SEBZE İLE İLGİLİ HABERLER

Sıvı beslenme nedir? Nasıl yapılır?

Sıvı diyetlerin tamamen kişiye bağlı olduğunu kaydeden Juitox Kurucusu Dilşat Erdil, “İsterseniz yoğun iş temponuzun arasında akıp giden zamana entegre edin, isterseniz hafta sonu dinlenerek, masaj...

Kayısının 8 önemli faydası

Beslenme ve Diyet Uzmanı Melike Şeyma Deniz “Meyvelerin olumlu etkilerinden faydalanabilmek için porsiyon kontrolü olmazsa olmaz. Kayısı için porsiyonu 4 kayısı olarak düşünebiliriz. Düşük kalorisi...

Gıda kurutma sistemleri nelerdir?

Gıda kurutma üretim prosesleri kapsamında farklı tip kurutma makineleri kullandıklarını söyleyen Kurucum Gıda Kalite Müdürü Volkan Oğuz ve Eksis Makine Genel Müdürü, Makine Mühendisi Mehmet Volkan...

Ramazan ve beslenme

"Orucu açtıktan sonra yediğiniz yiyeceklerin, kepekler, meyve ve sebzeler, süt ürünleri, et, balık, yumurta ve fasulye gibi protein bakımından zengin yiyecekler dahil olmak üzere nişastalı...

GGD gıda kaybına yol açan tüketici algılarını ve davranışlarını araştırdı

Tüketicilerin yüzde 72’si etiketlerde bulunan son tüketim tarihi (STT) ve tavsiye edilen tüketim tarihi (TETT) farkını bilmediği için tüketilebilir gıdayı çöpe attığını ifade ediyor....

Pol’s Gıda, 2019’a yeni markalarla girdi

Pol’s Gıda, yaptığı yatırımlar sonucu 2019 yılına iki yeni markayla girdi: Pol’s Helvart ve Pol’s Freeze Fresh.

Türk kirazı Çin pazarından vazgeçmiyor

Ege Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği tarafından 2016 yılından beri yürütülen URGE Projesi’ne katılan kiraz ve üzüm ihracatçıları Çin’in Guanco ve Şanghay kentlerinde 24 – 31 Mart 2019...

Neyi, nasıl yiyeceğizi konuşmaktan üretimi unuttuk

Gündemin dünyada ve Türkiye’de son dönem üretme yerine tüketim odaklı olduğunu dile getiren Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Prof. Dr. Bülent Gülçubuk, bu durumla birlikte üretici aleyhine...

Süper gıda (mı?)!

Dünyada, gıda tüketimi, yetişkinlerin yüzde 40'ı ve kilo vermek isteyen gençlerin yüzde 48'i ve kabaca ergenlerin ve yeme bozukluğu olan genç yetişkinlerin yaklaşık yüzde 2 ila 4'ü için...

Çocuklara sebzeyi sevdirmenin 8 püf noktası

Beslenme ve Diyet Uzmanı Melike Şeyma Deniz, sebzeleri kamufle ederek yedirmeye çalışmanın çocuğun o sebzeyi tek başına tanımamasına, tadını bilmemesine ve ilerleyen zamanlarda sebzeyi tek başına...

2018’de bitkisel üretim azaldı

Üretim miktarları, 2018 yılında bir önceki yıla göre tahıllar ve diğer bitkisel ürünlerde yüzde 5,8, sebzelerde yüzde 2,6 azalırken, meyveler, içecek ve baharat bitkilerinde ise yüzde 0,8 oranında...

Japonlar ve Güney Korelilerin tercihi Türk gıda ürünleri

Türk lezzetlerinin Uzakdoğu pazarında ihracatını arttırmak amacıyla Ege İhracatçı Birlikleri tarafından yürütülen “Türk Gıda Ürünlerinin Japonya ve Güney Kore Pazarlarında Tanıtılmasına Yönelik...

Prebiyotik inulin ve oligofruktoz ile sağlıklı bağırsaklar

Bebekler, çocuklar ve ergenlerin tükettiği gıdada, prebiyotik inülin ve oligofruktoz, bağırsak hareketlerini düzenlemek, kilo yönetimini desteklemek ve kalın bağırsakta bifidobakterileri selektif...

“Avrasya'nın ambalaj merkezi olmayı hedefliyoruz”

Ambalaj sanayicileri ülkedeki mevcut ekonomik şartları nedeniyle ihracata odaklanma kararı aldı. Dünyada 16. ve Avrupa’da 6. sırada yer alan ambalaj sektörü, üretimin en az yüzde 30-50’sini ihraç...

Meyve sebze mamulleri ihracatçıları Çin pazarında büyümek istiyor

Meyve sebze mamulleri ihracatçıları Çin pazarında büyümek istiyor. Meyve sebze mamulleri ihracatında Türkiye lideri olan Ege Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği (EYMSİB), 2018 yılındaki son fuar...

Bitkisel hastalıklarla nasıl mücadele edilir?

Türkiye Ziraatçılar Derneği Genel Başkanı Hüseyin Demirtaş, önemli oranda kalite ve ürün kaybına yol açan bitkisel hastalıklarla mücadelede işin kolayına kaçarak kontrolsüz kimyasal mücadeleye...