MERCİMEK İLE İLGİLİ HABERLER

Bakliyat gelecek nesillere bırakılacak en önemli mirastır

Türkiye’nin önerisi ile 2016 yılında Birleşmiş Milletlere bağlı Gıda ve Tarım Örgütü(FAO) tarafından bakliyatın öneminin anlatılması ve bu konuda farkındalığın artırılması için kabul edilen ‘’Dünya...

"Kendi gıdasını üretemeyen ülkeler tam bağımsız olamaz"

Duru Bulgur Yönetim Kurulu Başkanı İhsan Duru: "Kendi gıdasını üretemeyen ülkeler tam bağımsız olamaz."

Favori çorbamız ‘Mercimek’ oldu

20 bin yıllık geçmişe sahip olan çorbanın bugünkü formuna yakın hale gelmesi Fransızlar sayesinde olurken, Anadolu kültüründe ve Türklerde ise çorbanın folklorik önemi çok büyük. Avrupa ve Amerikan...

“Yumurta, en önemli protein kaynağıdır”

Beslenme programlarında kaliteli protein olarak nitelendirebileceğimiz süt ve süt ürünleri, kırmızı et, balık, yumurta ve kurubaklagil çeşitlerinin mutlaka yer almasını önerdiklerini söyleyen...

Bu yıl bakliyat üreticisinin yüzü bir nebze güldü

Geçen seneye göre nohut fiyatının yaklaşık yüzde 35 düştüğünü belirten Reis Gıda Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Reis, “Kırmızı mercimekte ciddi bir fiyat artışı olmadı. Yeşil mercimek fiyatı, aynı...

İç Anadolu’da buğdaydan nohut ve yeşil mercimeğe geçiş

Orta Anadolu Hububat, Bakliyat, Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Hasan Gümüş, buğday ambarı olarak nitelendirilen İç Anadolu’da üretimde son dönem nohut ve...

Çin ay çekirdeği yerli üretimi tehdit ediyor

TUKSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Karaman, 2016’da 15 bin tona yakın ithal edilen ay çekirdeğinin 2018'in ilk 9 ayında 70 bin tona ulaştığını ve 85,6 milyon dolar ile iç pazarda yer bulduğunu...

Duru Bulgur, Duru Dual ürünleri Hollanda mutfağında

Duru Bulgur, dört çeşit karışımdan oluşan Duru Dual ürünlerini Hollanda’nın önde gelen market zincirlerinden Jumbo’da da satışa sundu.

Özsarı bulgur günlük üretimini 200 tona çıkardı

Bulgur üretimlerini 15 bin metrekaresi kapalı olmak üzere toplam 50 bin metrekare alan üzerinde yaptıklarını söyleyen Özsarı Bulgur firma sahibi İbrahim Sarı, bu yıl yeni mercimek üretimi...

Koç Makine, ihracata odaklandı

Gaziantep'te 1998 yılından bu yana un, mercimek, bulgur, yem ve bakliyat makineleri yaparak anahtar teslimi üretim hatları kuran Koç Makine, dolaylı yoldan ihracata göndermiş olduğu makineleri...

“Nohut suyu aquafaba’nın ta kendisi”

Nedir aquafaba? O kadar basit ki… Bildiğiniz baklagilleri haşladıktan sonra tencerede kalan su. Hani düne gelince içinden haşladığımız baklagili alıp, lavaboya döktüğümüz su… Latince “aqua” (su) ve...

Kırmızı mercimekte üretim kaybı yaşanıyor

Duru Bulgur Yönetim Kurulu Başkanı İhsan Duru, yerli kırmızı mercimeğin üretiminde ciddi bir üretim kaybı yaşandığını söyledi.

Delimonti menüsüne tapası ekledi

Anadolu’daki yerel üreticiden temin edilen en taze içerikler ile hazırlanan tapas menüsü Delimonti'de sunuluyor.