KURUYEMİŞ İLE İLGİLİ HABERLER

“Ay çekirdeğinde kalite düştü”

Tüm Kuruyemiş Sanayicileri ve İş Adamları Derneği (TÜKSİAD) 12. Genel Kurulu’nu Antalya’da düzenlediği kongre ile gerçekleştirdi.

Şekeroğlu, Kaffka markasıyla sektöre iddialı bir giriş yaptı

Kaffka markalı ürünlerin sektörde yeni bir soluk yaratacağını belirten Şekeroğlu Baharatçılık Yönetim Kurulu Başkanı Necmettin Şekeroğlu, “Şekeroğlu markasının yanısıra başta Kahvemo olmak üzere...

AKY Technology ile 2019’da da tekno yenilik zamanı sürecek

AKY Technology İcra Kurulu Başkanı Gökmen Akyürek, ceviz, badem gibi kabuklu ürünler; kuru üzüm, kuru kayısı gibi kurutulmuş meyveler için de teknoloji geliştireceklerini belirterek “2019 yılında...

Çin ay çekirdeği yerli üretimi tehdit ediyor

TUKSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Karaman, 2016’da 15 bin tona yakın ithal edilen ay çekirdeğinin 2018'in ilk 9 ayında 70 bin tona ulaştığını ve 85,6 milyon dolar ile iç pazarda yer bulduğunu...

Bakliyat sektörü yeniden toparlanır mı?

Türkiye 1988 yılında tüm mercimek çeşitlerinde 1 milyon 40 bin ton üretimi ile dünya mercimek üretiminin yüzde 33.8'ini gerçekleştirerek 1. sırada yer alıyordu. 2017 yılında 430 bin ton üretime...

Fıstık Evi, dünyaya Antep fıstığını sevdirmeyi hedefliyor

Fıstık Evi’ni yenilikçi yaklaşımlarla Türk ve dünya fıstık pazarında söz sahibi yaptıklarını söyleyen Fıstık Evi Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kavsara, dünyanın birçok ülkesinde aranan marka olmayı...

Kuru yemiş ve kuru meyve sektörü NFV EXCO Dried çatısı altında buluştu

Kuru yemiş ve kuru meyve üretimindeki lider konumu, nüfusu, yarattığı tüketim potansiyeli ile dünyada bu sektörlerde stratejik bir öneme sahip ülkemizin, hem iç hem de dış pazardaki potansiyeli...

Tadım'dan yeni bir karışım: Tadım Sportif

Tadım, yepyeni bir karışım hazırladı. ‘cranberry, kavrulmuş beyazlatılmış badem, kavrulmuş yer fıstığı, çiğ kabak çekirdeği içi ve kurutulmuş dut’tan oluşan Tadım Sportif, enerji, protein ve 75 gram...

Eğlencelik kuruyemiş, ekonominin stresine de iyi geliyor

Uluslararası pazarda çerezlik haliyle kuruyemiş en çok Balkanlar ve Ortadoğu’da tüketiliyor. Lübnan yılda kişi başı 11 kg tüketimle başı çekiyor ardından Yunanistan, İran ve Irak geliyor. Türkiye’de...

Yılbaşında karışık kuruyemiş tercih ediliyor

Kuruyemiş yılbaşı sofralarının olmazsa olmazları arasında yer alıyor.Yılbaşı, kuruyemiş satışının en yoğun olduğu dönem. Genelde en çok ay çekirdeği tüketilir. Ancak karışık çerez seçenekleri...

Dünya Gıda Dergisi'nin Aralık sayısında neler var?

Dünya Gıda Dergisi,gıda sektörünün nabzını tutmaya devam ediyor. Aralık sayımızın konuları; baharat, bakliyat ve kuruyemiş...