İSRAF İLE İLGİLİ HABERLER

GGD gıda kaybına yol açan tüketici algılarını ve davranışlarını araştırdı

Tüketicilerin yüzde 72’si etiketlerde bulunan son tüketim tarihi (STT) ve tavsiye edilen tüketim tarihi (TETT) farkını bilmediği için tüketilebilir gıdayı çöpe attığını ifade ediyor....

Dünyanın dört bir yanından 821 milyon kişi açlıkla mücadele ediyor

Barilla Gıda ve Beslenme Vakfı (BCFN), Milano Belediyesi ve Milano Kentsel Gıda Politikası Paktı (MUFPP) ile birlikte; şehirlerin Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri'ne ulaşmadaki rolünü analiz etmek...

25 yılda Konya büyüklüğünde tarım alanını kaybettik

TEMA Vakfı, 16 Ekim Dünya Gıda Günü’nde yaptığı açıklama ile açlıkla mücadele edilebilmesi için tarım alanlarının ve meraların amaç dışı kullanımının önlenmesi gerektiğine dikkat...

Dünyanın en önemli sorunlarından biri gıda israfı

Temel İhtiyaç Derneği Kurucu Başkanı Hasan Serhan Süzer, şu anda dünyanın en önemli sorunlarından birinin gıda israfı olduğunu belirterek dünyada insani tüketim için üretilen gıdanın neredeyse üçte...

Metro Türkiye ve Fazla Gıda’dan işbirliği

Sürdürülebilirlik çalışmalarıyla dikkat çeken Metro Türkiye, teknoloji platformu Fazla Gıda A.Ş iş birliği ile satış özelliğini kaybeden fakat hala tüketilebilir gıda ürünlerini israf olmaktan...

Atık sorununu teknoloji tabanlı ve sürdürülebilir bir yapı ile çözüyorlar

“Dünyada üretilen gıdaların yüzde otuzu çöpe atılıyor. Buradaki asıl problem doğru sorumlu ve doğru üretim planlaması yapılamaması ve lojistik ve dağıtım konusundaki verimsizlikler. Tedarik zinciri...

TİDER Destek Bulutu, israf ve yoksulluk ile mücadeleye destek olacak

TİDER (Temel İhtiyaç Derneği), israf ve yoksulluk ile mücadele eden gıda bankalarını ve kurumsal bağışçıları buluşturan ‘Destek Bulutu’ e-platformunu hayata geçirdi.

Metro Gurme Kutuları, 14 restoranda hayata geçirildi

Gıda kayıplarının boyutları ve önemi hakkında kamuoyunda farkındalık yaratmak amacıyla başlatılan Metro Gıda Hareketi yolculuğunun bir sonraki durağı “Metro Gurme Kutuları” oldu.

“Gıda Sürdürülebilirliği Medya Ödülleri” sahiplerini bulacak

BCFN, Thomson Reuters Vakfı ile küresel gıda sisteminin üç ikilemi olan "Açlık ve Obezite", "Gıda ve Yakıt", "İsraf ve Açlıktan Ölüm" konularına ışık tutmak ve bunları ele almanın yollarını bulmak...