HASAT İLE İLGİLİ HABERLER

İklim değişikliği zeytin üretimini tehdit ediyor

İklim değişikliğinin sonuçlarının Akdeniz kuşağındaki ülkelerin zeytin üretimini olumsuz etkilediğini belirten Zeytindostu Derneği Başkanı Prof. Dr. Fügen Durlu Özkaya, Türkiye’de de ağaçlarda hızlı...

“Stratejik ürün buğdayda acil önlem alınmalı”

“Türkiye’de buğdayın yurt içi kullanımı 2016/17 döneminde 18.756 bin ton, gıda olarak tüketimi 14.490 bin ton, tohumluk olarak kullanımı 1.381 bin ton, yemlik olarak kullanımı 2.305 bin ton, kayıp...

Etkin ve bağımsız bir veteriner ve gıda güvenliği teşkilatı kurulmalı

Prof. Dr. Harun Aksu, hayvanların getirildiği ülkelerin seçimi, bu ülkelerde salgın hayvan hastalıklarının kontrol altında olduğunun teyidinin önemli olduğunu belirtti.

Soğuk zincirdeki en ufak hata insan sağlığını direkt etkiler

Frigo Mekanik ve Frigoblock Soğutma Sistemleri Yönetim Kurulu Üyesi Levent Aydın, zincirin herhangi bir aşamasında yapılacak hatalı uygulamanın üründe, ağırlık kaybı, kalite kaybı ve firelere sebep...

“Gıda talebi düşecek”

OECD-FAO 2018-2027 Tarımsal Görünüm Raporu’na göre küresel zirai ürün ve gıda talep büyümesinde yavaşlama izlenirken, sektörde görülen verimlilik iyileştirmelerinin devam edeceği öngörülüyor. Bu...

Türkiye’nin ilk karabuğdayı hasat edildi

TürkTraktör’ün Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Ankara Üniversitesi Kalkınma Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi (AKÇAM) ve Karabuğday Yetiştiricileri ve Sağlıklı Yaşam Derneği (KARSADER)...

Kadınlar Bilecik’te karabuğday ekimi yaptı, ilk hasat ise Ağustos’ta

Filizlerin Mucizeleri’nin tarımsal üretim bacağını oluşturan “Kadın ve Aileleri ile Güvenli Tarım ve Sağlıklı Beslenme Projesi’ kapsamında farklı eğitim programlarına katılan kadın çiftçiler ve...