ÇİKOLATA İLE İLGİLİ HABERLER

Memet Makina 2019 yılında 10 milyon liralık yatırım planlıyor

Çikolata ve şeker üretimi için gereken makinelerin üretimlerini gerçekleştirdiklerini ve anahtar teslimi çikolata ve şeker fabrikaları kuran ve 2018 yılında 10 milyon dolar yatırım yapan Memet...

2019’da gıda sanayi değişmeli mi?

Türkiye’de gıda işletmelerinin yaklaşık %65’i fırın ve unlu mamuller sanayinde faaliyet göstermektedir. Bu nedenle 2019 yılında, “sağlık için gıda” arayışında olan tüketici için öncelikle fırıncılık...

Memak’tan anahtar teslim çikolata fabrikası

1997 yılında çikolata kalıplarıyla üretime başlayan Memak, bugün anahtar teslim çikolata fabrikası kurarak müşterilerinin ihtiyaçlarını destekleyen geniş bir ürün yelpazesi sunuyor.

Bitter çikolatanın diyetteki yeri

Kakaonun Avrupa’ya gelmesi ise 1500’lü yılları buluyor. 16. ve 20. yüzyıllar arasında kakao ve çikolatanın medikal kullanımı ile ilgili 100’den fazla kullanım alanı olmuştur.

Rakamlarla tatlı ve unlu gıdalar

Türkiye, dünya buğday ekim alanının yüzde 3,5’ine sahip. Nadas alanları dışında tarım arazilerinin yüzde 66,4’ü (15,5 milyon hektar) tarla ziraatına ayrılmıştır. Bu alanın da yaklaşık yüzde 71’inde...

Egeli hububat bakliyat yağlı tohumlar ihracatçılarından tarihi ihracat

Ege Bölgesi, Türkiye’nin tarım ürünleri ihracatına 2018 yılında 5 milyar doların üzerinde katkı koyarken, 402 milyon dolar ihracat gerçekleştiren Ege Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri...

BigChefs’ten kışa yakışan bir tatlı: Armutlu Çikolatalı Tart

BigChefs, gün içerisinde tatlı bir mola vermek isteyenleri ev yapımı tadında lezzetler ile karşılıyor. Kış menüsünün öne çıkan tatlarından biri olan Armutlu Çikolatalı Tart, ağızda dağılan hamuru ve...

Kahve Dünyası’ndan yeni yıl kutuları

Kahve Dünyası, leziz içecekler, spesiyal çikolatalar ve kahve setlerinin yer aldığı yılbaşı hediye seçeneklerini mağazalarda ve sanal mağazasında özel tasarımlı kutularda satışa sunmaya...

Egemden’den çikolatalı ve trüflü zeytinyağı

Egemden iki yeni gurme ürününü zeytinyağını tutkunları ile buluşturuyor. Trüf ve çikolata aromalı Egemden zeytinyağları sofralarınızı lezzet şölenine dönüştürecek.

Fıstık Evi, dünyaya Antep fıstığını sevdirmeyi hedefliyor

Gaziantep’in tescilli ürünü ve yeşil altını Antep fıstığı üreticiliğini dört kuşaktır sürdürdüklerini ifade eden Fıstık Evi Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kavsara, “Fıstık Evi’ni yenilikçi...

Oylum, marshmellowlu ürünler ile tüketici karşısına çıkmaya hazırlanıyor

Türkiye'nin önemli atıştırmalık üretimi yapan firmalarından olan Oylum, mevcut ürünlerini Ar-Ge ile çeşitlendirmek için çalışmalar yapıyor ve yakın zamanda 'Wafers' markalı ürünlerini tüketici ile...

Milka ve Toblerone’dan bademli çikolata

Dünyada tüketicilerin artan bademli çikolata tercihleri doğrultusunda, Türk Tüketicisi’ne de bademin en lezzetli halleri Milka Whole Almond ve Toblerone Crunchy Almond çeşitleriyle farklı bir...

Özsüt baharı karşılamaya hazır

Mandalina ve Antep fıstığının şaşırtıcı uyumundan doğan Mandalina Fıstık Mini Pasta, brownie’nin karamel ve beyaz çikolatayla buluştuğu Karamello ve çay saatlerinin vazgeçilmezi Bademli Crumble ile...

Fıstık Evi, dünyaya Antep fıstığını sevdirmeyi hedefliyor

Fıstık Evi’ni yenilikçi yaklaşımlarla Türk ve dünya fıstık pazarında söz sahibi yaptıklarını söyleyen Fıstık Evi Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kavsara, dünyanın birçok ülkesinde aranan marka olmayı...

Flavourday, AREP ev sahipliğinde İstanbul’da düzenlendi

İlk kez 2017‘de Belçika’nın başkenti Brüksel’de European Flavour Association (EFFA) organizasyonuyla gerçekleşen Flavourday; Londra, Kopenhag ve Paris‘ten sonra Gıda Aromaları ve Uçan Yağlar...

Özsüt’te ayın ürünü: Çikobella pasta

Mutluluk tadında ürünlerin yaratıcısı Özsüt, menüsünde olmayan sürpriz lezzetlerle misafirlerine keyifli anlar yaşatmayı sürdürüyor. Şubat ayının ürünü ise yoğun çikolatası ve tazecik kakaolu...