SAĞLIK İLE İLGİLİ HABERLER

Küresel ısınma düzeyini sınırlandırmak için hala çok geç değil

Küresel ısınma düzeyini 1.5 °C’de sınırlandırmanın hala olası olduğunu belirten Prof. Dr. Murat Türkeş, ancak bunun kolay olmayacağını söyledi. Buna göre, 2030 yılına kadar 2010 yılına göre insan...

Plastik poşetler Ocak 2019’da ücretli olacak

Tüketiciyi Koruma Derneği Genel Başkanı Aziz Koçal, “Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yayınlanan "Ambalaj Atıklarının Kontrolü Yönetmeliği" kapsamında 1 Ocak 2019'dan itibaren plastik...

Sağlıklı beslenirken dikkat etmemiz gerekenler

Sağlıklı beslenme programında kalori, karbonhidrat, protein, yağ, vitamin ve mineral dengesi oldukça önemlidir.

“Yeterli C vitamini soğuk algınlığı süresini azaltabilir”

Diyetisyen Dilara Koçak, bazı besinlerin içerdiği besin öğeleriyle bağışıklık sistemini destekleyici etki gösterebildiğini söyledi.

La Mia Luce, özel yemekleri ile misafirlerini karşılıyor

La Mia Luce, İtalyan mutfağının görüntüsüyle cezbeden, lezzetiyle damaklarda iz bırakan et ve balık yemekleri ile farkını bir kere daha gözler önüne seriyor. Menüsünde yer alan özel reçeteli tatları...

Kalp sağlığını koruyan beslenme önerileri

Dünyada olduğu gibi ülkemizde de ölümlerinin çoğunluğunu kalp-damar hastalıkları oluşturuyor. Yaşam koşulları ve beslenme alışkanlıklarımızın değişmesi bu durumu tetikleyen etmenlerin başında...

Prof. Dr. Canan Karatay, “En sağlıklı meyve zeytindir”

5. Uluslararası CNR Kitap Fuarı’nda ‘Gerçek Tıbbın 10 Şifresi’ adlı kitabının tanıtım söyleşinde konuşan Prof. Dr. Canan Karatay, Rafineri un, şeker ve rafineri tuzun insülini artırdığını söyledi....

“Tavukla Yaratıcı Tarifler” Yarışması’na tarif yağdı

Sağlıklı, lezzetli ve uygun fiyatıyla sofralarımızın her daim baş tacı tavuk etini, genelde ızgara ve haşlama olarak tüketiyoruz. Oysa biraz hayal gücüyle daha önce hiç tatmadığımız tavuklu...

Yaz alerjileri

Yaz aylarında en çok görülen alerjilerin polen alerjisi, alerjik astım, sivrisinek arı sokmalarının alerjik reaksiyonları, güneş alerjisi, oral alerji sendromu olduğunu söyleyen Diyetisyen Emre...

Sabri Ülker Vakfı, “Beslenme ve Sağlık İletişimi Programı” düzenledi

Toplumun gıda, beslenme ve sağlıklı yaşam alanında güncel, güvenilir ve bilimsel bilgiye ulaşması için çalışmalar yürüten Sabri Ülker Vakfı, 8 – 9 Temmuz 2017’de, İstanbul Wyndham Otel’de Beslenme...

Sağlık ve gıda ilişkisini doğru değerlendirmek

Gıdaların ve gıdalara uygulanan teknolojilerin insan sağlığına etkilerini bilimsel bir gerçeklikle değerlendirmek, ancak ilgili mesleklerin bir arada çalışmaları ve ortak bakışlarını oluşturmaları...

Maden suyu tüketimi istenen düzeyde değil

Madensuyu Üreticileri Derneği Genel Sekreteri Levent Sungur, madensuyu tüketiminin arttığını fakat hala istenen düzeyde olmadığını söyledi.

Ramazan'da sağlıklı ve dengeli beslenmeye dikkat!

Ramazan'da beslenme konusunda görüşlerini aldığımız uzmanların ortak fikri oruç sonrasında hızlı yemek yemekten kaçınılması gerektiği yönünde.

Beypazarı 60 yaşında

Beypazarı Maden Suyu bugün saatte 300 bin şişe üretim kapasitesine sahip ve 3 milyar şişelik pazarın 1 milyarlık kısmını elinde bulunduran bir maden suyu şirketi.

Akra'da sağlıklı menüler

Akra’da bulunan SAF restoran, kilo aldırmayan ve tok tutarken enerji veren raw-vegan menüsüyle haftanın her günü The LifeCo’nun içinde, Bey Dağları’na bakan manzarasıyla hizmet veriyor....

Yeterli su içmek metabolizmanın çalışmasına yardımcı oluyor

Doç. Dr. İsmet Tamer, yaz aylarında uygulayabileceğiniz sağlık önerileri paylaştı.