PEKMEZ İLE İLGİLİ HABERLER

Gesaş, Ürün yelpazesini genişletmeye devam ediyor

Sektördeki teknolojik gelişmeleri yakından takip ettiklerini ve üretim hatlarında son teknolojileri kullandıklarını ifade eden Mehmet Aşcı, “Sahip olduğumuz son teknoloji ile TS-EN-ISO 9001:2008 ve...

“Tahin katkılı helvalara tüketicinin talebi artıyor”

Susam, Helva ve Reçel İmalatçıları Derneği Başkanı Necati Göksu, Türkiye’de reçel pazarının 200 bin tonluk büyüklüğe ulaştığını, bunun 500 milyon liralık bir değere karşılık geldiğini tahmin...

Pestil gibi yöresel tatlı ürünler tekrar yaygınlaşacak

Yöresel sağlıklı ürünlere yönelik ilgiden son dönem nasibini alan ürünlerden biri de pestil. Önümüzdeki dönem pestilin de dahil olduğu yöresel tatlı ürünler pazarının büyümesi ve yeniliklere sahne...

Torku, pekmez üretimine başladı

Konya’nın Hadim, Taşkent, Bozkır ve Güneysınır gibi ilçelerinde oldukça yaygın bir şekilde üretilen ve özellikle de Aladağ’ın üzümlerinden yapılmış pekmez, Torku markası ile tüketiciyle buluştu....

Sağlık için eklenti şeker tüketimine dikkat

Sağlık için çok da iyi olmadığı kabul edilmiş şeker “eklenti şeker”lerdir, yani yiyeceklere işlenme, üretim sırasında sonradan eklenen şekerler.