KIRMIZI ET İLE İLGİLİ HABERLER

Dana köfte ve hamburger ürünlerinde diyet liflerinin kullanımı

Diyet lifleri, su tutma kapasitesi, su bağlama kapasitesi, şişme, çözünürlük gibi hidrasyon özellikleri, yağ tutma kapasitesi, tekstürü iyileştirici kristalize olmama özellikleri gibi birçok...

Kırmızı et ürünlerini pazarlarken dikkat!

Günümüzde kırmızı et ürünlerinde tüketici hassasiyetine çok fazla değer verildiği görülüyor. Tüketiciler katkı maddelerine karşı temkinli yaklaşıyor ve katkı maddesi kullanılmayan ürünlere talep...

Etteki tağşiş gözlem yoluyla anlaşılmaz

Rengin önemli bir kalite kriteri olsa da etteki tağşişin bu şekilde anlaşılamayacağını belirten uzmanlar, büyük ve küçükbaş hayvanın cinsine ve etin oksijenle temas edip etmemesine göre renkte...

Türkiye’nin kırmızı et meselesi

Nüfusun ve turist miktarının sürekli arttığı ülkemizde, refahın yükselmesiyle birlikte önlem alınmadığı takdirde et üretiminin ve dolaysıyla tüketiminin yakın gelecekte daha da yetersiz olacağı ve...

Paketleme, Proses ve Entegre Hat Çözümlerinin Lideri: MULTIVAC

MULTIVAC, et ve işlenmiş et ürünleriyle ilgili entegre paketleme ve proses çözümlerini 4-9 Mayıs 2019 tarihleri arasında Frankfurt’ta düzenlenecek olan, IFFA 2019 Fuarı’nda...

Kırmızı ette temel sorun üretim eksikliği

Ulusal Et Konseyi Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Hacıince, kırmızı ette sorunun temelinde üretim eksikliği bulunduğunu bu sorunla yüzleşerek hayvancılık politikalarının bu yöne doğru kaydırılması...

Kırmızı et üretimi azaldı

Kırmızı ette sektöründe damga vuran gelişme kırmızı et üretiminin azalması. İthalat ve girdilerde meydana gelen artışla birlikte hayvancılığın cazibesini yitirmesiyle birlikte üretimde düşüş...

Dünya Gıda Dergisi'nin Mart ayı konuları neler?

Gıda sektörünün referans haber kaynağı Dünya Gıda Dergisi'nin Mart ayı konusu Kırmızı et.

Ranchero’dan tortilla kabuğunda servis edilen Taco Salad

Şehrin Meksikalısı Ranchero, taze yeşillikler, farklı garnitürler ve mekana özgü patentli soslarla hazırlanan salatalarıyla, hem gözlere hem de damaklara hitap ediyor. Ranchero’nun salata menüsü...

Tüketiciler balık ürünlerine yöneldi

Ülkemizde bazı illerde yaşanan şarbon vakaları nedeniyle kırmızı et satışları durma noktasına gelirken, sağlıklı yaşam bilinci ve sağlıklı protein ihtiyacından dolayı balık tüketimine olan talep...

La Mia Luce, özel yemekleri ile misafirlerini karşılıyor

La Mia Luce, İtalyan mutfağının görüntüsüyle cezbeden, lezzetiyle damaklarda iz bırakan et ve balık yemekleri ile farkını bir kere daha gözler önüne seriyor. Menüsünde yer alan özel reçeteli tatları...

Kalp sağlığını koruyan beslenme önerileri

Dünyada olduğu gibi ülkemizde de ölümlerinin çoğunluğunu kalp-damar hastalıkları oluşturuyor. Yaşam koşulları ve beslenme alışkanlıklarımızın değişmesi bu durumu tetikleyen etmenlerin başında...

Diyet beslenmesinde yağların önemi

Sağlıklı yağların metabolizmanın çalışmasına etki etmesinin yanında hastalıklardan korunmada da etkili olduğunu belirten Ayşe Tuğba Şengel; Zeytinyağı, ayçiçek yağı, mısırözü yağı, fındık yağı...

Et; en iyi protein kaynağıdır

Kilo ve yaşa bağlı olarak günde 50-150 gram olmak üzere haftada 2, en fazla 3 kez et tüketmek yeterli protein alımını sağlar. Özellikle büyüme, gelişme çağındaki çocuklar ve hamilelerin, günlük...

Kırmızı et tüketimi ve piyasasına ilişkin değerlendirme

Gelişmiş ülkelerde et tüketiminde miktar ve kalite yapısı öne çıkarken, gelişmekte ve özellikle az gelişmiş ülkelerde et tüketim yeterliliği esas olarak alınmakta, buna uygun politikalar ve pazar...

“İthal eti ucuza satarak fiyat istikrarı sağlamak mümkün değil”

Yılda kesilen dört milyon sığırın yaklaşık 3,5 milyon başı yurtiçi kaynaklardan karşılanmaktadır. Bu sayı et, kesimlik hayvan ve besilik ithalatına bağlı olarak her geçen gün düşmektedir....