KALSİYUM İLE İLGİLİ HABERLER

Hangi süt ürünlerini ne kadar tüketmeliyiz?

Süt ürünleri önemli bir kalori kaynağı olmasının yanında vücuda tokluk hissi vererek kilo kontrolünün sağlanmasında önemli bir etkendir.

Ramazan ve beslenme

"Orucu açtıktan sonra yediğiniz yiyeceklerin, kepekler, meyve ve sebzeler, süt ürünleri, et, balık, yumurta ve fasulye gibi protein bakımından zengin yiyecekler dahil olmak üzere nişastalı...

Wish More Hotel’den yeni bir lezzet: Kestaneli Brownie

Wish More Hotel Istanbul’un Türk ve dünya mutfaklarının enfes tatlarını lezzet tutkunlarının sofralarına taşıyan maharetli aşçıları, Ocak ayına özel olarak misafirlerini Kestaneli Brownie’nin eşsiz...

Hangi etkenler kemik sağlığını olumsuz etkiliyor?

Acıbadem Maslak Hastanesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Prof. Dr. Meral Bayramoğlu üstelik kırıkların hafif bir düşmeyle veya aniden öne eğilmeyle bile oluşabildiğini belirterek, “Kırıklar...

Kemik erimesi riskine karşı; Peynir

Zengin bir kalsiyum ve protein kaynağı olan peynirin düzenli olarak tüketilmesi, kemik erimesi (Osteoporoz) riskini düşürüyor. Kemik sağlığının korunması, kırık riskinin azaltılması için en önemli...