SEBZE İLE İLGİLİ HABERLER

2018’de bitkisel üretim azaldı

Üretim miktarları, 2018 yılında bir önceki yıla göre tahıllar ve diğer bitkisel ürünlerde yüzde 5,8, sebzelerde yüzde 2,6 azalırken, meyveler, içecek ve baharat bitkilerinde ise yüzde 0,8 oranında...

Japonlar ve Güney Korelilerin tercihi Türk gıda ürünleri

Türk lezzetlerinin Uzakdoğu pazarında ihracatını arttırmak amacıyla Ege İhracatçı Birlikleri tarafından yürütülen “Türk Gıda Ürünlerinin Japonya ve Güney Kore Pazarlarında Tanıtılmasına Yönelik...

Prebiyotik inulin ve oligofruktoz ile sağlıklı bağırsaklar

Bebekler, çocuklar ve ergenlerin tükettiği gıdada, prebiyotik inülin ve oligofruktoz, bağırsak hareketlerini düzenlemek, kilo yönetimini desteklemek ve kalın bağırsakta bifidobakterileri selektif...

“Avrasya'nın ambalaj merkezi olmayı hedefliyoruz”

Ambalaj sanayicileri ülkedeki mevcut ekonomik şartları nedeniyle ihracata odaklanma kararı aldı. Dünyada 16. ve Avrupa’da 6. sırada yer alan ambalaj sektörü, üretimin en az yüzde 30-50’sini ihraç...

Meyve sebze mamulleri ihracatçıları Çin pazarında büyümek istiyor

Meyve sebze mamulleri ihracatçıları Çin pazarında büyümek istiyor. Meyve sebze mamulleri ihracatında Türkiye lideri olan Ege Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği (EYMSİB), 2018 yılındaki son fuar...

Bitkisel hastalıklarla nasıl mücadele edilir?

Türkiye Ziraatçılar Derneği Genel Başkanı Hüseyin Demirtaş, önemli oranda kalite ve ürün kaybına yol açan bitkisel hastalıklarla mücadelede işin kolayına kaçarak kontrolsüz kimyasal mücadeleye...

Kur artışı sera ekipmanlarının ihracat potansiyelini yükseltti

SERKONDER Başkanı Bülent Aytekin, kurlardaki artışın sektörün ihracat yapabilme kabiliyetini arttırdığını belirterek “İşletme maliyetleri çok hızlı artarken sebze fiyatları neredeyse yerinde kaldı....

Rusya'ya gıda ihracatında hedef 1 milyar doları aşmak

Gıda sektörü, Türkiye’nin tüm ihracatçı sektörlerinin hedef pazar olarak belirlediği tek ülke konumunda olan Rusya’ya ihracatta yaşadığı sorunların çözümü için Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir...

Soğuk zincirdeki en ufak hata insan sağlığını direkt etkiler

Frigo Mekanik ve Frigoblock Soğutma Sistemleri Yönetim Kurulu Üyesi Levent Aydın, zincirin herhangi bir aşamasında yapılacak hatalı uygulamanın üründe, ağırlık kaybı, kalite kaybı ve firelere sebep...

Gıda endüstrisinde ozonlu yıkama kullanımı

Hidrodos Dezenfeksiyon Çözümleri Firma sahibi ve Çevre Mühendisi Elif Farukoğlu ozon teknolojisinin sebze ve meyvelerin raf ömrünün arttırılmasında kullanıldığını kaydetti. Arme Ozon Firma sahibi...

“171 ülkeye meyve ve sebze mamulleri ihraç ediyoruz”

İhracatta sağladığı katma değerin tamamına yakını Türkiye’de kalan yaş meyve sebze ve meyve sebze mamulleri sektörleri 2018 yılında Ocak-Ağustos döneminde Türkiye’ye 2,4 milyar dolar döviz...

Kalp sağlığını koruyan beslenme önerileri

Dünyada olduğu gibi ülkemizde de ölümlerinin çoğunluğunu kalp-damar hastalıkları oluşturuyor. Yaşam koşulları ve beslenme alışkanlıklarımızın değişmesi bu durumu tetikleyen etmenlerin başında...

Üründen depodan market dolabına bozulmadan ulaşacak

Arvento’nun sunduğu “Sıcaklık Kontrol ve Takip Sistemi” ile FMCG ürünlerinin depodan market dolabına uzanan süreçte, soğuk tedarik zinciri bozulmadan uygun sıcaklık seviyesinde ve hijyenik...

Fiyat artışlarının nedeni nedir?

Haziran ayında üretici ve market arasındaki fiyat farkı en fazla yüzde 295,01 ile elmada yaşandı. Elma 4 kat, kuru kayısı ve maydanoz 3,8 kat, kırmızı mercimek 3,7 kat, kuru incir 3,4, süt 3,1, kuru...

Diyet beslenmesinde yağların önemi

Sağlıklı yağların metabolizmanın çalışmasına etki etmesinin yanında hastalıklardan korunmada da etkili olduğunu belirten Ayşe Tuğba Şengel; Zeytinyağı, ayçiçek yağı, mısırözü yağı, fındık yağı...

Meyve ve sebzenin ambalaja girmesi israfı önleyecek

Ambalaj Sanayicileri Derneği (ASD) Başkanı Zeki Sarıbekir, yaş meyve ve sebzede ambalajın zorunlu hale gelmesinin hem üreticilere hem tüketicilere dolayısıyla da ülke ekonomisine önemli katkılar...