BESLENME İLE İLGİLİ HABERLER

Kanatlılarda alternatif yem kaynakları

Selçuk Üniversitesi Veteriner Fakültesi Zootekni ve Hayvan Besleme Bölümü öğretim görevlisi Prof. Dr. Fatma İnal, alternatif yem kaynaklarının özellikle soya ve mısır ithal edilen bazı ülkelerle...

Çocuklara sebzeyi sevdirmenin 8 püf noktası

Beslenme ve Diyet Uzmanı Melike Şeyma Deniz, sebzeleri kamufle ederek yedirmeye çalışmanın çocuğun o sebzeyi tek başına tanımamasına, tadını bilmemesine ve ilerleyen zamanlarda sebzeyi tek başına...

Çocuklar sömestr tatilinde nasıl beslenmeli?

Diyetisyen Berrin Yiğit, “Okul çağı dönemi çocuklarında yeterli ve dengeli beslenme alışkanlığı kazandırılması, bu alışkanlığın hayat boyu sürdürülebilir olmasına oldukça yardımcıdır”...

Sebzeli makarna üretimiyle yola çıktı 5 çeşitten 200 ürüne ulaştı

Bebek ile çocuklar başta olmak üzere tüm ailenin sebze tüketmesine yardımcı olacak bol sebzeli makarna üretmek için kadın girişimci kredisi ile yola çıkan gıda mühendisi Tuğba Bayburtluoğlu, 5 ürün...

Organik Ürünler Fuarı’na geri sayım başladı

Gittikçe büyüyen ve önem kazanan bir sektörü uluslararası alanda bir araya getiren tek ihtisas fuarı olma özelliği taşıyan ‘Doğal, Organik ve Sağlıklı Ürünler Fuarı Exponatura19’, 10-13 Ocak 2019...

Hangi etkenler kemik sağlığını olumsuz etkiliyor?

Acıbadem Maslak Hastanesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Prof. Dr. Meral Bayramoğlu üstelik kırıkların hafif bir düşmeyle veya aniden öne eğilmeyle bile oluşabildiğini belirterek, “Kırıklar...

Dünyanın en kapsamlı "Gıda Sürdürülebilirlik Endeksi" yayınlandı

Barilla Gıda ve Beslenme Vakfı'nın (BCFN) The Economist Intelligence Unit (EIU) işbirliğiyle hayata geçirdiği Gıda Sürdürülebilirlik Endeksi’nin 2018 verileri açıklandı. Dünya nüfusunun beşte...

Ekmek, doğru tercihler yapıldığı takdirde hayatınızdan çıkmak zorunda değil

Diyetisyen Banu Kazanç, "Diyet süreçlerinde tüketimi ilk sınırlanan karbonhidratlardan olan ekmek, doğru tercihler yapıldığı takdirde hayatınızdan çıkmak zorunda değil" dedi.

Geri dönüşümlü ambalaj ekonomik şartlara yenik düşüyor

Paristanbul Ajansı Başkanı Mehmet Çiftçi, geri dönüşümlü ambalajın doğru ambalaj tasarım materyali ile başlayan sürecin şirketlerin karlılık hedeflerinin ağır basması nedeniyle ne yazık ki ekonomik...

Dünya Diyabet Gününde gözler ailelerin üzerinde

Uluslararası Diyabet Federasyonu tarafından başlatılan bu yılki Dünya Diyabet Günü (14 Kasım) ve Dünya Diyabet Ayı kampanyası, diyabetin aile üzerindeki etkisinin yanı sıra özellikle hastalığın...

Sağlıklı beslenirken dikkat etmemiz gerekenler

Sağlıklı beslenme programında kalori, karbonhidrat, protein, yağ, vitamin ve mineral dengesi oldukça önemlidir.

Gıdanın geleceğine ilişkin her şey Sürdürülebilir Gıda Konferansı’nda

Sürdürülebilir Gıda Konferansı, ile Dünya gıda günü buluşması ‘Gıdanın Geleceğini Şekillendirmek’ temasıyla 17 Ekim’de İstanbul’da Fairmont Quasar Otelinde toplanacak.

Ramazanda kilo kontrolü ve beslenme önerileri

Ramazan ayında beslenme düzeninin değişmesi ve su tüketimi azalması nedeniyle sağlık konusunda sorunlar yaşanabiliyor, kilo artışı olabiliyor. Uzmanlar bu nedenle dikkatli olma konusunda uyarıda...

Kronik hastalara Ramazanda beslenme önerileri

Her geçen yıl biraz daha kışa yaklaşmasına rağmen Ramazan bu yıl da 16 saatten fazla sürüyor. Hal böyle olunca özellikle de kronik hastalıkları olanların oruç tutmaları halinde vücutlarındaki...

Tavuk etinin beslenmedeki önemi

Tavuk etinin kolesterol açısından düşük ancak doymamış yağ asitleri açısından zengin olduğu için diyet yapanların vazgeçilmezi olduğunu belirten Çetinkaya, derisiz olarak yenilen 100 gram tavuk...

Et; en iyi protein kaynağıdır

Kilo ve yaşa bağlı olarak günde 50-150 gram olmak üzere haftada 2, en fazla 3 kez et tüketmek yeterli protein alımını sağlar. Özellikle büyüme, gelişme çağındaki çocuklar ve hamilelerin, günlük...