DURU BULGUR İLE İLGİLİ HABERLER

“Anadolu’nun Bulgurlu Yemekleri” kitabı çıktı

Merkezi Karaman’da bulunan ve günlük 200 ton buğday işleme kapasiteyle “Bulgurun Anavatanı”ndan yola çıkarak büyük bir ihracat pazarına seslenen Duru Bulgur, “Anadolu’nun Bulgurlu Yemekleri”...

"Kendi gıdasını üretemeyen ülkeler tam bağımsız olamaz"

Duru Bulgur Yönetim Kurulu Başkanı İhsan Duru: "Kendi gıdasını üretemeyen ülkeler tam bağımsız olamaz."

Duru Bulgur, Duru Dual ürünleri Hollanda mutfağında

Duru Bulgur, dört çeşit karışımdan oluşan Duru Dual ürünlerini Hollanda’nın önde gelen market zincirlerinden Jumbo’da da satışa sundu.

Duru Bulgur, Ahmet buğdayını korumaya alıyor

Anadolu topraklarının besleyiciliğiyle ve bereketiyle altın değerinde görülen, Karaman Taşkale’de 2 bin yıllık geçmişe sahip olan Ahmet Buğdayı için Duru Bulgur, Karamanoğlu Mehmet Bey Üniversitesi...

Türk Bulguruna Belçika’dan Üstün Lezzet Ödülü

Duru Bulgur’un seçkin ürünleri arasında yer alan Başbaşı Bulgur, Belçika'da bulunan International Taste & Quality Institute (iTQi) tarafından verilen Superior Taste Award (Üstün Lezzet Ödülü) nün...

Kırmızı mercimekte üretim kaybı yaşanıyor

Duru Bulgur Yönetim Kurulu Başkanı İhsan Duru, yerli kırmızı mercimeğin üretiminde ciddi bir üretim kaybı yaşandığını söyledi.

Bulgur bakliyatla tüketildiğinde besin değeri artıyor

Beslenme Uzmanı Seçil Kenar, Kuru fasulye, mercimek, nohut gibi kuru baklagillerle bulgur birlikte tüketildiğinde beslenme açısından zengin ve sağlıklı bir model oluşacağını söyledi.