ÇÖLYAK İLE İLGİLİ HABERLER

Çölyaklılar: Gerçek glutensiz ürünlere ihtiyacımız var

Çölyak hastaları; buğday, arpa, çavdarda bulunan bir protein olan ‘gluten’e karşı hassasiyet gösterirler. Glutene karşı hassasiyeti olan çölyaklılar; gluten içeren gıdalarla beslendiklerinde ince...

“Bakliyat unlarının tüketimi her geçen gün artıyor”

Sağlıklı beslenme bilincinin giderek arttığını buna paralel olarak da tüketicilerin daha sağlıklı ve daha besleyici gıdaları tercih ettiğini söyleyen CGK Gıda Kurucusu Cihan Kahraman, “Bakliyat...

Çölyaklıların yasa beklentisi

Çölyak konusunda kurulan meclis araştırma komisyonu çölyaklıları umutlandırdı. Tüm kesimlerin katıldığı komisyon toplantıları sonucu saha çalışmaları yapıldı. Çölyaklıların sorunlarını içeren...

Çölyak hastalığı ve beslenme

Gluten proteini hayatımızdaki temel gıdalar dışında, günlük kullandığımız bazı ürünlerde de bulunabilir.

“Glutensiz beslenme konusunda Barilla'nın yüklendiği sorumluluklar var”

Barilla, yaklaşık 10 yıldır glutensiz ürünlerle bu ihtiyaç grubuna nasıl sunabileceği üzerinde çalışıyor. 10 yıllık çalışmalar sonunda geçtiğimiz sene piyasaya glutensiz ürünler sunuldu....

“Yaklaşık her iki yüz kişiden birisi çölyaklı”

Çölyak hastalığı, buğday, yulaf, arpa, çavdar gibi tahıllarda olan bir proteinin yenmesi sonucunda ince bağırsağın zarar görmesidir.

"Menünüzde glutensiz seçenek var mı? Moda mı İhtiyaç mı?"

Sirha İstanbul'un üçüncü gününde glutensiz yaşam ve “restoranlarda glutensiz menü” ihtiyacı masaya yatırıldı. Konusunda uzman konuşmacıların yer aldığı panelde katılımcılara çölyak ve glutensiz...

Dünya Gıda Dergisi&Barilla'nın işbirliğiyle düzenlediği Panel Sirha'da

Panel tarihi: 26 Kasım Cumartesi Panel Saati: 11.00 Panel Konusu: "Menünüzde glutensiz seçenek var mı?" “Moda mı İhtiyaç mı?”

Çölyaklılar için çözümler

Haydi, şefler el ele…