GASTRONOMİ İLE İLGİLİ HABERLER

Türkiye gelecekte yüksek gastronomi ülkesi olur mu?

Türkiye’nin gelecekte yüksek gastronomi ülkesi olma yolundan adımlar atılıyor.

Türk Gıda İhracatçıları Çin pazarında konumunu güçlendirmeye gitti

Son yıllarda art arda büyüme rekorları kıran, hızla zenginleşen Çin Halk Cumhuriyeti’nde alım gücü yüksek 300 milyonu aşan nüfus, Türk gıda sektörünün radarına girdi. 

Sirha İstanbul, ziyaretçilere kapılarını açtı

Gastronomi sektörünün en büyük buluşması olarak nitelendirilen ve üstün kalite anlayışı ile Türkiye’de fark yaratan Sirha İstanbul, 6.kez kapılarını açtı.

ITA’dan İstanbul İtalyan Mutfak Haftası’na özel etkinlik

İtalyan Ekonomik Gelişmeler Bakanlığı’na bağlı olan ITA - İtalyan Dış Ticaret ve Tanıtım Ajansı, Otantik İtalyan (Autentico Italiano) promosyon programının bir parçası olarak, 2016 yılından bu yana...

Lokmahane’ye gastronomi ödülü

Gastronomi derecelendirme sistemi olan YEDY, Konya’da sunduğu geleneksel lezzetleriyle ses getiren Lokmahane’yi 10 Lezzet Noktası arasında gösterdi.

Sirha İstanbul’a geri sayım başladı

Gastronomi sektörünün en prestijli etkinliği olarak adlandırılan Sirha, Türkiye’deki 6’ncı yılı için hazırlıklarını sürdürüyor.

Somatçı’nın hedefi yurtdışı

Somatçı Fi Hi Ma Fih restaurant sahibi ve işletmenin aşçısı olan Ulaş Tekerkaya hedeflerini tutturduklarını gelen yoğun talep nedeniyle teklifleri değerlendirip yurdışına açılmayı planladıklarını...

"Gastronom"

Gastronominin temel unsurlarından biri lezzet... Bir mutfağın evrimleşmesi için lezzetin de evrim geçirmiş olması gerekli.

“Top Chef 2018” Yarışması’nın birincisi belli oldu

Türkiye'nin lider toplu yemek ve destek hizmetler sağlayıcısı Sofra/Compass Group Türkiye’nin bu yıl 6. kez düzenlediği geleneksel “Top Chef 2018” Yarışması’nın birincisi belli oldu. Gastronometro...

GastroAntep ile 3 günde 250 bin kişi lezzete doydu

Gaziantep’in zengin mutfağı ile sahip olduğu kültür mirasını yerelden globale taşımayı hedefleyen Uluslararası GastroAntep Festivali, 20-22 Eylül tarihleri arasında düzenlendi. Renkli bir kortej...

Worldfood İstanbul 16.085 ziyaretçiyi ağırladı

ITE Turkey tarafından bu yıl 26. kez düzenlenen Uluslararası Gıda Ürünleri ve Teknolojileri Fuarı -WorldFood İstanbul’u bu sene 16.085 kişi ziyaret etti. ITE Group Bölge Direktörü Kemal Ülgen...

9. Restoran Haftasına geri sayım başladı

Ülkemizin en iyi restoranlarının büyük bir heyecanla katıldığı Restoran Haftası, her sene sahiplendiği konular ile Türk mutfak kültürüne katkıda bulunurken gerçekleştiği tarihlerde şehir hayatına...

Gaziantep geleneğini, kültürünü yaşatmasıyla bir semboldür

Gaziantep mutfağı sadece yerel bir mutfak değildir. Gaziantep Mutfağı, bir Türkiye mutfağıdır. Bu mutfak Selçuklu mutfağıdır, Osmanlı mutfağıdır. Aldığı tescil de bunun en güzel...

TURYİD, gastronominin ekonomik önemini ortaya koymak için zirve düzenliyor

Global Gastroekonomi Zirvesi, Lütfi Kırdar Kongre Merkezi’nde 29 Mart’ta Türkiye Restoran Yatırımcıları ve İşletmecileri Derneği TURYİD tarafından düzenlenecek.

Alimentaria 2018: Ana temalar: inovasyon ve gastronomi

16-19 Nisan 2018 tarihleri arasında İspanya'nın Barselona kentinde düzenlenecek olan Alimentaria 2018 Fuarı, Gran Vía de Fira de Barcelona fuar alanında 100 bin metrekare üzerine kurulacak ve...

Sirha, 5. kez sektörü bir araya getiriyor

Sirha, gastronomi sektörünü İstanbul’da 5. kez bir araya getirecek.