BEYAZ ET İLE İLGİLİ HABERLER

Beyaz et ve dijitalleşme

Gıda sektörü de mevcut dijital dönüşümden payını almış durumda. Özellikle et ürünlerine yönelik çalışmalar olağan hızıyla sürüyor. Bu yazımızda kişi başına düşen tüketim miktarı ile dikkat çeken...

Beyaz Et’in geleceği, Uluslararası Beyaz Et Kongresi’nde konuşulacak

Bu yıl 5’incisi yapılacak Uluslararası Beyaz Et Kongresi (UBEK), 24-28 Nisan 2019 tarihleri arasında Antalya’da düzenleniyor.

Dr. Sait Koca: “Protein ihtiyacını beyaz et karşılayacak”

Son yıllarda dünyada kanatlı eti üretiminin diğer etlere oranla daha fazla artışta olduğunu belirten BESD-BİR Başkanı Dr. Sait Koca, yakın gelecekte de insanların sağlıklı bir yaşam sürdürebilmesi...

‘İnsan sağlığı hiçbir sebeple riske atılmamalıdır’

Beyaz et, sağlık uzmanları tarafından, protein açısından en temiz ve en kaliteli besinlerden biri olarak biliniyor ve kabul ediliyor. Ancak beyaz etin dünyada ve ülkemizde üretim süreci uzun...

Bolu'dan tavulukçuluk sektörüne hibe desteği

Kanatlı Hayvan Eti Üreticileri Birliği’nin Türkiye genelindeki çeşitli il temsilcileri, Birliğin Bolu İl Başkanı Mehmet Demiröz, Yönetim Kurulu Üyeleri Mustafa Bahadır Öztürk, Burhanettin Özkan ve...

BESD-BİR'den Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Fakıbaba'ya ziyaret

Beyaz Et Sanayicileri ve Damızlıkçıları Birliği Derneği (BESD-BİR), Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Dr. Ahmet Eşref Fakıbaba ile bir araya geldi.

Beyaz et sektörü Antalya’da buluştu

4. Uluslararası Beyaz Et Kongresi, Kaya Palazzo Golf Resort & Kaya Belek’te başladı. 

‘Üretim aşamamızda en sağlıklı ürünleri kullanıyoruz’

Beyaz et, sağlık uzmanları tarafından, protein açısından en temiz ve en kaliteli besinlerden biri olarak biliniyor ve kabul ediliyor.

Sağlığımız için beyaz etin önemi

Sağlıklı beslenme programında alınması gereken kalorinin %25-30'u yağlardan gelmelidir. %25-30'unun da %10' unu doymuş, %7-10'u çoklu doymamış, %10 u da tekli doymamış yağlardan...

Beyaz etin beslenme açısından önemi nedir?

Günlük harcadığımız enerjinin ortalama yüzde 12-20'sinin proteinlerden karşılanması gerekiyor. İnsan vücudunun ihtiyacı olan proteinin de en az yarısı hayvansal kaynaklı yani iyi kalite...