğimiz besinlerin büyük ölçüde bağışıklık sistemini etkileyebileceğini ifade etti. Uzun, “Bazı...

Yaz alerjileri

Yaz aylarında en çok görülen alerjilerin polen alerjisi, alerjik astım, sivrisinek arı sokmalarının alerjik reaksiyonları, güneş alerjisi, oral alerji sendromu olduğunu söyleyen Diyetisyen Emre...

Sabri Ülker Vakfı, “Beslenme ve Sağlık İletişimi Programı” düzenledi

Toplumun gıda, beslenme ve sağlıklı yaşam alanında güncel, güvenilir ve bilimsel bilgiye ulaşması için çalışmalar yürüten Sabri Ülker Vakfı, 8 – 9 Temmuz 2017’de, İstanbul Wyndham Otel’de Beslenme...

“Tuz yerine baharatlar kullanın”

Beslenme ve Diyet Uzmanı Yeşim Özcan kalıcı kilo kaybı için sağlıklı beslenmenin yaşam şekli haline gelmesi gerektiğini söylüyor.

Ramazan'da nasıl beslenmeliyiz?

Bu yıl ramazanın Temmuz ayına gelmesiyle 15 -17 saat besin alamıyoruz. Uzun süren açlık ise metabolizma hızını düşürüyor. Buna bir de geç saatte açılan ağır iftarlar da eklenince, kilo alımı diğer...