GAZİANTEP İLE İLGİLİ HABERLER

Ayıntap Baklava markalaşmaya yatırım yapıyor

Tüketiciye geleneksel bir ürün sunduklarını söyleyen Ayıntap Baklava sahibi Levent Aktaş, “Markalaşmaya yatırım yapıyoruz, baklava geleneksel bir ürün olduğu için ilk günkü lezzet ve kalitesiyle...

Peşrevzade, Gaziantep’te hizmete açıldı

Öncelikli hedeflerinin müşterilerilere lezzetli ürünler sunmak olduğunun bilgisini veren Peşrevzade Gaziantep Şubesi İşletmecisi Barış Albustanoğlu, “Gazianteplilerin damak zevkine uyan lezzeti...

Hayad Restaurant, Gaziantep ve dünya mutfağını bir arada sunuyor

Songül Toprak Alisinanoğlu, hayata geçirdiği “HAYAD” isimli restoranı ve hayalleriyle UNESCO'nun tescillediği “Gastronomi kenti Gaziantep” kimliğini güçlendirmek ve bu kimliğe katkı sağlamak için...

Matmah Group, Cafe ve Restaurant anlayışına farklı bir bakış açısı getirdi

Elit, saygın, çok fonksiyonlu, cafe ve restaurant yapısını bir arada topladıklarını belirten MIKS Lounge Cafe & Restaurant sahibi Mustafa İhsan Kursav, “MIKS, sağlık, kalite, saygınlık, huzur...

Yenebilir filmler doğal karbonhidratlar, proteinler ve yağlar içeriyor

Gaziantep Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü Araştırma Görevlisi Aykut Önder Barazi, yenebilir film’in, bir veya birden fazla katman ile gıdaların kaplanması ya da...

Denizlerdeki plastik kirlilik sofraları da tehdit ediyor

Dünya Gıda Dergisi’nin kasım sayısının dosya konusu ambalaj. Sektörün nabzını tutan dergide, ambalaj dosyasında; sektörün analizi, son yenilikler, trendler, atık yönetimi ve geri dönüşüm konularında...

GastroAntep ile 3 günde 250 bin kişi lezzete doydu

Gaziantep’in zengin mutfağı ile sahip olduğu kültür mirasını yerelden globale taşımayı hedefleyen Uluslararası GastroAntep Festivali, 20-22 Eylül tarihleri arasında düzenlendi. Renkli bir kortej...

9. Restoran Haftasına geri sayım başladı

Ülkemizin en iyi restoranlarının büyük bir heyecanla katıldığı Restoran Haftası, her sene sahiplendiği konular ile Türk mutfak kültürüne katkıda bulunurken gerçekleştiği tarihlerde şehir hayatına...

Antepsi Baklava bayileşmeyi hedefliyor

Antepsi Baklava kısa bir zaman içinde Türkiye'nin farklı illerinde bayileşme yolunda adımlar atarak büyümesini sürdürecek.

Geçit Makina'dan gıda işletmelerine yönelik inovatif çözümler

Et ürünlerinden unlu mamullere, şekerlemeden süt ürünlerine, bitkisel yağlardan hayvan yemlerine, içecekten ilaç endüstrine kadar geniş bir yelpazede farklı üretim ihtiyaçlarına cevap verecek...

Ayıntap Baklava markalaşmaya yatırım yapıyor

Tüketiciye geleneksel bir ürün sunduklarını söyleyen Ayıntap Baklava sahibi Levent Aktaş, “Markalaşmaya yatırım yapıyoruz, baklava geleneksel bir ürün olduğu için ilk günkü lezzet ve kalitesiyle...

Gaziantep sanayi ve ticaret kenti olmasının yanında bir gastronomi şehridir

Bir yörenin, bir ilin ticari ve ekonomik yapısının yanında en önemli unsurlarından birisi de gastronomi kültürüdür. Özellikle turizm alanında farklı bir değer ortaya koyan yemek kültürü çok ayrı bir...

Gaziantep geleneğini, kültürünü yaşatmasıyla bir semboldür

Gaziantep mutfağı sadece yerel bir mutfak değildir. Gaziantep Mutfağı, bir Türkiye mutfağıdır. Bu mutfak Selçuklu mutfağıdır, Osmanlı mutfağıdır. Aldığı tescil de bunun en güzel...

Akınal Gar Restaurant hedef büyütüyor

Akınal Gar Restaurant Sahibi Bülent Akınal, restaurant zinciri kurmayı hedeflediğini belirterek öncü restaurantlar arasında yerini alarak bunu gelecek kuşaklara miras olarak bırakmak istediğini...

Kasaplıktan Türkiye’nin tanıdığı kebapçılığa: Halil Usta

Gaziantep’te küçük bir kasap dükkanından yola çıkarak bugün Türkiye’nin en tanınmış kebapçıları arasına giren Halil Usta, şimdilerde ise baklava üretimine başladı. Birkaç ay önce baklava üretimine...

Gastronominin Başkenti: Gaziantep

Günümüzde rekabet yalnızca ürünler veya firmalar arasında değil ülkeler ve kentler arasında da yaşanıyor. Aslında her kent bir marka şehir potansiyeline sahiptir. Çünkü her kenti yekdiğerinden...