ET İLE İLGİLİ HABERLER

Soğuk zincirdeki en ufak hata insan sağlığını direkt etkiler

Frigo Mekanik ve Frigoblock Soğutma Sistemleri Yönetim Kurulu Üyesi Levent Aydın, zincirin herhangi bir aşamasında yapılacak hatalı uygulamanın üründe, ağırlık kaybı, kalite kaybı ve firelere sebep...

Metal dedektörler ve X- Ray cihazlar müşteri memnuniyetini artırır

Gıda güvenliğinin ürün için en az kalite kadar önemli olduğunu belirten Veteriner Hekim, metal dedektörlerin üretim bandında yaşanan sorunların önüne geçtiğini söyledi.

Izgara ette kanser riskini nasıl önleriz?

Günümüzde insanların genellikle et ve kanser ilişkisi konusunda endişeli durumda olduğunu söyleyen Dr. Sinan Akkurt, “Izgara eti hayatımızdan çıkaramayacağımıza göre riskleri en aza indirmek için...

Şarbon vakasından ayrıntılar...

Herşey, Ankara Gölbaşı İlçesi Ahiboz Mahallesinde bulunan özel sektöre ait bir işletmeye Et ve Süt Kurumu tarafından ithal edilen 3.959 adet büyükbaş kesimlik hayvan getirilmesiyle başladı....

MULTIVAC, su ürünlerinde geri dönüştürülebilir ambalajları sunar

MULTIVAC Türkiye Bölgeler Satış Müdürü Ersin Kılıç ve MULTIVAC Türkiye Anadolu Bölge Satış Sorumlusu Ferhat Kara ile su ürünleri sektöründeki son gelişmeleri konuştuk.

Kırmızı et alımında nelere dikkat etmeliyiz?

Sarp Et Şirket Sahibi Yasin Yalçın, “Et satışını gerçekleştiren tezgahtarlar, eti parçalayan kasapların kıyafetleri temiz olmalı, bone, maske, önlük, galoş ve eldiven...

Metro Toptancı Market'ten “Et İzlenebilirliği” projesi

Türk mutfağına ve değerlerine sahip çıkma amacıyla birçok projeyi sürdüren Metro Toptancı Market, “Et İzlenebilirliği” konusunda yaptığı çalışmalarla sektöre yatırım yapmaya devam ediyor....

“Sadece tarhana bile tüm dünyada trend olabilecek kapasiteye sahip”

Beykoz Üniversitesi’nin desteği ile ‘Gastrobul- 1. Başkent Gastronomi Trendleri Buluşma Zirvesi’ gerçekleşti. Ankara'da düzenlenen Gastrobul Zirvesi’nde Türk mutfağının dünyada hak ettiği yeri...

Grill Branché Restaurant'da kömür ateşinde hazırlanan lezzetler

Grill Branché Restaurant & Lounge, usta kasap ekibi tarafından büyük bir özenle etleri hazırlanıyor.

Beyaz Bosphorus, menüsüne et ve balık yemeklerini ekledi

Beyaz Bosphorus, balık sezonunun açılması ile menüsüne denizlerimizin en lezzetli balıklarını da ekledi.

Yeryüzü Doktorları, kurban organizasyonlarına devam ediyor

Yeryüzü Doktorları, 2017 yılında Afganistan, Çad, Kenya, Nijer, Somali, Yemen ve Uganda gibi ülkelerde hem kurban organizasyonu hem de Gönüllü sağlık ekiplerini organize ederek insani yardım...

KasapDöner, Forum İstanbul şubesini açtı

KasapDöner’in yeni şubesi Bayrampaşa Forum İstanbul’da döner severlere kapılarını açtı.

Karski menüsünde kendine özgü et çeşitleri

Karski Et Lokantası, ziyaretçilerine doğa içinde lezzetli et çeşitleri alternatifi sunuyor.

Ramazan’da gıda-içecek sektöründe olağanüstü fiyat artışı beklenmiyor

Bakliyat ürünlerinde dünyada ve Türkiye’de son dönemde üretim yetersizliğine bağlı olarak fiyat yükselmeleri oldu. Ramazan ayına özel bir fiyat artışı beklenmiyor.

Et ve et ürünleri alırken tüketici nelere dikkat etmeli?

Et ve et ürünleri taklit ve tağşiş konusunda en fazla sıkıntı yaşanan sektörlerin başında yer alıyor. Tüketicinin sağlıklı ve güvenilir ete ulaşması için nelere dikkat etmesi gerektiğini Gıda...

Kastan ete lezzet profili ve pişirilmesi

Eti pişirirken, bir şefin ana hedefi etin lezzetini, yumuşaklığını ve sululuğunu en üst seviyede tutmaya çalışmaktır. Ancak sululuk tam olarak nedir ve hangi faktörler onu belirler ya da lezzet ile...