BULGUR İLE İLGİLİ HABERLER

“Anadolu’nun Bulgurlu Yemekleri” kitabı çıktı

Merkezi Karaman’da bulunan ve günlük 200 ton buğday işleme kapasiteyle “Bulgurun Anavatanı”ndan yola çıkarak büyük bir ihracat pazarına seslenen Duru Bulgur, “Anadolu’nun Bulgurlu Yemekleri”...

“Bulguru dünyaya tanıtmayı hedefliyoruz”

Başta ABD, AB ülkeleri ve Ortadoğu’ya ihracat yaptıklarını, iç piyasada marka bilinirliğini dış piyasada da etkin bir hale getirmek için çalışmalara başladıklarını kaydeden Özsarı Bulgur Yönetim...

“Stratejik ürün buğdayda acil önlem alınmalı”

“Türkiye’de buğdayın yurt içi kullanımı 2016/17 döneminde 18.756 bin ton, gıda olarak tüketimi 14.490 bin ton, tohumluk olarak kullanımı 1.381 bin ton, yemlik olarak kullanımı 2.305 bin ton, kayıp...

Duru Bulgur, Duru Dual ürünleri Hollanda mutfağında

Duru Bulgur, dört çeşit karışımdan oluşan Duru Dual ürünlerini Hollanda’nın önde gelen market zincirlerinden Jumbo’da da satışa sundu.

Özsarı bulgur günlük üretimini 200 tona çıkardı

Bulgur üretimlerini 15 bin metrekaresi kapalı olmak üzere toplam 50 bin metrekare alan üzerinde yaptıklarını söyleyen Özsarı Bulgur firma sahibi İbrahim Sarı, bu yıl yeni mercimek üretimi...

Koç Makine, ihracata odaklandı

Gaziantep'te 1998 yılından bu yana un, mercimek, bulgur, yem ve bakliyat makineleri yaparak anahtar teslimi üretim hatları kuran Koç Makine, dolaylı yoldan ihracata göndermiş olduğu makineleri...

Ramazan ayında lif zengini bulgura ağırlık verilmesi oldukça önemli

Ramazanda beslenme tarzımızda önemli değişiklikler oluyor. Oruç süresine bağlı olarak vücudumuzun metabolizma hızı da değişiyor. Yanlış beslenme tercihleri çabuk acıkma, açlık kan şekerinin ani...

“Sadece tarhana bile tüm dünyada trend olabilecek kapasiteye sahip”

Beykoz Üniversitesi’nin desteği ile ‘Gastrobul- 1. Başkent Gastronomi Trendleri Buluşma Zirvesi’ gerçekleşti. Ankara'da düzenlenen Gastrobul Zirvesi’nde Türk mutfağının dünyada hak ettiği yeri...

“Türkiye dünyanın en büyük bulgur üreticisi”

Dünyanın en büyük bulgur üreticisinin Türkiye olduğunu söyleyen İpek Bulgur Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Mardin Bulgur İmalatçıları Derneği Başkanı Faysal Sun, ülkemizde 98 adet bulgur üretim...

“Çocuklara bulguru sevdirmeliyiz”

“Köftecik”, “Pilavcık” ve “Çorbacık”, 1 Ocak itibarıyla tüm Türkiye’de raflarda olacak.

Özsarı bulgur günlük üretimini 200 tona çıkardı

Bulgur üretimlerini 15 bin metrekaresi kapalı olmak üzere toplam 50 bin metrekare alan üzerinde yaptıklarını söyleyen Özsarı Bulgur firma sahibi İbrahim Sarı, bu yıl yeni mercimek üretimi...

Bulgur bakliyatla tüketildiğinde besin değeri artıyor

Beslenme Uzmanı Seçil Kenar, Kuru fasulye, mercimek, nohut gibi kuru baklagillerle bulgur birlikte tüketildiğinde beslenme açısından zengin ve sağlıklı bir model oluşacağını söyledi.

Torku, bulgur üretimine başladı

Konya Şeker, bölge çiftçisinin buğdayını değerlendirmek adına ‘Bisküvi, kek ve gofret üretim tesisleri’ ile Un Fabrikasından sonra Bulgur Fabrikası yatırımını hayata geçiriyor.

“Bulgura sahip çıkmamız lazım”

Bulguru dünyaya tanıtmayı kendisine misyon edinen Duru Bulgur, bulgur eğitimlerine devam ediyor.  Bu tanıtım faaliyetlerinin sonuncusu 24 Kasım'da Anadolu Üniversitesi’nde gerçekleştirildi....