GLUTENSİZ BESLENME İLE İLGİLİ HABERLER

Çölyaklılar: Gerçek glutensiz ürünlere ihtiyacımız var

Çölyak hastaları; buğday, arpa, çavdarda bulunan bir protein olan ‘gluten’e karşı hassasiyet gösterirler. Glutene karşı hassasiyeti olan çölyaklılar; gluten içeren gıdalarla beslendiklerinde ince...

İtalyan mutfağında glutensiz beslenme dönemi başlıyor

Gluten hassasiyeti olan Çölyak hastaları dışında sağlıklı yaşamak ve zayıflamak isteyenlerin de son zamanlarda beslenme alışkanlığı haline gelen glutensiz beslenme, kısa sürede birçok kişi...

Çölyaklıların yasa beklentisi

Çölyak konusunda kurulan meclis araştırma komisyonu çölyaklıları umutlandırdı. Tüm kesimlerin katıldığı komisyon toplantıları sonucu saha çalışmaları yapıldı. Çölyaklıların sorunlarını içeren...

Glutensiz ürünlerin besin İçeriğinin baklagil unlarıyla desteklenmesi

Glutensiz ürünlerde görülen B vitamini azalması, ürünün baklagil unuyla desteklenmesiyle rahatlıkla telafi edilebilmektedir.

“Bize dışarıda yaşama şansı tanıyan işletmeler ordusu istiyoruz”

Oya Özden: "Sosyal hayatta glutensiz gıdaya ulaşım zor."

“Yaklaşık her iki yüz kişiden birisi çölyaklı”

Çölyak hastalığı, buğday, yulaf, arpa, çavdar gibi tahıllarda olan bir proteinin yenmesi sonucunda ince bağırsağın zarar görmesidir.

"Menünüzde glutensiz seçenek var mı? Moda mı İhtiyaç mı?"

Sirha İstanbul'un üçüncü gününde glutensiz yaşam ve “restoranlarda glutensiz menü” ihtiyacı masaya yatırıldı. Konusunda uzman konuşmacıların yer aldığı panelde katılımcılara çölyak ve glutensiz...

Glutensiz beslenme gerektiren hastalıklar ve gluten hassasiyeti

2015 yılı itibariyle global olarak glutensiz ürün pazarı değeri 4.63 milyar dolar.