NOHUT İLE İLGİLİ HABERLER

Denimeks, 1 milyon dolarlık yatırımla yeni tesis kuruyor

Üretimlerinin yüzde 90'ını Avrupa, Amerika, Avustralya ve Ortadoğu ülkelerine ihraç ettiklerini belirten Denimeks Gıda Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Yıldırım, yeni yatırımla birlikte pazar payını...

Bakliyat gelecek nesillere bırakılacak en önemli mirastır

Türkiye’nin önerisi ile 2016 yılında Birleşmiş Milletlere bağlı Gıda ve Tarım Örgütü(FAO) tarafından bakliyatın öneminin anlatılması ve bu konuda farkındalığın artırılması için kabul edilen ‘’Dünya...

“Yumurta, en önemli protein kaynağıdır”

Beslenme programlarında kaliteli protein olarak nitelendirebileceğimiz süt ve süt ürünleri, kırmızı et, balık, yumurta ve kurubaklagil çeşitlerinin mutlaka yer almasını önerdiklerini söyleyen...

Dış ticarette yoğun rekabete karşın sektör var olmaya çalışıyor

Mersin Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı ve Ulusal Baklagil Konseyi Başkanı Abdullah Özdemir, bu yıl kuru baklagiller üretiminin 2017 yılına göre yüzde 4 artışla 1 milyon 212 bin ton olmasının...

Bu yıl bakliyat üreticisinin yüzü bir nebze güldü

Geçen seneye göre nohut fiyatının yaklaşık yüzde 35 düştüğünü belirten Reis Gıda Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Reis, “Kırmızı mercimekte ciddi bir fiyat artışı olmadı. Yeşil mercimek fiyatı, aynı...

İç Anadolu’da buğdaydan nohut ve yeşil mercimeğe geçiş

Orta Anadolu Hububat, Bakliyat, Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Hasan Gümüş, buğday ambarı olarak nitelendirilen İç Anadolu’da üretimde son dönem nohut ve...

Çin ay çekirdeği yerli üretimi tehdit ediyor

TUKSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Karaman, 2016’da 15 bin tona yakın ithal edilen ay çekirdeğinin 2018'in ilk 9 ayında 70 bin tona ulaştığını ve 85,6 milyon dolar ile iç pazarda yer bulduğunu...

Duru Bulgur, Duru Dual ürünleri Hollanda mutfağında

Duru Bulgur, dört çeşit karışımdan oluşan Duru Dual ürünlerini Hollanda’nın önde gelen market zincirlerinden Jumbo’da da satışa sundu.

SuperFresh’ten kullanıma hazır bakliyat ürünleri

SuperFresh, her an kullanıma hazır, önceden haşlanmış ve dondurulmuş “Kuru Fasulye” ve “Nohut”u tüketicilerinin beğenisine sunuyor.

“Sadece tarhana bile tüm dünyada trend olabilecek kapasiteye sahip”

Beykoz Üniversitesi’nin desteği ile ‘Gastrobul- 1. Başkent Gastronomi Trendleri Buluşma Zirvesi’ gerçekleşti. Ankara'da düzenlenen Gastrobul Zirvesi’nde Türk mutfağının dünyada hak ettiği yeri...

“Nohut suyu aquafaba’nın ta kendisi”

Nedir aquafaba? O kadar basit ki… Bildiğiniz baklagilleri haşladıktan sonra tencerede kalan su. Hani düne gelince içinden haşladığımız baklagili alıp, lavaboya döktüğümüz su… Latince “aqua” (su) ve...

Bulgur bakliyatla tüketildiğinde besin değeri artıyor

Beslenme Uzmanı Seçil Kenar, Kuru fasulye, mercimek, nohut gibi kuru baklagillerle bulgur birlikte tüketildiğinde beslenme açısından zengin ve sağlıklı bir model oluşacağını söyledi.

Baklagil üretimi nasıl artar?

1990-2015 yılları arasında gerçekleşen azalma yüzde 90 oranı ile en fazla yeşil mercimek üretiminde görülürken, bakla üretiminde yüzde 81, nohut üretiminde yüzde 46, kırmızı mercimek üretiminde...