MUTFAK İLE İLGİLİ HABERLER

Bitter çikolatanın diyetteki yeri

Kakaonun Avrupa’ya gelmesi ise 1500’lü yılları buluyor. 16. ve 20. yüzyıllar arasında kakao ve çikolatanın medikal kullanımı ile ilgili 100’den fazla kullanım alanı olmuştur.

Somatçı’nın hedefi yurtdışı

Somatçı Fi Hi Ma Fih restaurant sahibi ve işletmenin aşçısı olan Ulaş Tekerkaya hedeflerini tutturduklarını gelen yoğun talep nedeniyle teklifleri değerlendirip yurdışına açılmayı planladıklarını...

Duru Bulgur, Duru Dual ürünleri Hollanda mutfağında

Duru Bulgur, dört çeşit karışımdan oluşan Duru Dual ürünlerini Hollanda’nın önde gelen market zincirlerinden Jumbo’da da satışa sundu.

“Sille yöresel yemekleri ile kültürümüze renk katmaktadır”

“Sille Konya kent merkezine yakınlığı ve kültürel detayların halen yaşatılabilmesine olanak sağlaması ile giderek gelişen ve belediyemizce sürekli desteklenen çalışmalar ile markalaşan bir...

Profesyonel mutfaklarda gıda güvenliği için neler yapılıyor?

Mutfaklarda en büyük tehlikenin farklı ürünlerin birbirleriyle temas etmesi olduğunu söyleyen Usla Akademi Şefi Fehmi Samancı, “Her ürün grubu için ayrı renkte kesme tahtası kullanılmalıdır. Ayrıca...

9. Restoran Haftasına geri sayım başladı

Ülkemizin en iyi restoranlarının büyük bir heyecanla katıldığı Restoran Haftası, her sene sahiplendiği konular ile Türk mutfak kültürüne katkıda bulunurken gerçekleştiği tarihlerde şehir hayatına...

İnoksan yurtdışındaki etkinliğini artıracak

Endüstriyel mutfak sektörü denince ilk akla gelen firmalardan biri İnoksan. İnoksan’ın dünü bugünü ve geleceğine ilişkin planları Vehbi Varlık ile yaptığımız keyifli söyleşide.

3D yazıcılar her eve girecek

3D yazıcılar hayatımızın her alanına giriyor. Mutfak da buna dahil... Peki bu makinaların kullanımı nasıl? Hangi alanlarda kullanılıyor ve mutfakta ne gibi kolaylıklar sağlıyor? Zaxe Pazarlama...

EP Akademi’den Uzaktan Eğitim Programı

EP Akademi, konusunda uzman kadrosuyla sunduğu Uzaktan Eğitim Programı ile sektör çalışanlarına ve işletmelere daha verimli bir çalışma ortamı oluşturulmasına destek olmayı...

Minik şefler mutfakta

Çocukların yeterli ve dengeli beslenme konusunda farkındalıklarını artırmayı hedefleyen "Beslenebilirim" projesi kapsamında düzenlenen etkinlikte öğrenciler sağlıklı yiyecekler hazırlayarak...