JAPONYA İLE İLGİLİ HABERLER

Favori çorbamız ‘Mercimek’ oldu

20 bin yıllık geçmişe sahip olan çorbanın bugünkü formuna yakın hale gelmesi Fransızlar sayesinde olurken, Anadolu kültüründe ve Türklerde ise çorbanın folklorik önemi çok büyük. Avrupa ve Amerikan...

Japonlar ve Güney Korelilerin tercihi Türk gıda ürünleri

Türk lezzetlerinin Uzakdoğu pazarında ihracatını arttırmak amacıyla Ege İhracatçı Birlikleri tarafından yürütülen “Türk Gıda Ürünlerinin Japonya ve Güney Kore Pazarlarında Tanıtılmasına Yönelik...

Kuru meyve sektörü 6 ülkeyi hedef pazar seçti

Kuru meyve sektörünün güçlü oyuncularından oluşan 19 firma, “Turkish Dried Fruits” isimli Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesi (URGE) Projesi’nde güçlerini birleştirdi. Türk kuru meyve sektörü...

Geleneksel Japon mutfağı

Japonya; Sıcak ve nemli bir iklime sahip, yıl boyunca sıcaklık ve yağış miktarı farkı büyük olup, dört mevsimin yaşandığı tarıma uygun bölgeleri çoğunluktadır.

Japonya'nın özgün mutfağı “Kaiseki”

Türkler ‘Japon Mutfağı’ denildiğinde ne düşünür acaba? Yosunla sarılı suşi mi? Yoksa Tempura mı? Japonya Başkonsolosu konutunda Dünya Gıda Dergisini konuk eden Japonya İstanbul Başkonsolosu Norio...

Kanatlı sektörü, Japonya’ya ihracat vizesi aldı

Türk Kanatlı Sektörü, yıllık 3 milyar dolar kanatlı eti ithal eden Japonya’ya ihracata başlayacak olmanın mutluluğunu ve heyecanını yaşıyor. Türk Kanatlı sektöründen 24 firma, Japonya’ya ihracat...

Assan Gıda’da hedef: Japonya pazarı

Assan Gıda, Japonya'da düzenlenen Foodex fuarında ürünlerini tanıttı. Firma yetkilileri yaklaşık 60 bin ziyaretçiyi ağırlayan fuar süresince mevcut ve potansiyel müşterileri ile...

Dimes, Japonya'da büyüyecek

Dimes Genel Müdürü Ozan Diren, Japonya, Çin, Hong Kong, Malezya, Filipinler’i de içine alan Uzak Doğu pazarında güçlü bir potansiyel gördüklerini dile getirdi.

Japonya'da kahvaltı geleneği nasıl?

Japonya Başkonsolosluğunda Dünya Gıda Dergisini konuk eden Japonya İstanbul Başkonsolosu Norio Ehara, Japon kahvaltısını tanıttı.

Japonya'ya 3 milyon 825 bin dolarlık zeytinyağı ihraç edildi

Zeytin ve Zeytinyağı Tanıtım Komitesi (ZZTK) Türk zeytin ve zeytinyağını tanıtmak ve ihracat pazarlarını genişletmek amacıyla yürüttüğü tanıtım çalışmalarına Japonya'yı da ekledi....

Türk gıda ürünlerine Japonya ilgisi

Ege İhracatçı Birlikleri, Japonya’daki Foodex Gıda Fuarı ile eş zamanlı olarak Türkiye’nin Japonya Büyükelçiliği’nde düzenlediği resepsiyon ile Japonlara Türk lezzetlerini Japon usulü...