BİTKİ İLE İLGİLİ HABERLER

Geleneksel üretim yöntemlerine yeni bir alternatif: temiz et

"Temiz et, geleneksel üretim yöntemlerinden farklı yöntemlerle elde edilmiş doku, tat, koku ve besleyicilik açısından ete yakın özellikler gösteren alternatif ürünlere denir" şeklinde konuşan...

Toprak varsa çay da var

Sürdürülebilir çay tarımının temelini oluşturan toprak sağlığının korunması amacıyla TEMA Vakfı ve Doğuş Çay iş birliği ile 2016 yılında dünyanın sayılı çay üretim merkezlerinden biri olan Rize’de...

Bağışıklık sistemini güçlendirmek isterken çökertmeyin

Bitki çaylarının poşetli olanlarının alınması gerektiğini belirten Beslenme ve Fitoterapi Uzmanı Başak İnsel,” Bu ürünlerin analizleri yapılıyor. Aktarlardan bitki çayı kesinlikle alınmamalı" dedi....

Growtech 120 ülkeden ziyaretçiyle rekor kırdı

Growtech Eurasia Uluslararası Sera, Tarım Teknolojileri ve Hayvancılık Ekipmanları Fuarı, 2019 yılında, 27-30 Kasım tarihleri arasında Antalya Expo Center’da 19.kez gerçekleştirileceğini duyurdu....

Türkiye gübrede nasıl dışarıya bağımlı oldu?

Gübre Üreticileri İthalatçıları ve İhracatçıları Derneği (GUİD) Genel Sekreteri Sebahattin Emül, önlem alınmadığı taktirde tarım sektöründeki üretim düşüklüğünün gıda sektörüne de sirayet ederek;...

Meyan Çayı üreticisi Ramco, sektörde butik üretimde ön plana çıkıyor

Ramco, şimdilerde yedi çeşit meyan çayı üretimi yapıyor ancak müşteri talebine göre her çeşit baharat ve meyve çeşitleri ile butik üretim de yapıyor.

Aktarlık geleneği yok olmak üzere

TABDER Genel Başkanı Ayhan Ercan, "Aktarlar, halkın vazgeçilmezi, halk reçeteleri için ‘can simidi’dir."

“Ege’de düzenlenen ot festivallerinde doğru bilinen yanlışlar”

Bitkilerin tanıtılması ve tüketicilere sevdirilmesi için Şubat, Mart ve Nisan aylarında yerel turizmi geliştirmek amacıyla birçok ot festivalleri düzenlenmektedir.