MAKARNA İLE İLGİLİ HABERLER

BigChefs, yeni şubesiyle Moda’da hizmet veriyor

Yenilenen yüzüyle son dönemde tüm İstanbullular’ı kendine çeken Moda, BigChefs’le cazibesini daha da artırıyor. Moda İskelesi’nden başlayarak Adalar’a kadar uzanan eşsiz deniz manzarası, şık ve...

Sebzeli makarna üretimiyle yola çıktı 5 çeşitten 200 ürüne ulaştı

Bebek ile çocuklar başta olmak üzere tüm ailenin sebze tüketmesine yardımcı olacak bol sebzeli makarna üretmek için kadın girişimci kredisi ile yola çıkan gıda mühendisi Tuğba Bayburtluoğlu, 5 ürün...

“Stratejik ürün buğdayda acil önlem alınmalı”

“Türkiye’de buğdayın yurt içi kullanımı 2016/17 döneminde 18.756 bin ton, gıda olarak tüketimi 14.490 bin ton, tohumluk olarak kullanımı 1.381 bin ton, yemlik olarak kullanımı 2.305 bin ton, kayıp...

Ambalajlı gıdalardaki tuz azaltılacak

Sağlık Bakanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, Sağlık Bakanlığınca beslenmeye bağlı kronik hastalıkların önlenmesi çalışmaları kapsamında, Sağlık Bakanlığı Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü ile...

Dünya sofralarının makarnası Türkiye’den gidiyor

Türkiye, 2018 yılının ocak-eylül döneminde 153 ülkeye 409 milyon dolarlık makarna ihraç etti. Türkiye’nin makarna ihracatı 2017 yılının ilk dokuz aylık döneminde ise; 356 milyon dolar olmuştu....

Döviz kurlarındaki dalgalanma sofraları vurdu

Döviz kurlarındaki dalgalanma, gıda fiyatlarında büyük bir yükselişe neden oldu. En güncel pazar araştırma hizmetlerini sunan BrandZone, dövizde yaşanan yükselişin sofralara olan etkisini...

Sürdürülebilir makarnalık buğday üretimi için 10 altın kural açıklandı

Küresel gıda lideri Barilla, T.C. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Bahri Dağdaş Uluslararası Tarımsal Araştırma Enstitüsü iş birliğinde hazırlanan "Makarnalık Buğday Üretimi El Kitabı"nı...

“Makarna açlık hissini en aza indirir”

Arbella Makarna Yönetim Kurulu Üyesi Gülçin Arslan Hazar, iftar vakti ve özellikle sahurda makarna yemenin sağlıklı ve gerekli olduğunu söyledi.

Makarnada tüm zamanların rekoru kırıldı

Türkiye Makarna Sanayicileri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Abdülkadir Külahçıoğlu, 2018 yılında en az yüzde 20 ihracat artışı hedeflendiğini söyledi. Makarna Üreticileri ve Sanayicileri Derneği...

Piero Mirra, Barilla Türkiye’nin yeni Genel Müdürü olarak atandı

Barilla'da 2002 yılından bugüne farklı sorumluluklar üstlenen Piero Mirra, Barilla Türkiye’nin yeni Genel Müdürü olarak atandı.

Ev yapımı makarna, La Mia Luce'de

Lezzet tutkunlarının Suadiye’nin gizli bahçesindeki keşfi olarak dikkat çeken La Mia Luce’de hazırlanan ev yapımı makarnalar şık sunumuyla misafirlere ikram ediliyor.

Rama Krema ile Kazandıran Makarna etkinliği EDT Expo'da gerçekleşti

Rama Krema ile Kazandıran Makarna etkinliği, İtalyan Şef Danilo Zanna’nın eğlenceli makarna sunumlarıyla EDT Expo Ev Dışı Tüketim Fuarı kapsamında Fasdat Standı Rama Mutfağında...

Dünya Makarna Şampiyonası'nda şefler birbirine meydan okuyacak

Barilla, 27-29 Eylül tarihlerinde gastronomi alanında bir etkinliğe ev sahipliği yapacak.

Down Sendromlu gençler makarna pişirdi

Çalışmalarını "Sizin için iyi, Gezegen için iyi" misyonu ile sürdüren Barilla, toplumsal kapsayıcılık ilkesi çerçevesinde Down Sendromlu gençlerin toplumsal yaşama kazandırılmasına destek vermeye...

Monochrome'da yenilenen yaz menüsü

Monochrome, yenilediği menüsünde ana yemek seçeneklerini misafirlerine sunuyor. Özellikle makarna severlerin beğenisine hitap edecek Penne alla Puttanesca ve Ispanaklı Ricotta Peynirli Ravioli gibi...

Barilla'dan yeni görev değişimi

Güneş Karababa, yıllık 1,5 milyon ton noodle tüketiminin gerçekleştiği, farklı tüketim alışkanlıklarıyla makarna satmanın oldukça zor olduğu Büyük Çin Bölgesi’ndeki yeni görevine 1 Ağustos 2017’de...