KIRMIZI ET İLE İLGİLİ HABERLER

Ranchero’dan tortilla kabuğunda servis edilen Taco Salad

Şehrin Meksikalısı Ranchero, taze yeşillikler, farklı garnitürler ve mekana özgü patentli soslarla hazırlanan salatalarıyla, hem gözlere hem de damaklara hitap ediyor. Ranchero’nun salata menüsü...

Tüketiciler balık ürünlerine yöneldi

Ülkemizde bazı illerde yaşanan şarbon vakaları nedeniyle kırmızı et satışları durma noktasına gelirken, sağlıklı yaşam bilinci ve sağlıklı protein ihtiyacından dolayı balık tüketimine olan talep...

La Mia Luce, özel yemekleri ile misafirlerini karşılıyor

La Mia Luce, İtalyan mutfağının görüntüsüyle cezbeden, lezzetiyle damaklarda iz bırakan et ve balık yemekleri ile farkını bir kere daha gözler önüne seriyor. Menüsünde yer alan özel reçeteli tatları...

Kalp sağlığını koruyan beslenme önerileri

Dünyada olduğu gibi ülkemizde de ölümlerinin çoğunluğunu kalp-damar hastalıkları oluşturuyor. Yaşam koşulları ve beslenme alışkanlıklarımızın değişmesi bu durumu tetikleyen etmenlerin başında...

Diyet beslenmesinde yağların önemi

Sağlıklı yağların metabolizmanın çalışmasına etki etmesinin yanında hastalıklardan korunmada da etkili olduğunu belirten Ayşe Tuğba Şengel; Zeytinyağı, ayçiçek yağı, mısırözü yağı, fındık yağı...

Et; en iyi protein kaynağıdır

Kilo ve yaşa bağlı olarak günde 50-150 gram olmak üzere haftada 2, en fazla 3 kez et tüketmek yeterli protein alımını sağlar. Özellikle büyüme, gelişme çağındaki çocuklar ve hamilelerin, günlük...

Kırmızı et tüketimi ve piyasasına ilişkin değerlendirme

Gelişmiş ülkelerde et tüketiminde miktar ve kalite yapısı öne çıkarken, gelişmekte ve özellikle az gelişmiş ülkelerde et tüketim yeterliliği esas olarak alınmakta, buna uygun politikalar ve pazar...

“İthal eti ucuza satarak fiyat istikrarı sağlamak mümkün değil”

Yılda kesilen dört milyon sığırın yaklaşık 3,5 milyon başı yurtiçi kaynaklardan karşılanmaktadır. Bu sayı et, kesimlik hayvan ve besilik ithalatına bağlı olarak her geçen gün düşmektedir....

Kırmızı et üretimizin yeterli olması için neler yapılmalı?

İnsan beslenmesinde büyük öneme sahip olan hayvansal ürünler ülkemizde hem yeterli düzeyde tüketilmemekte hem de üretilmemektedir. Gıda enflasyonunun yüksek olmasından hayvansal ürünler sorumlu...

Kırmızı et üretimi azaldı

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), bu yılın temmuz-eylül dönemine ilişkin kırmızı et üretimi istatistiklerini açıkladı. Buna göre, üçüncü çeyrekte sığır eti üretimi 253 bin 994 ton olarak tahmin...

Kalp sağlığı için beslenme önerileri

Her gün bir diş sarımsak, haftada üç kez fındık, haftada üç gün kuru fasulye ve nohut yemek kalp sağlığına iyi geliyor. Beslenme ve Diyet Uzmanı Emel Unutmaz Duman da 29 Eylül Dünya Kalp Günü...

Et ve et ürünleri alırken tüketici nelere dikkat etmeli?

Et ve et ürünleri taklit ve tağşiş konusunda en fazla sıkıntı yaşanan sektörlerin başında yer alıyor. Tüketicinin sağlıklı ve güvenilir ete ulaşması için nelere dikkat etmesi gerektiğini Gıda...

Mantar ve et ürünleri

Dünya genelinde önemli bir ürün olduğundan, mantar üretimi de sürekli olarak artış göstermektedir.

Tüketici, hangi şarküteri ürünlerini tercih ediyor?

Polonez Genel Müdürü Andaç Günsoy ile Türkiye'deki şarküteri ürünleri tüketimi ve tüketici tercihleri üzerine bir sohbet gerçekleştirdik.

Kırmızı et neden pahalı?

Kırmızı et konusundaki gelişmeleri değerlendiren Bereket Döner Üretim Genel Müdürü ve İcra Kurulu Üyesi Kemal Bozkuş, Türkiye'de tüketimden fazla süt üretimi, üretimden fazla et tüketimi olması...

“Kırmızı et sağlıklı ama pişirme şekline dikkat edilmeli”

Kırmızı et, yemek kültürümüzün önemli bir parçası. Türkiye'nin çeşitli bölgelerinde sebze ve bakliyat yemeklerinin bile olmazsa olmazıdır et... Sofralarımızdaki yeri tartışılmaz olan kırmızı etin...