ET İLE İLGİLİ HABERLER

Küresel gıda fiyatlarında süt çıkışı

Küresel gıda fiyatları, FAO Gıda Fiyat Endeksi’nin önceki aydan yüzde 1.7’lik artış ve biraz da süt fiyatlarındaki keskin çıkışın etkisiyle ortalama 167.5 puan kaydederek Şubat ayına yükselişle...

BigChefs, yeni şubesiyle Moda’da hizmet veriyor

Yenilenen yüzüyle son dönemde tüm İstanbullular’ı kendine çeken Moda, BigChefs’le cazibesini daha da artırıyor. Moda İskelesi’nden başlayarak Adalar’a kadar uzanan eşsiz deniz manzarası, şık ve...

Dış ticarette yoğun rekabete karşın sektör var olmaya çalışıyor

Mersin Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı ve Ulusal Baklagil Konseyi Başkanı Abdullah Özdemir, bu yıl kuru baklagiller üretiminin 2017 yılına göre yüzde 4 artışla 1 milyon 212 bin ton olmasının...

Hindi pişirmekten korkmayın

Yılbaşı sofralarının vazgeçilmezi hindi eti, tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de yeni yıl sofralarını lezzetlendiriyor. Uzmanlar; ülkemizde özellikle yılbaşı döneminde yoğun ilgi gören hindi...

“Tüketicilere önerimiz güvenilir markaların ürünlerini tercih etmeleri”

Pınar Et Genel Müdürü Tunç Tuncer, “Hem sağlık açısından hem de et tüketiminde çeşitlilik için hindi etine ağırlık vermeliyiz”

Türk su ürünleri ve hayvansal mamulleri Ortadoğu sofralarını süsleyecek

Türk su ürünleri ve hayvansal mamuller sektörü, Ortadoğu pazarını radarına aldı. Ortadoğu sofralarını Türk su ürünleri ve hayvansal mamulleri süsleyecek.

Su ürünleri sektörüne 2 milyar dolar ihracat hedefi

Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli yıllık 1 milyar dolar ihracat potansiyeline ulaşan Su Ürünleri sektörüne yakaladıkları başarıdan dolayı teşekkür ederken, 2 milyar dolarlık yeni ihracat...

Ambalajlı gıdalardaki tuz azaltılacak

Sağlık Bakanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, Sağlık Bakanlığınca beslenmeye bağlı kronik hastalıkların önlenmesi çalışmaları kapsamında, Sağlık Bakanlığı Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü ile...

Soğuk zincirdeki en ufak hata insan sağlığını direkt etkiler

Frigo Mekanik ve Frigoblock Soğutma Sistemleri Yönetim Kurulu Üyesi Levent Aydın, zincirin herhangi bir aşamasında yapılacak hatalı uygulamanın üründe, ağırlık kaybı, kalite kaybı ve firelere sebep...

Metal dedektörler ve X- Ray cihazlar müşteri memnuniyetini artırır

Gıda güvenliğinin ürün için en az kalite kadar önemli olduğunu belirten Veteriner Hekim, metal dedektörlerin üretim bandında yaşanan sorunların önüne geçtiğini söyledi.

Izgara ette kanser riskini nasıl önleriz?

Günümüzde insanların genellikle et ve kanser ilişkisi konusunda endişeli durumda olduğunu söyleyen Dr. Sinan Akkurt, “Izgara eti hayatımızdan çıkaramayacağımıza göre riskleri en aza indirmek için...

Şarbon vakasından ayrıntılar...

Herşey, Ankara Gölbaşı İlçesi Ahiboz Mahallesinde bulunan özel sektöre ait bir işletmeye Et ve Süt Kurumu tarafından ithal edilen 3.959 adet büyükbaş kesimlik hayvan getirilmesiyle başladı....

MULTIVAC, su ürünlerinde geri dönüştürülebilir ambalajları sunar

MULTIVAC Türkiye Bölgeler Satış Müdürü Ersin Kılıç ve MULTIVAC Türkiye Anadolu Bölge Satış Sorumlusu Ferhat Kara ile su ürünleri sektöründeki son gelişmeleri konuştuk.

Kırmızı et alımında nelere dikkat etmeliyiz?

Sarp Et Şirket Sahibi Yasin Yalçın, “Et satışını gerçekleştiren tezgahtarlar, eti parçalayan kasapların kıyafetleri temiz olmalı, bone, maske, önlük, galoş ve eldiven...

Metro Toptancı Market'ten “Et İzlenebilirliği” projesi

Türk mutfağına ve değerlerine sahip çıkma amacıyla birçok projeyi sürdüren Metro Toptancı Market, “Et İzlenebilirliği” konusunda yaptığı çalışmalarla sektöre yatırım yapmaya devam ediyor....

“Sadece tarhana bile tüm dünyada trend olabilecek kapasiteye sahip”

Beykoz Üniversitesi’nin desteği ile ‘Gastrobul- 1. Başkent Gastronomi Trendleri Buluşma Zirvesi’ gerçekleşti. Ankara'da düzenlenen Gastrobul Zirvesi’nde Türk mutfağının dünyada hak ettiği yeri...