PROBİYOTİK İLE İLGİLİ HABERLER

2019’da gıda sanayi değişmeli mi?

Türkiye’de gıda işletmelerinin yaklaşık %65’i fırın ve unlu mamuller sanayinde faaliyet göstermektedir. Bu nedenle 2019 yılında, “sağlık için gıda” arayışında olan tüketici için öncelikle fırıncılık...

Lezzetin Sos Hali

Dünya gıda sektörü, nüfusun ve buna bağlı olarak gıda talebinin artışı ile büyümeye devam etmektedir. Gıda üretimi, dünya ekonomisinde geçmişte ve günümüzde her zaman için önemli bir paya sahip...

Probiyotik ve Prebiyotikler nedir?

Probiyotik ve prebiyotiklerin güvenlik profillerinin oldukça iyi olduğunu söyleyen Gazi Üniversitesi Gastroenteroloji Bilim Dalı ve Probiyotik Prebiyotik Derneği Başkanı Prof. Dr. Tarkan Karakan...

Probiyotikler, bağışıklık sisteminin güçlenmesine destek oluyor

Diyetisyen Elvan Odabaşı, Ramazan Bayramı öncesinde seyahate çıkacaklara ve sindirim sistemi hassas olanlara bazı önerilerde bulunuyor.

“Güçlü bir bağışıklık sistemi için probiyotikler”

Doğadan Bizim Gıda Genel Müdürü Haydar Yılmaz, yeni kurduğu tesislerinde evlerde yapılmak üzere probiyotik yoğurt-peynir, kefir, kımız mayaları üretiyor. Güçlü bir bağışıklık sistemi için...

Gripten korunmanın yolu: Probiyotik Beslenme

Probiyotik bakterilerin ürettiği temel besinler içeriğinde vitamin ve enzimler bulundurduğundan, bağışıklık sistemini kuvvetlendirerek, zararlı mikroplardan vücudumuzu korumaya yardımcı...