ÇİFTLİK İLE İLGİLİ HABERLER

Kanatlıda en önemli sorun salmonella infeksiyonları

Kanatlı sektörü hakkında, özellikle medyada yer alan bilgi kirliliği nedeniyle, sektörün hak etmediği bir algı oluşmuştur. Tüketicideki algıları da değiştirmek çok güçtür. Algıyı değiştirebilmek...

Tarım ürünlerinde ithalat cazibesini yitirdi

Son dönemde döviz kurlarındaki artışla birlikte tarım ürünlerindeki ithalatın cazibesini yitirdiğini belirten Ziraat Mühendisleri Odası İstanbul Şube Başkanı Ahmet Atalık, “Bu nedenle fiyatları...

Organik tarımın arka yüzü

Günümüzdeki organik tarım üreticileri de bu noktada, tüketicilere tutunacak bir dal olarak organik ürünleri sunmaya çalışıyor. Oysa ki, uzatılan bu dal, organik ürünlerin, tüketicinin kafasındaki...

Hayvan sağlığı sağlanmadan insan sağlığı korunamaz

Gıda Güvenliği Derneği Başkanı Samim Saner, şarbonun ülkemizde zaten varolan bir zoonoz olduğunu belirterek Avrupa Birliği Hayvan Hastalıkları Uyarı sistemi ADNS’ne son yıllarda yapılmış olan...

Üretilen alabalıkların büyük bir kısmı ihraç ediliyor

Alabalığın ülkemizde gün geçtikçe büyüyen bir sektör olduğunu söyleyen Keban Alabalık A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Şimşek, “Başta Avrupa ülkeleri olmak üzere birçok ülkeye porsiyon ve bunun...

Deniz ürünleri yemek masalarında giderek daha fazla yer buluyor

Norveç Deniz Ürünleri Konseyi’nin CEO’su Renate Larsen; “Akuakültür için en sürdürülebilir ve teknolojik olarak en gelişmiş yöntemleri geliştirmeye odaklanmamız, çevreye zarar vermeden dünyanın...

İntermak ürün geliştirme çalışmalarına odaklandı

Gıda sektörü içinde şekerleme, çikolata, bal, pekmez, reçel gibi üretim tesisleri de kurduklarına işaret eden Sönmez, “Geniş ürün yelpazemiz ve pazarlama destek elemanlarımız ile özellikle IPART ve...

“Et ırkı konusunda kafa karışıklığı var”

Tüm Süt, Et ve Damızlık Sığır Yetiştiricileri Derneği (TÜSEDAD) Yönetim Kurulu, geçtiğimiz ay yapılan Genel Kurul ile değişti. Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini Adnan Yıldız'dan devralan Sencer...