PEYNİR İLE İLGİLİ HABERLER

Doğruyu bulmak için tersine vurgu

Artan küresel nüfus için, güvenli çevresel sınırlar içerisinde sağlıklı ve besleyici gıda ürünleri sağlamak bugün insanlığın karşılaştığı en büyük sorunlardan birisidir. Bu nedenle dünyada gıda ve...

Hangi süt ürünlerini ne kadar tüketmeliyiz?

Süt ürünleri önemli bir kalori kaynağı olmasının yanında vücuda tokluk hissi vererek kilo kontrolünün sağlanmasında önemli bir etkendir.

Süper gıda (mı?)!

Dünyada, gıda tüketimi, yetişkinlerin yüzde 40'ı ve kilo vermek isteyen gençlerin yüzde 48'i ve kabaca ergenlerin ve yeme bozukluğu olan genç yetişkinlerin yaklaşık yüzde 2 ila 4'ü için...

Kahvaltıda neden yulaf ezmesi tüketmeliyiz?

Yulafın tahıl grubu besinler içinde yer alan bir tür karbonhidrat kaynağı olduğunu söyleyen Diyetisten Serap Orak, “Tam tahıl tanesi olması sebebiyle lif oranı yüksektir. Bu sebeple barsak sağlığı...

Cipso’dan yeni peynir ve soğan lezzeti

Türkiye'nin Tırtıklı cipsi Cipso, tamamen yerli patatesten ürettiği yeni ürünü “Cipso Peynir & Soğan” ile raflarda yerini aldı.

Ambalajlı gıdalardaki tuz azaltılacak

Sağlık Bakanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, Sağlık Bakanlığınca beslenmeye bağlı kronik hastalıkların önlenmesi çalışmaları kapsamında, Sağlık Bakanlığı Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü ile...

Monochrome’dan günün her saatine uygun lezzetler

Monochrome, yenilediği menüsünde günün farklı saatlerinde tercih edilebilecek zengin içerikli alternatifleri misafirlerine sunuyor. Menüde öne çıkan Bonfile Taco, Mini Hot Dogs, Açık Somon Sandviç...

Kalp sağlığını koruyan beslenme önerileri

Dünyada olduğu gibi ülkemizde de ölümlerinin çoğunluğunu kalp-damar hastalıkları oluşturuyor. Yaşam koşulları ve beslenme alışkanlıklarımızın değişmesi bu durumu tetikleyen etmenlerin başında...

Pınar Kremilla ile 5 dakikada kuplar hazır

Pınar, kup tatlılarının olmazsa olmazları arasında yer alan, pratikliğiyle zamandan tasarruf ettiren, yoğun kıvamlı, vanilyalı tatlı kreması Pınar Kremilla’yı mutfaklarınıza konuk...

Diyet beslenmesinde yağların önemi

Sağlıklı yağların metabolizmanın çalışmasına etki etmesinin yanında hastalıklardan korunmada da etkili olduğunu belirten Ayşe Tuğba Şengel; Zeytinyağı, ayçiçek yağı, mısırözü yağı, fındık yağı...

Sütaş süzme, sofralarda yerini almaya devam ediyor

Sütaş peynir severlere, yüzde 100 keçi sütünden yapılan Süzme Keçi’nin yanı sıra pratik kullanım için geliştirdiği ‘Süzme Kutu Kutu’ ve ‘Süzme Küp Küp’ ile yenilikler sunmaya devam...

Peynirin protein içeriği et kadar kaliteli

Beslenme ve Diyet Uzmanı Hülya Çağatay, sahur ve iftarda tüketeceğiniz 100 gram yani ortalama 3 dilim Sürmeli veya 7-8 adet Burgu ile günlük protein ihtiyacının büyük kısmının karşılanabileceğini...

Muratbey'den yeni çubuk peynir

Muratbey, ürünlerine Muratbey Çubuk’u ekledi. Muratbey, bu kez de “Çubuk Peynir”le peynir severlerin sofralarında yer alacak.

Et ürünlerinde ambalajın önemi

“Tüketicilerin bilinçli ve standartların yüksek olduğu modern bir ekonomide ambalajsız ürün kullanımını düşünemeyiz. Türkiye’de bu konuda son 10 yılda büyük ilerlemeler...

"Coğrafi işaret alan peynir sayısı az"

Türkiye'de bir çok peynir çeşidimiz bulunuyor. Bu peynirlerin uygun kriterler ile geleneksel şekliyle üretiminin sağlanması için coğrafi işaret büyük önem taşıyor.

Sütaş'ta yeni atama

Sütaş'ın, süt ürünleri faaliyetlerinin yapılandırılacağı Süt Ürünleri İş Birimi İcra Başkanlığı görevine Hüseyin Akın getirildi.