GÜBRE İLE İLGİLİ HABERLER

Kırmızı ette temel sorun üretim eksikliği

Ulusal Et Konseyi Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Hacıince, kırmızı ette sorunun temelinde üretim eksikliği bulunduğunu bu sorunla yüzleşerek hayvancılık politikalarının bu yöne doğru kaydırılması...

“Stratejik ürün buğdayda acil önlem alınmalı”

“Türkiye’de buğdayın yurt içi kullanımı 2016/17 döneminde 18.756 bin ton, gıda olarak tüketimi 14.490 bin ton, tohumluk olarak kullanımı 1.381 bin ton, yemlik olarak kullanımı 2.305 bin ton, kayıp...

Organik tarım için toprağın yapısı bozulmamalı

Balıkesir Edremit‘de zeytin ve mandalina yetiştiriciliği yaptığını söyleyen Gönül Bahçeleri Peyzaj Tasarım ve Uygulama Ziraat Mühendisi Sabiha Mandev Akardaş, her insanın kendi ürününü...

Türkiye gübrede nasıl dışarıya bağımlı oldu?

Gübre Üreticileri İthalatçıları ve İhracatçıları Derneği (GUİD) Genel Sekreteri Sebahattin Emül, önlem alınmadığı taktirde tarım sektöründeki üretim düşüklüğünün gıda sektörüne de sirayet ederek;...

Tarım ürünlerinde ithalat cazibesini yitirdi

Son dönemde döviz kurlarındaki artışla birlikte tarım ürünlerindeki ithalatın cazibesini yitirdiğini belirten Ziraat Mühendisleri Odası İstanbul Şube Başkanı Ahmet Atalık, “Bu nedenle fiyatları...

Organik tarımın arka yüzü

Günümüzdeki organik tarım üreticileri de bu noktada, tüketicilere tutunacak bir dal olarak organik ürünleri sunmaya çalışıyor. Oysa ki, uzatılan bu dal, organik ürünlerin, tüketicinin kafasındaki...

Kaysesol Organik Solucan Gübresi, pazar ağını genişletmek istiyor

Yıllık 350 ton katı gübre üretimi yapan firma, gelecek yıl kapasitesini iki katına çıkarmayı istiyor.