FAO İLE İLGİLİ HABERLER

Dış ticarette yoğun rekabete karşın sektör var olmaya çalışıyor

Mersin Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı ve Ulusal Baklagil Konseyi Başkanı Abdullah Özdemir, bu yıl kuru baklagiller üretiminin 2017 yılına göre yüzde 4 artışla 1 milyon 212 bin ton olmasının...

Bu yıl bakliyat üreticisinin yüzü bir nebze güldü

Geçen seneye göre nohut fiyatının yaklaşık yüzde 35 düştüğünü belirten Reis Gıda Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Reis, “Kırmızı mercimekte ciddi bir fiyat artışı olmadı. Yeşil mercimek fiyatı, aynı...

Arıcılık ve Bal Üretimi Projesiyle arıların nüfusu artacak

Mardin’de Şef Ebru Baybara Demir’in kurucusu olduğu Şükraan Derneği tarafından Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO)’nün desteğiyle hayata geçirilen Arıcılık ve Bal Üretimi Projesi’nde 15’i...

Genetik mühendisliği, tarım ve biyogüvenlik

Her bir ürün ya da GD gıda ürünü; piyasaya sürülmeden önce vaka bazında bilimsel olarak değerlendirilmelidir. Özellikle de gıda güvenliği konusu ile ilişkin olarak alerjen maddeler, toksinler ve...

"Geri dönüşümün önemine tüm dünya ülkelerinin odaklanması gerekir"

Reis Gıda Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Reis: "Dünyada giderek artan nüfusun beslenebilmesi için; üretimin arttırılması, adaletli paylaşımı, israfın en aza indirilmesi, atık ve geri dönüşümün...

Sürdürülebilir Gelecek için Sürdürülebilir Tarım

Çevresel, sosyal ve ekonomik perspektiften sürdürülebilir tarım konusunun işlendiği ve “Sürdürülebilir Tarım İlkeleri İyi Uygulamalar Rehberi”nin de tanıtıldığı toplantı, iş dünyası, kamu ve sivil...

Gıdanın geleceğine ilişkin her şey Sürdürülebilir Gıda Konferansı’nda

Sürdürülebilir Gıda Konferansı, ile Dünya gıda günü buluşması ‘Gıdanın Geleceğini Şekillendirmek’ temasıyla 17 Ekim’de İstanbul’da Fairmont Quasar Otelinde toplanacak.

Su ürünlerinde gıda güvenliği hala sağlanamadı

Karadeniz Teknik Üniversitesi Balıkçılık Teknolojisi Mühendisliği Bölümü öğretim görevlisi Prof. Dr. Sevim Köse, su ürünlerinde soğuk zincir uygulamalarının yaygınlaşmasına karşın gıda güvenliğinin...

“Meraya dayalı hayvancılık geliştirilmeli”

Yılın ilk çeyrek rakamlarında görülen artışa rağmen yerli arzın istenilen seviyelerde olmadığını belirten Ulusal Kırmızı Et Konseyi Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Hacıince, sorunun kısa vadede...

“Gıda talebi düşecek”

OECD-FAO 2018-2027 Tarımsal Görünüm Raporu’na göre küresel zirai ürün ve gıda talep büyümesinde yavaşlama izlenirken, sektörde görülen verimlilik iyileştirmelerinin devam edeceği öngörülüyor. Bu...

Doğal afetler tarım sektöründe 96 milyar ABD doları zarara yol açtı

FAO raporu doğal afetlerin en fazla Asya’yı vurduğunu ve bundan en çok yoksul çiftçilerin etkilendiğini belirtiyor.

FAO Türkiye’ye yeni temsilci atadı

BM Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) Türkiye’ye yeni temsilci olarak Viorel Gutu’yu atadı. FAO Tacikistan Eski Temsilcisi olan Gutu bu hafta görevine başlıyor.

Küresel tahıl üretiminde rekor beklentisi

FAO'nun son Tahıl Arz ve Talep Özeti’ne göre “tüm önemli tahıllar için küresel piyasalar rekor stok seviyeleriyle desteklenerek dengeli bir şekilde devam ediyor.” Stok kullanım oranının 16 yıldaki...

Gıdaların ambalajlanması, gıda israfını azaltacak

Moskova, Rusya Federasyonu – BM Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) ve fuar organizatörü Messe Düsseldorf bölgenin en büyük gıda paketleme fuarlarından birisi olan "upakovka Moskova 2018"de ambalaj...

Dünya bakliyat yılında ‘’Ülkemizde Bakliyat Üretimi ve Tüketimi’’

Türkiye’nin önerisi ile 2016 yılında Birleşmiş Milletlere bağlı Gıda ve Tarım Örgütü(FAO) tarafından ‘’Uluslararası Dünya Bakliyat yılı’’ ilan edilmişti. Her yıl Ocak ayının üçüncü Çarşambası bu gün...

“İklim değişirken tarım ve gıda sektörü de değişmeli”

“Türkiye’de İklim Değişikliği ve Tarımda Sürdürülebilirlik” Raporuna göre; sürdürülebilir tarım ve gıda güvencesi için “günübirlik politikalarla değil, uzun vadeli ve bilimsel bir yaklaşımla hemen...