MEYVE İLE İLGİLİ HABERLER

Sıvı beslenme nedir? Nasıl yapılır?

Sıvı diyetlerin tamamen kişiye bağlı olduğunu kaydeden Juitox Kurucusu Dilşat Erdil, “İsterseniz yoğun iş temponuzun arasında akıp giden zamana entegre edin, isterseniz hafta sonu dinlenerek, masaj...

Meyve mi? Meyve suyu mu?

Meyve suları ‘doğal’ olması ve ‘meyve’ içermesinden dolayı sağlıklı olarak algılanıyor. Fakat en önemli nokta, lif içeriği oldukça düşüktür ve ilave şeker içerebilmektedir....

Kayısının 8 önemli faydası

Beslenme ve Diyet Uzmanı Melike Şeyma Deniz “Meyvelerin olumlu etkilerinden faydalanabilmek için porsiyon kontrolü olmazsa olmaz. Kayısı için porsiyonu 4 kayısı olarak düşünebiliriz. Düşük kalorisi...

Gıda kurutma sistemleri nelerdir?

Gıda kurutma üretim prosesleri kapsamında farklı tip kurutma makineleri kullandıklarını söyleyen Kurucum Gıda Kalite Müdürü Volkan Oğuz ve Eksis Makine Genel Müdürü, Makine Mühendisi Mehmet Volkan...

GGD gıda kaybına yol açan tüketici algılarını ve davranışlarını araştırdı

Tüketicilerin yüzde 72’si etiketlerde bulunan son tüketim tarihi (STT) ve tavsiye edilen tüketim tarihi (TETT) farkını bilmediği için tüketilebilir gıdayı çöpe attığını ifade ediyor....

Şeker vergisi, şeker karşıtı kampanyalar ve meyve suyu endüstrisi

Şeker vergileri, hükümetlerin dünya üzerindeki ülkelerde gözlenen obezite ve diyabet sorunlarının üstesinden gelme çabalarını temsil etmektedir. 2016 yılında, Dünya Sağlık Örgütü (WHO), küresel...

Pol’s Gıda, 2019’a yeni markalarla girdi

Pol’s Gıda, yaptığı yatırımlar sonucu 2019 yılına iki yeni markayla girdi: Pol’s Helvart ve Pol’s Freeze Fresh.

Üzüm üreticisine yaş ya da kuru tercihini erken yap çağrısı

Üzüm üreticilerine ürününü yaş ya da kuru olarak değerlendirme konusunda erken tercih yapması çağrısında bulunuldu.

Türk kirazı Çin pazarından vazgeçmiyor

Ege Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği tarafından 2016 yılından beri yürütülen URGE Projesi’ne katılan kiraz ve üzüm ihracatçıları Çin’in Guanco ve Şanghay kentlerinde 24 – 31 Mart 2019...

Neyi, nasıl yiyeceğizi konuşmaktan üretimi unuttuk

Gündemin dünyada ve Türkiye’de son dönem üretme yerine tüketim odaklı olduğunu dile getiren Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Prof. Dr. Bülent Gülçubuk, bu durumla birlikte üretici aleyhine...

Süper gıda (mı?)!

Dünyada, gıda tüketimi, yetişkinlerin yüzde 40'ı ve kilo vermek isteyen gençlerin yüzde 48'i ve kabaca ergenlerin ve yeme bozukluğu olan genç yetişkinlerin yaklaşık yüzde 2 ila 4'ü için...

2018’de bitkisel üretim azaldı

Üretim miktarları, 2018 yılında bir önceki yıla göre tahıllar ve diğer bitkisel ürünlerde yüzde 5,8, sebzelerde yüzde 2,6 azalırken, meyveler, içecek ve baharat bitkilerinde ise yüzde 0,8 oranında...

Japonlar ve Güney Korelilerin tercihi Türk gıda ürünleri

Türk lezzetlerinin Uzakdoğu pazarında ihracatını arttırmak amacıyla Ege İhracatçı Birlikleri tarafından yürütülen “Türk Gıda Ürünlerinin Japonya ve Güney Kore Pazarlarında Tanıtılmasına Yönelik...

AKY Technology ile 2019’da da tekno yenilik zamanı sürecek

AKY Technology İcra Kurulu Başkanı Gökmen Akyürek, ceviz, badem gibi kabuklu ürünler; kuru üzüm, kuru kayısı gibi kurutulmuş meyveler için de teknoloji geliştireceklerini belirterek “2019 yılında...

Prebiyotik inulin ve oligofruktoz ile sağlıklı bağırsaklar

Bebekler, çocuklar ve ergenlerin tükettiği gıdada, prebiyotik inülin ve oligofruktoz, bağırsak hareketlerini düzenlemek, kilo yönetimini desteklemek ve kalın bağırsakta bifidobakterileri selektif...

“Avrasya'nın ambalaj merkezi olmayı hedefliyoruz”

Ambalaj sanayicileri ülkedeki mevcut ekonomik şartları nedeniyle ihracata odaklanma kararı aldı. Dünyada 16. ve Avrupa’da 6. sırada yer alan ambalaj sektörü, üretimin en az yüzde 30-50’sini ihraç...