GIDA GÜVENLİĞİ İLE İLGİLİ HABERLER

GGD gıda kaybına yol açan tüketici algılarını ve davranışlarını araştırdı

Tüketicilerin yüzde 72’si etiketlerde bulunan son tüketim tarihi (STT) ve tavsiye edilen tüketim tarihi (TETT) farkını bilmediği için tüketilebilir gıdayı çöpe attığını ifade ediyor....

Kanatlı sektörü

Tavuk eti üretim değeri yumurtanın üretim değeri ile birlikte değerlendirildiğinde 2012 yılında buğdayı geçerek 3. sıraya yerleşmektedir.

Özgünlük, tağşiş ve gıda güvenliği

Finansal ya da ekonomik kazanç amacıyla üreticiler gıda sahtekarlığı yapmaktadırlar. Üreticiler içerikleri değiştirerek ve etiketlere yanlış veya eksik bilgi vererek gıda sahtekarlığı...

“Gıda güvenliği müşteri memnuniyetine doğrudan yansıyor”

Üçge Elektronik Teknik Destek Uzmanı Mert Mataracı, "Gıda güvenliği; gıdanın kullanıma uygun olarak hazırlanma sürecine ve tüketiciye zarar verip vermeyeceğini kontrol eder" dedi.

“Avrasya'nın ambalaj merkezi olmayı hedefliyoruz”

Ambalaj sanayicileri ülkedeki mevcut ekonomik şartları nedeniyle ihracata odaklanma kararı aldı. Dünyada 16. ve Avrupa’da 6. sırada yer alan ambalaj sektörü, üretimin en az yüzde 30-50’sini ihraç...

Etkin ve bağımsız bir veteriner ve gıda güvenliği teşkilatı kurulmalı

Prof. Dr. Harun Aksu, hayvanların getirildiği ülkelerin seçimi, bu ülkelerde salgın hayvan hastalıklarının kontrol altında olduğunun teyidinin önemli olduğunu belirtti.

Soğuk zincirdeki en ufak hata insan sağlığını direkt etkiler

Frigo Mekanik ve Frigoblock Soğutma Sistemleri Yönetim Kurulu Üyesi Levent Aydın, zincirin herhangi bir aşamasında yapılacak hatalı uygulamanın üründe, ağırlık kaybı, kalite kaybı ve firelere sebep...

Hayvan sağlığı sağlanmadan insan sağlığı korunamaz

Gıda Güvenliği Derneği Başkanı Samim Saner, şarbonun ülkemizde zaten varolan bir zoonoz olduğunu belirterek Avrupa Birliği Hayvan Hastalıkları Uyarı sistemi ADNS’ne son yıllarda yapılmış olan...

Küresel ticaret, gıda güvenliği ve korku!

Bugün dünyada gıda kaynaklı hastalık etmeni mikroorganizmaların neden olduğu hastalıklar sıklıkla meydana geldiğinden, insanların güvenliğini ve sağlığını ciddi biçimde tehlikeye sokmaktadır ve gıda...

Profesyonel mutfaklarda gıda güvenliği için neler yapılıyor?

Mutfaklarda en büyük tehlikenin farklı ürünlerin birbirleriyle temas etmesi olduğunu söyleyen Usla Akademi Şefi Fehmi Samancı, “Her ürün grubu için ayrı renkte kesme tahtası kullanılmalıdır. Ayrıca...

Su ürünlerinde gıda güvenliği hala sağlanamadı

Karadeniz Teknik Üniversitesi Balıkçılık Teknolojisi Mühendisliği Bölümü öğretim görevlisi Prof. Dr. Sevim Köse, su ürünlerinde soğuk zincir uygulamalarının yaygınlaşmasına karşın gıda güvenliğinin...

6. Gıda Güvenliği Kongresi'nden Dünya Gıda Dergisi'ne plaket

Gıda Güvenliği Derneği tarafından düzenlenen ve gıda sektörünün tüm paydaşlarını bir araya getiren Gıda Güvenliği Kongresi 3-4 Mayıs 2018 tarihinde Grand Cevahir Hotel Kongre Merkezi'nde...

Unilever Food Solutions Türkiye’de dijitalleşme vizyonunu anlattı

Gastronominin ekonomik güce dönüşmeye başladığı bu dönemde, İstanbul Lütfi Kırdar Kongre Merkezi’nde ilk Global Gastroekonomi Zirvesi düzenlenledi. Unilever Food Solutions Türkiye, Orta Asya ve...

İklim Değişikliği Gıda Güvenliği açısından büyük riskler içeriyor

İklim değişikliği sadece tarımsal üretimi tehdit etmekle kalmıyor, gıda güvenliği açısından da büyük riskler içeriyor.

POYD, üyelerinin gıda güvenliği eğitimini almasını kolaylaştırıyor

Projeye önemli katkılar sağlayan Profesyonel Otel Yöneticileri Derneği (POYD), üyelerinin gıda güvenliği eğitimini almasını kolaylaştırıyor. Yapılan iş birliği kapsamında Güvenilir Eller’in 5...

Güvenilir Eller, Gıda Güvenliği Online Eğitim projesinde hedefe gidiyor

Unilever Food Solutions ve Gıda Güvenliği Derneği iş birliğiyle hayata geçen ve sektörün önde gelen kurumlarının da destek verdiği, Türkiye’nin ilk ve tek en kapsamlı online eğitim programı olan...