İKLİM İLE İLGİLİ HABERLER

Toprak varsa çay da var

Sürdürülebilir çay tarımının temelini oluşturan toprak sağlığının korunması amacıyla TEMA Vakfı ve Doğuş Çay iş birliği ile 2016 yılında dünyanın sayılı çay üretim merkezlerinden biri olan Rize’de...

TEMA Vakfı 2018 yılının çevre olaylarını değerlendirdi

TEMA Vakfı, 2018 yılında çevre ile ilgili yaşanan gelişmeleri değerlendirdi.

Bu yıl bakliyat üreticisinin yüzü bir nebze güldü

Geçen seneye göre nohut fiyatının yaklaşık yüzde 35 düştüğünü belirten Reis Gıda Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Reis, “Kırmızı mercimekte ciddi bir fiyat artışı olmadı. Yeşil mercimek fiyatı, aynı...

Türkiye iklim hareketinde yer alma fırsatını kaçırmasın

İklim değişikliği konusunda dünyanın geleceğine yön verecek kararların alınacağı Birleşmiş Milletler (BM) İklim Zirvesi (COP24), 2-14 Aralık tarihleri arasında Polonya’da gerçekleşiyor. TEMA Vakfı...

Dünyanın dört bir yanından 821 milyon kişi açlıkla mücadele ediyor

Barilla Gıda ve Beslenme Vakfı (BCFN), Milano Belediyesi ve Milano Kentsel Gıda Politikası Paktı (MUFPP) ile birlikte; şehirlerin Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri'ne ulaşmadaki rolünü analiz etmek...

“Toprağı korumak, iklimi korumaktır”

12-18 Kasım tarihlerini kapsayan Erozyonla Mücadele Haftası’nda TEMA Vakfı, toprak ve iklim ilişkisine dikkat çekiyor ve tüm Türkiye'de “Toprağı koru, iklimi koru” sloganıyla yürüyüş ve etkinlikler...

İklim dostu yatırımlar yapılmalı

Avrupa’nın en büyük iklim eylem ağı olan CAN-Europe (Avrupa İklim Eylem Ağı) yetkilileri, Türkiye’de iklim konusunda çalışan sivil toplum kuruluşu (STK) temsilcileri ve akademisyenler ile TEMA...

Şarbon ve zararlı istilasının düşündürdükleri

Hastalık çıkan hayvanların ithal olmaması yaşanan durumu daha kabul edilebilir hale getirmemektedir. Otlardan, meradan şarbon bulaşısı olması daha önceki kontrol ve denetimlerin gereğince...

“İklim değişirken tarım ve gıda sektörü de değişmeli”

“Türkiye’de İklim Değişikliği ve Tarımda Sürdürülebilirlik” Raporuna göre; sürdürülebilir tarım ve gıda güvencesi için “günübirlik politikalarla değil, uzun vadeli ve bilimsel bir yaklaşımla hemen...

Tarım ve gıda etiği

Tarım ve Gıda Etiği Derneği’ni kurduk. Konu ile ilgili kişileri, özellikle bu çalışmaları geleceğe taşıyacak gençleri aramıza katabildiğimiz ölçüde daha verimli işler yapılacağına...

Çok mu geç kaldık?

Dünyada üretilen gıdanın üçte birinden fazlası her yıl üretimden tüketime kadar geçen süreçte ya kayboluyor ya da israf ediliyor. Gıda atıklarının küresel maliyeti, yıllık yaklaşık 2,6 trilyon dolar....

Daha güçlü iklim hedefleri, daha güçlü ekonomi

4 Kasım 2016’da yürürlüğe girecek olan Paris İklim Anlaşması, küresel işbirliği ve enerjide dönüşüm ile küresel sıcaklık artışını 1.5 C derecede sınırlandırmayı hedefliyor.