PROTEİN İLE İLGİLİ HABERLER

Yeni tatlar için pişirme tekniklerinin püf noktaları

Türkiye’nin bu güzel coğrafyasını besleyerek onun sunduğu imkanları, onu yok etmeden kullanabilmek gastronomi meraklılarının ilgisini beklemektedir. Gelin baharın gelişini şef restoranlarının...

Bahara sağlıkla girmek için 10 etkili yöntem

Vücudumuz havaların ısınması ve baharın gelmesiyle birlikte yeni bir uyum sürecine girer. Bu süreçte hem kışın aldığımız fazla kilolardan kurtulmak hem de baharla gelen sorunlarla başa çıkabilmek...

Kanatlı etinde doğru paketleme ve soğuk zincir hayati önem taşır

Tavuk but etinde, göğüs bonfileye kıyasla demir, çinko ve sodyum içerikleri de daha fazladır. Bununla birlikte but eti yüzde 14,52 daha fazla yağ dokusu içerdiği için daha lezzetlidir.

Koyu renkli hindi etinin vitamin ve mineral içeriği daha fazla

Dilara Koçak, koyu renkli hindi etinin, beyaz hindi etine kıyasla vitamin ve mineral içeriği açısından daha fazla olduğunu da kaydetti.

Dana köfte ve hamburger ürünlerinde diyet liflerinin kullanımı

Diyet lifleri, su tutma kapasitesi, su bağlama kapasitesi, şişme, çözünürlük gibi hidrasyon özellikleri, yağ tutma kapasitesi, tekstürü iyileştirici kristalize olmama özellikleri gibi birçok...

Esansiyel aminoasit ihtiyacı

Esansiyel aminoasitler vücudumuzda üretilemeyen ve dışarıdan besinlerle alınması gereken amino asitlerdir ki kaynağı proteinlerdir. Bunların bitkisel ve hayvansal gıdalarla mutlaka alınması...

Türkiye’nin kırmızı et meselesi

Nüfusun ve turist miktarının sürekli arttığı ülkemizde, refahın yükselmesiyle birlikte önlem alınmadığı takdirde et üretiminin ve dolaysıyla tüketiminin yakın gelecekte daha da yetersiz olacağı ve...

Hayvansal Protein mi? Bitkisel Protein mi? Yoksa Süt proteini mi?

Proteinler vücudumuzdaki kas, kemik gibi tüm hücrelerin yapıtaşıdır, enzimlerin ve hormonların oluşmasında görev alırlar, immün sistemdeki yapıları (antikorları) oluştururlar ve bu nedenle de...

Yumurta ihracatı rekor kırdı

Yumurta ihracatı 2018 yılında 430,7 milyon dolara ulaşarak son on yılın rekorunu kırdı. Yumurta üreticileri, yumurtanın birincil üretim ve temel bir gıda maddesi olduğu gerçeğinden hareketle...

Yeni Nesil Kahvaltı Süt ve Süt Ürünleri

Hızlı ve yoğun yaşam tarzımız, beslenme alışkanlıklarımızı değiştirmekte, bu durum da daha pratik tüketeceğimiz besinlere bizi yönlendirmektedir. Günün en önemli öğünü olan kahvaltı için bu besin...

"Yakın zamanda doğal beslenme adına böcek tüketimi artacaktır"

"Böcek tüketmek kadar aslında doğal birşey yoktur" şeklinde konuşan Mira Canlı Hayvancılık ve Böcekçilik Tesisi sahibi Selami Gökgöl, "Bazı ülkerlerde direkt olarak yenirken bazı ülkelerde işlenip...

Wish More Hotel’den yeni bir lezzet: Kestaneli Brownie

Wish More Hotel Istanbul’un Türk ve dünya mutfaklarının enfes tatlarını lezzet tutkunlarının sofralarına taşıyan maharetli aşçıları, Ocak ayına özel olarak misafirlerini Kestaneli Brownie’nin eşsiz...

Atıştırmalıklarda yeni trend; Protein barlar

Geçen yıla göre bu sene atıştırmalık bar piyasasının yüzde 30 civarında büyüyerek 74 milyon TL pazar büyüklüğüne ulaştığını söyleyen Herbalife Nutrition Kamu İlişkileri Direktörü Samet Serttaş...

“Yumurta, en önemli protein kaynağıdır”

Beslenme programlarında kaliteli protein olarak nitelendirebileceğimiz süt ve süt ürünleri, kırmızı et, balık, yumurta ve kurubaklagil çeşitlerinin mutlaka yer almasını önerdiklerini söyleyen...

Hangi etkenler kemik sağlığını olumsuz etkiliyor?

Acıbadem Maslak Hastanesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Prof. Dr. Meral Bayramoğlu üstelik kırıkların hafif bir düşmeyle veya aniden öne eğilmeyle bile oluşabildiğini belirterek, “Kırıklar...

Genetik mühendisliği, tarım ve biyogüvenlik

Her bir ürün ya da GD gıda ürünü; piyasaya sürülmeden önce vaka bazında bilimsel olarak değerlendirilmelidir. Özellikle de gıda güvenliği konusu ile ilişkin olarak alerjen maddeler, toksinler ve...