GAZİANTEP İLE İLGİLİ HABERLER

Fıstık Evi, Gulfood’un dikkat çeken markası oldu

Geleneksel Antep fıstığından farklı lezzetler üreten Fıstık Evi, Dubai’de düzenlenen “Gulfood 2017 Gıda Fuarı”nın dikkat çeken stantlarından biri olurken dünyanın birçok ülkesinden gelen alıcıların...

Gastronomi turizmi stratejimiz yok

Gastronomi Turizmi Derneği Başkanı Gürkan Boztepe, ülkenin ve şehirlerin markalaşma stratejileri olması gerektiğini belirterek “Seferihisar, Kahramanmaraş, Kars vb pek çok şehrimiz gastronomi...

Yalçınkaya, Bandırma’ya 10 milyon dolarlık yatırım yapıyor

Yalçınkaya, Bandırma’ya yaklaşık 10 milyon dolarlık yatırım için kolları sıvadı.

Okyaylar Fıstık, kaliteli hizmet anlayışı ile emin adımlarla ilerliyor

Gaziantep'te 1975 yılından bu yana gıda alanında hizmet veren Okyaylar Fıstık, uzun yıllardır bilgi ve tecrübe ile kaliteli hizmet vererek sektöründe emin adımlarla ilerliyor.

Gaziantep, Gastronomi turizminin merkezi olacak

Gaziantep her ne kadar, bulunduğu coğrafi konum itibariyle sanayi, ticaret ve tarım kenti olarak ön plana çıksa da, aslında en büyük farklılığını ve zenginliğini köklü geçmişinden gelen mutfak...

Kasaplıktan Türkiye’nin tanıdığı kebapçılığa: Halil Usta

Halil Usta, şimdilerde baklava üretimine başladı. Birkaç ay önce baklava üretimine başlayan firma günlük bir ton üretim kapasiteli bir baklava showroom'u açmayı planlıyor.

Gaziantep’te yemek bir kültür etkinliğidir

Türkiye’nin önemli lezzet duraklarından Gaziantep, yemeğin hazırlanmasından tüketilmesine kadar özgün bir kültür olarak öne çıkan, dünyada gastronomi ile özdeşleşen az sayıdaki merkezden...

UNESCO Gastronomi Şehri Gaziantep

İnsanların Gaziantep’te görebilecekleri çok önemli şeyler var. Evliya Çelebi’nin ifadesiyle şehrimiz Şehr-i Ayıntab-ı Cihan’dır. Dünya şehirlerinin ışığı, göz nurudur.

Gaziantep'te lezzet durağı: Ciğerci Hüseyin

Gaziantep'te ciğer kebabı başta olmak üzere tüm kebap çeşitlerini özel olarak hazırladığı baharatıyla müşterilerine sunan Ciğerci Hüseyin, lezzet durağı oldu.

Gaziantep sofrasının öyküsü cebinizde

Bir yemek yazarının dediği gibi; Gaziantep “birçok ülkenin toplamından daha geniş bir lezzet mozaiğinin tek bir şehirde vücut bulmuş halidir”.

Gaziantep Lahmacunu tescilleniyor

Türk Patent ve Marka Kurumu, Resmi Coğrafi İşaret ve Geleneksel Ürün Adı Bülteninin 10. sayısında coğrafi işaret tescil başvuruları kabul edilen ürünler ve şehirlerini yayımladı.

Fıstık Evi, Gulfood’un dikkat çeken markası oldu

Geleneksel Antep fıstığından farklı lezzetler üreten Fıstık Evi, Dubai’de düzenlenen “Gulfood 2017 Gıda Fuarı”nın dikkat çeken standlarından biri olurken dünyanın birçok ülkesinden gelen alıcıların...

“Gastronomi Kenti” ünvanı GASTURDER ile güçleniyor

Gaziantep Gastronomi ve Turizm Derneği(GASTURDER)’nin kuruluş amacı Gaziantep Mutfak Kültürünü birçok açıdan ele alarak Gaziantep’in var olan değerini yüceltmek ve kültürel mirasının ulusal ve...

Gaziantep, geleneğini kültürünü yaşatmasıyla bir sembol

Bildiğiniz gibi ülkeler mutfaklarıyla anılıyor. Fransız mutfağı, İtalyan mutfağı gibi. Ama Gaziantep her konuda olduğu gibi bu konuda da farklılığını ortaya koyuyor.

Simit Sarayı, Gaziantep'de dördüncü mağazasını açtı

Gaziantep Karataş Simit Sarayı mağazası, Gazianteplilerin favori buluşma noktası oldu.

“Gaziantep mutfağında özünü koruyan bir değişim var”

Gaziantep; Mezopotamya, Anadolu ve Mısır’ı bağlayan kesişme noktasında yer alması nedeniyle günümüzden 7600 yıl öncesine uzanan kültür bir kavşağı.