SAĞLIK İLE İLGİLİ HABERLER

Yüksek gastronomi gıdaları daha fazla geri dönüştürür

Bugün artık birçok büyük şef, yemek pişirirken israfı azaltmak için sıfır atığı savunuyor.

Çocuklara sebzeyi sevdirmenin 8 püf noktası

Beslenme ve Diyet Uzmanı Melike Şeyma Deniz, sebzeleri kamufle ederek yedirmeye çalışmanın çocuğun o sebzeyi tek başına tanımamasına, tadını bilmemesine ve ilerleyen zamanlarda sebzeyi tek başına...

Çocuklar sömestr tatilinde nasıl beslenmeli?

Diyetisyen Berrin Yiğit, “Okul çağı dönemi çocuklarında yeterli ve dengeli beslenme alışkanlığı kazandırılması, bu alışkanlığın hayat boyu sürdürülebilir olmasına oldukça yardımcıdır”...

"Yakın zamanda doğal beslenme adına böcek tüketimi artacaktır"

"Böcek tüketmek kadar aslında doğal birşey yoktur" şeklinde konuşan Mira Canlı Hayvancılık ve Böcekçilik Tesisi sahibi Selami Gökgöl, "Bazı ülkerlerde direkt olarak yenirken bazı ülkelerde işlenip...

Sebzeli makarna üretimiyle yola çıktı 5 çeşitten 200 ürüne ulaştı

Bebek ile çocuklar başta olmak üzere tüm ailenin sebze tüketmesine yardımcı olacak bol sebzeli makarna üretmek için kadın girişimci kredisi ile yola çıkan gıda mühendisi Tuğba Bayburtluoğlu, 5 ürün...

Logosuz ürün okul kantinlerinde yasak

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli okul kantinlerinde kullanılacak ‘okul gıdası' logosu"yla enerji yoğunluğu yüksek ürünlerin tüketimini engelleyeceklerini belirterek, “Uygulamaya bugünden...

Atıştırmalıklarda yeni trend; Protein barlar

Geçen yıla göre bu sene atıştırmalık bar piyasasının yüzde 30 civarında büyüyerek 74 milyon TL pazar büyüklüğüne ulaştığını söyleyen Herbalife Nutrition Kamu İlişkileri Direktörü Samet Serttaş...

Prebiyotik inulin ve oligofruktoz ile sağlıklı bağırsaklar

Bebekler, çocuklar ve ergenlerin tükettiği gıdada, prebiyotik inülin ve oligofruktoz, bağırsak hareketlerini düzenlemek, kilo yönetimini desteklemek ve kalın bağırsakta bifidobakterileri selektif...

Küresel ısınma düzeyini sınırlandırmak için hala çok geç değil

Küresel ısınma düzeyini 1.5 °C’de sınırlandırmanın hala olası olduğunu belirten Prof. Dr. Murat Türkeş, ancak bunun kolay olmayacağını söyledi. Buna göre, 2030 yılına kadar 2010 yılına göre insan...

Plastik poşetler Ocak 2019’da ücretli olacak

Tüketiciyi Koruma Derneği Genel Başkanı Aziz Koçal, “Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yayınlanan "Ambalaj Atıklarının Kontrolü Yönetmeliği" kapsamında 1 Ocak 2019'dan itibaren plastik...

Sağlıklı beslenirken dikkat etmemiz gerekenler

Sağlıklı beslenme programında kalori, karbonhidrat, protein, yağ, vitamin ve mineral dengesi oldukça önemlidir.

“Yeterli C vitamini soğuk algınlığı süresini azaltabilir”

Diyetisyen Dilara Koçak, bazı besinlerin içerdiği besin öğeleriyle bağışıklık sistemini destekleyici etki gösterebildiğini söyledi.

La Mia Luce, özel yemekleri ile misafirlerini karşılıyor

La Mia Luce, İtalyan mutfağının görüntüsüyle cezbeden, lezzetiyle damaklarda iz bırakan et ve balık yemekleri ile farkını bir kere daha gözler önüne seriyor. Menüsünde yer alan özel reçeteli tatları...

Kalp sağlığını koruyan beslenme önerileri

Dünyada olduğu gibi ülkemizde de ölümlerinin çoğunluğunu kalp-damar hastalıkları oluşturuyor. Yaşam koşulları ve beslenme alışkanlıklarımızın değişmesi bu durumu tetikleyen etmenlerin başında...

Prof. Dr. Canan Karatay, “En sağlıklı meyve zeytindir”

5. Uluslararası CNR Kitap Fuarı’nda ‘Gerçek Tıbbın 10 Şifresi’ adlı kitabının tanıtım söyleşinde konuşan Prof. Dr. Canan Karatay, Rafineri un, şeker ve rafineri tuzun insülini artırdığını söyledi....

“Tavukla Yaratıcı Tarifler” Yarışması’na tarif yağdı

Sağlıklı, lezzetli ve uygun fiyatıyla sofralarımızın her daim baş tacı tavuk etini, genelde ızgara ve haşlama olarak tüketiyoruz. Oysa biraz hayal gücüyle daha önce hiç tatmadığımız tavuklu...