PROTEİN İLE İLGİLİ HABERLER

Wish More Hotel’den yeni bir lezzet: Kestaneli Brownie

Wish More Hotel Istanbul’un Türk ve dünya mutfaklarının enfes tatlarını lezzet tutkunlarının sofralarına taşıyan maharetli aşçıları, Ocak ayına özel olarak misafirlerini Kestaneli Brownie’nin eşsiz...

Atıştırmalıklarda yeni trend; Protein barlar

Geçen yıla göre bu sene atıştırmalık bar piyasasının yüzde 30 civarında büyüyerek 74 milyon TL pazar büyüklüğüne ulaştığını söyleyen Herbalife Nutrition Kamu İlişkileri Direktörü Samet Serttaş...

“Yumurta, en önemli protein kaynağıdır”

Beslenme programlarında kaliteli protein olarak nitelendirebileceğimiz süt ve süt ürünleri, kırmızı et, balık, yumurta ve kurubaklagil çeşitlerinin mutlaka yer almasını önerdiklerini söyleyen...

Hangi etkenler kemik sağlığını olumsuz etkiliyor?

Acıbadem Maslak Hastanesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Prof. Dr. Meral Bayramoğlu üstelik kırıkların hafif bir düşmeyle veya aniden öne eğilmeyle bile oluşabildiğini belirterek, “Kırıklar...

Genetik mühendisliği, tarım ve biyogüvenlik

Her bir ürün ya da GD gıda ürünü; piyasaya sürülmeden önce vaka bazında bilimsel olarak değerlendirilmelidir. Özellikle de gıda güvenliği konusu ile ilişkin olarak alerjen maddeler, toksinler ve...

Dünya Yumurta Günü “yaşam için protein” teması ile kutlandı

Tüm dünyada 23 yıldan beri Ekim ayının ikinci cuma günü kutlanan “Dünya Yumurta Günü” İstanbul Gastronometro’da 12 Ekim 2018 Cuma günü Yumurta Üreticileri Merkez Birliği (YUM-BİR) öncülüğünde...

Lezzetin Sos Hali

Dünya gıda sektörü, nüfusun ve buna bağlı olarak gıda talebinin artışı ile büyümeye devam etmektedir. Gıda üretimi, dünya ekonomisinde geçmişte ve günümüzde her zaman için önemli bir paya sahip...

Bu öğlen ne yemeli?

Beslenme açısından her öğün önemlidir fakat öğle yemeği; hem besleyici hem de enerji vermesi açısından çalışanlar için daha değerlidir. Öğle yemeğinde ne yemeliyiz ki, protein açısından zengin...

Yeni trend: ‘’Yüksek proteinli süt ve süt ürünleri’’

Besfin tarafından hazırlanan rapora göre; tüketiciler laktozsuz ve probiyotik süt ve süt ürünleri tercih ediyor. Y ve Z kuşağı sağlıklı yaşam ve spor konusuna önem verdiği için yeni trend: ‘’Yüksek...

Bitkisel protein: Gluten

Gluten içermeyen gıdalar, özellikle glutensiz hale getirilmek için işlenmiş, rafine edilmiş gıdalardır. Birçoğu patates nişastası veya pirinç nişastası ile hazırlanmıştır; glutensiz bir diyet...

Polifenollerin diyetteki önemi ve analizlerde dikkat edilmesi gerekenler

Polifenolllerin, gıda işleme süresince diğer gıda bileşenlerince-protein, karbonhidrat, yağ- etkileşimleri de büyük önem taşımaktadır.

Zehirli yumurta krizi

Türk Veteriner Hekimleri Birliği Merkez Konseyi Başkanı Talat GÖZET, zehirli yumurta konusunda açıklamalarda bulundu.

Peynirin protein içeriği et kadar kaliteli

Beslenme ve Diyet Uzmanı Hülya Çağatay, sahur ve iftarda tüketeceğiniz 100 gram yani ortalama 3 dilim Sürmeli veya 7-8 adet Burgu ile günlük protein ihtiyacının büyük kısmının karşılanabileceğini...

Pınar'dan sporculara özel “Pınar Protein”

Pınar, İyi ve sağlıklı yaşamın odak noktası, “doğru beslenme” ve “sporu” hayatının değerleri arasına alanlar için yeni ürünü Pınar Protein – Yüksek Proteinli Süt'ü tüketicilerin beğenisine sundu....

Ton balığı ile sağlıklı tarifler

İçerdiği omega-3 ve yağ asitleri bakımından zengin ton balığı, sağlıklı bir öğünün en önemli parçası olurken içeriğindeki yüksek hayvansal protein ile vücut ve kas gelişimine olumlu etki...

Sağlığımız için beyaz etin önemi

Sağlıklı beslenme programında alınması gereken kalorinin %25-30'u yağlardan gelmelidir. %25-30'unun da %10' unu doymuş, %7-10'u çoklu doymamış, %10 u da tekli doymamış yağlardan...