BUGDAY İLE İLGİLİ HABERLER

Hayvansal Protein mi? Bitkisel Protein mi? Yoksa Süt proteini mi?

Proteinler vücudumuzdaki kas, kemik gibi tüm hücrelerin yapıtaşıdır, enzimlerin ve hormonların oluşmasında görev alırlar, immün sistemdeki yapıları (antikorları) oluştururlar ve bu nedenle de...

2019’da gıda sanayi değişmeli mi?

Türkiye’de gıda işletmelerinin yaklaşık %65’i fırın ve unlu mamuller sanayinde faaliyet göstermektedir. Bu nedenle 2019 yılında, “sağlık için gıda” arayışında olan tüketici için öncelikle fırıncılık...

“Zor koşullara rağmen un ihracatı hedefini yakaladı”

Türkiye Un Sanayicileri Federasyonu (TUSAF) Başkanı Eren Günhan Ulusoy, 2018 yılında ekonomide yaşanan olumsuz gelişmelere karşın 2017 yılındaki miktarla paralel seviyede 3,5 milyon ton un ihracatı...

“Stratejik ürün buğdayda acil önlem alınmalı”

“Türkiye’de buğdayın yurt içi kullanımı 2016/17 döneminde 18.756 bin ton, gıda olarak tüketimi 14.490 bin ton, tohumluk olarak kullanımı 1.381 bin ton, yemlik olarak kullanımı 2.305 bin ton, kayıp...

Rakamlarla tatlı ve unlu gıdalar

Türkiye, dünya buğday ekim alanının yüzde 3,5’ine sahip. Nadas alanları dışında tarım arazilerinin yüzde 66,4’ü (15,5 milyon hektar) tarla ziraatına ayrılmıştır. Bu alanın da yaklaşık yüzde 71’inde...

Özmen Un Türkiye’nin ilk karanlık değirmen tesisini kurdu

70 milyon TL yatırım ile akıllı bir tesis kuran Özmen Un’un bu yıl sektörde çok iddialı çalışmalara imza atacağını belirten Özmen Un Yönetim Kurulu Başkan Vekili Oğuz Özmen, “Tesisimiz tamamen...

Sürdürülebilir makarnalık buğday üretimi için 10 altın kural açıklandı

Küresel gıda lideri Barilla, T.C. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Bahri Dağdaş Uluslararası Tarımsal Araştırma Enstitüsü iş birliğinde hazırlanan "Makarnalık Buğday Üretimi El Kitabı"nı...

Değirmen sektörünün hedefi TÜYAP’la dünya liderliği

Değirmen makineleri ihracatında dünya ikincisi olan Türkiye, liderlik için kolları sıvadı. World Mill Tech Fuarı, TÜYAP ile Değirmen ve Sektör Makinaları Üreticileri Derneği’nin iş birliğiyle 29...

“Yerel buğday çeşitleri sigorta işlevi görüyor”

Yerel buğday çeşitleri; yüzyıllar boyunca doğal seçilimle varlığını devam ettirmiş, geniş adaptasyon yeteneğine, üstün tane özelliklerine sahip nitelikli ve çok önemli genetik kaynaklar. Ve doğal...

Balıkesir ilinde yetiştirilen bazı buğday örneklerinin araştırılması

Balıkesir ilinde yetiştirilen bazı buğday örneklerinin ve bu örneklerden elde edilen unların kalite özelliklerinin araştırılması

Buğday üretimi dünyada arttı, Türkiye'de azaldı

Uluslararası Hububat Konseyi'nin açıkladığı rapora göre, dünya buğday üretimi geçen sezonda 737 milyon ton olarak gerçekleşti. Bu rekolte geçen yılki üretim rakamını 12 milyon ton geçmiş...

Ege yemekleri Uzakdoğu sofralarında

Japonya'nın 1 trilyon dolara ulaşan ithalatında Türkiye'nin payı son derece düşük. Bu ithalatın artması amacıyla Ege İhracatçı Birlikleri tarafından hayata geçirilen Turquality Projesi'nin ikinci...

Aşure nasıl yapılır?

Aşure ayı geldi. Mutfakların bereketi aşureler bir çok evde pişirilmeye başlandı. Her ay hazırladığı bulgurlu yemek tarifleriyle dikkat çeken Duru Bulgur’un bu ay ki lezzeti Aşure...

Daha az alanda daha fazla üretim mümkün

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, tarımda üretim alanlarının sonuna gelindiğini, artık Türkiye’nin üretim açığı olan ürünleri daha fazla üretmesinin yolunun...