DNA İLE İLGİLİ HABERLER

Köpekbalığı, DNA barkot, gıda sahtekârlığı!

Dünya genelinde takip edilmesi ve tespiti zor olan türlerin biyoçeşitliliğinin hızlı tespitinin sağlanması amacıyla DNA barkodlama çalışmaları her geçen gün artmakta iken, ülkemizde bu konudaki...

Et ve Et Ürünlerinde Tür Tayini Analizleri

Et ürünlerinde kullanılan farklı hayvan türlerinin belirlenebilmesi için geliştirilmiş analitik metotların bir çoğu canlı türleri arasındaki genetik farklılıktan faydalanan DNA temelli analiz...

Sürdürülebilir tarım ve gıda için acil çağrı

Üniversite, geleneği ve tanımı gereği, kamu yararı için bilgiyi arayan, üreten, ileten ve yayan özerk bir öğretim ve araştırma merkezidir. Üniversite, ait olduğu toplum ve dünyaya bilimsel açıdan...

Genetik mühendisliği, tarım ve biyogüvenlik

Her bir ürün ya da GD gıda ürünü; piyasaya sürülmeden önce vaka bazında bilimsel olarak değerlendirilmelidir. Özellikle de gıda güvenliği konusu ile ilişkin olarak alerjen maddeler, toksinler ve...

Evde yapılabilecek GDO testi geliyor

GDO'dan, Salmonella riskine, karışık etten son kullanım tarihlerine kadar birçok testi vatandaş ya da toplu tüketim ve satış yerlerinin de yapmasına imkan sağlayan bu teknoloji sayesinde...

Kastan ete lezzet profili ve pişirilmesi

Eti pişirirken, bir şefin ana hedefi etin lezzetini, yumuşaklığını ve sululuğunu en üst seviyede tutmaya çalışmaktır. Ancak sululuk tam olarak nedir ve hangi faktörler onu belirler ya da lezzet ile...