PİŞİRME İLE İLGİLİ HABERLER

Yeni tatlar için pişirme tekniklerinin püf noktaları

Türkiye’nin bu güzel coğrafyasını besleyerek onun sunduğu imkanları, onu yok etmeden kullanabilmek gastronomi meraklılarının ilgisini beklemektedir. Gelin baharın gelişini şef restoranlarının...

İntermak gıda ve şekerleme ekipmanları üretiyor

Şekerleme sektörüne üretim ve proses ekipmanları ve reçel hazırlama, pişirme, karamel, sert şeker, dolum makine ve tankları ürettiklerini belirten İntermak Genel Müdürü Hüsamettin Sönmez, sektörün...

İyi bir aşçı (şef) olmanın temel kriterleri

Mutfak dünyası, içine girmek ve burada yer edinmek için zorlu bir süreci kapsayan disiplinlerden biridir. Rekabet mutfak dünyasında şiddetli olup, rekabetten uzak durmak için iyi bir şefin benzersiz...

Balık pişirirken nelere dikkat edilmeli?

Narenciye suları, alkol, bol tuz ve şeker ile marine edilerek ısıya ihtiyaç kalmadan pişirilen balık çeşitleriyle hazırlanan yemeklerde dikkat edilmesi gereken en önemli unsur keskin tatların...

“Ete lezzet vermenin tek yolu baharat karışımı ile harmanlamak değil”

Yüzyıllardır sofralarımızdan eksik olmayan Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetleridir et ve et ürünleri... Sofralarımızda her daim yerini koruyan, lezzetinden vazgeçemediğimiz et ve et ürünlerinde...

Kırmızı et neden pahalı?

Kırmızı et konusundaki gelişmeleri değerlendiren Bereket Döner Üretim Genel Müdürü ve İcra Kurulu Üyesi Kemal Bozkuş, Türkiye'de tüketimden fazla süt üretimi, üretimden fazla et tüketimi olması...