GASTRONOMİ İLE İLGİLİ HABERLER

Yeni tatlar için pişirme tekniklerinin püf noktaları

Türkiye’nin bu güzel coğrafyasını besleyerek onun sunduğu imkanları, onu yok etmeden kullanabilmek gastronomi meraklılarının ilgisini beklemektedir. Gelin baharın gelişini şef restoranlarının...

Yüksek gastronomi gıdaları daha fazla geri dönüştürür

Bugün artık birçok büyük şef, yemek pişirirken israfı azaltmak için sıfır atığı savunuyor.

Hayad Restaurant, Gaziantep ve dünya mutfağını bir arada sunuyor

Songül Toprak Alisinanoğlu, hayata geçirdiği “HAYAD” isimli restoranı ve hayalleriyle UNESCO'nun tescillediği “Gastronomi kenti Gaziantep” kimliğini güçlendirmek ve bu kimliğe katkı sağlamak için...

Coğrafi İşaret konusu müfredata giriyor

Metro Türkiye, ülkemizdeki yerel değerlerin korunması, desteklenmesi ve Türk mutfağının geliştirilmesi adına 2011 yılında başlattığı Coğrafi İşaretli Ürünler Projesi kapsamında önemli bir adım attı....

Doğrudan satış hamleleri gastronominin yıldızlaşmasına katkı sağlar

“Elimizdeki ürünlerden yeterince gurur duymuyoruz. Ancak bu garip çünkü ben ve yabancı arkadaşlarım burada yaşayan veya zaman zaman gelen yabancı şefler, Türkiye'deki ürünlerin kalitesine ilişkin...

Türkiye gelecekte yüksek gastronomi ülkesi olur mu?

Türkiye’nin gelecekte yüksek gastronomi ülkesi olma yolundan adımlar atılıyor.

Türk Gıda İhracatçıları Çin pazarında konumunu güçlendirmeye gitti

Son yıllarda art arda büyüme rekorları kıran, hızla zenginleşen Çin Halk Cumhuriyeti’nde alım gücü yüksek 300 milyonu aşan nüfus, Türk gıda sektörünün radarına girdi. 

Sirha İstanbul, ziyaretçilere kapılarını açtı

Gastronomi sektörünün en büyük buluşması olarak nitelendirilen ve üstün kalite anlayışı ile Türkiye’de fark yaratan Sirha İstanbul, 6.kez kapılarını açtı.

ITA’dan İstanbul İtalyan Mutfak Haftası’na özel etkinlik

İtalyan Ekonomik Gelişmeler Bakanlığı’na bağlı olan ITA - İtalyan Dış Ticaret ve Tanıtım Ajansı, Otantik İtalyan (Autentico Italiano) promosyon programının bir parçası olarak, 2016 yılından bu yana...

Lokmahane’ye gastronomi ödülü

Gastronomi derecelendirme sistemi olan YEDY, Konya’da sunduğu geleneksel lezzetleriyle ses getiren Lokmahane’yi 10 Lezzet Noktası arasında gösterdi.

Somatçı’nın hedefi yurtdışı

Somatçı Fi Hi Ma Fih restaurant sahibi ve işletmenin aşçısı olan Ulaş Tekerkaya hedeflerini tutturduklarını gelen yoğun talep nedeniyle teklifleri değerlendirip yurdışına açılmayı planladıklarını...

Sirha İstanbul’a geri sayım başladı

Gastronomi sektörünün en prestijli etkinliği olarak adlandırılan Sirha, Türkiye’deki 6’ncı yılı için hazırlıklarını sürdürüyor.

"Gastronom"

Gastronominin temel unsurlarından biri lezzet... Bir mutfağın evrimleşmesi için lezzetin de evrim geçirmiş olması gerekli.

“Top Chef 2018” Yarışması’nın birincisi belli oldu

Türkiye'nin lider toplu yemek ve destek hizmetler sağlayıcısı Sofra/Compass Group Türkiye’nin bu yıl 6. kez düzenlediği geleneksel “Top Chef 2018” Yarışması’nın birincisi belli oldu. Gastronometro...

GastroAntep ile 3 günde 250 bin kişi lezzete doydu

Gaziantep’in zengin mutfağı ile sahip olduğu kültür mirasını yerelden globale taşımayı hedefleyen Uluslararası GastroAntep Festivali, 20-22 Eylül tarihleri arasında düzenlendi. Renkli bir kortej...

Worldfood İstanbul 16.085 ziyaretçiyi ağırladı

ITE Turkey tarafından bu yıl 26. kez düzenlenen Uluslararası Gıda Ürünleri ve Teknolojileri Fuarı -WorldFood İstanbul’u bu sene 16.085 kişi ziyaret etti. ITE Group Bölge Direktörü Kemal Ülgen...