SEBZE İLE İLGİLİ HABERLER

“171 ülkeye meyve ve sebze mamulleri ihraç ediyoruz”

İhracatta sağladığı katma değerin tamamına yakını Türkiye’de kalan yaş meyve sebze ve meyve sebze mamulleri sektörleri 2018 yılında Ocak-Ağustos döneminde Türkiye’ye 2,4 milyar dolar döviz...

Kalp sağlığını koruyan beslenme önerileri

Dünyada olduğu gibi ülkemizde de ölümlerinin çoğunluğunu kalp-damar hastalıkları oluşturuyor. Yaşam koşulları ve beslenme alışkanlıklarımızın değişmesi bu durumu tetikleyen etmenlerin başında...

Üründen depodan market dolabına bozulmadan ulaşacak

Arvento’nun sunduğu “Sıcaklık Kontrol ve Takip Sistemi” ile FMCG ürünlerinin depodan market dolabına uzanan süreçte, soğuk tedarik zinciri bozulmadan uygun sıcaklık seviyesinde ve hijyenik...

Fiyat artışlarının nedeni nedir?

Haziran ayında üretici ve market arasındaki fiyat farkı en fazla yüzde 295,01 ile elmada yaşandı. Elma 4 kat, kuru kayısı ve maydanoz 3,8 kat, kırmızı mercimek 3,7 kat, kuru incir 3,4, süt 3,1, kuru...

Diyet beslenmesinde yağların önemi

Sağlıklı yağların metabolizmanın çalışmasına etki etmesinin yanında hastalıklardan korunmada da etkili olduğunu belirten Ayşe Tuğba Şengel; Zeytinyağı, ayçiçek yağı, mısırözü yağı, fındık yağı...

Meyve ve sebzenin ambalaja girmesi israfı önleyecek

Ambalaj Sanayicileri Derneği (ASD) Başkanı Zeki Sarıbekir, yaş meyve ve sebzede ambalajın zorunlu hale gelmesinin hem üreticilere hem tüketicilere dolayısıyla da ülke ekonomisine önemli katkılar...

Türk gıda ürünlerine Dubai’de yoğun ilgi

Ortadoğu’nun en büyük gıda fuarı Gulfood Dubai 2018 Fuarı’na katılarak ürünlerinin tanıtımını yapan Ege Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği, Dubai’den mutlu döndü.

Meyve-sebzenin ambalaja girmesi çevreye ve ekonomiye katkıda bulunacak

ASD Genel Sekreteri Aslıhan Arıkan, sebze ve meyvelerin ambalaja girmesini öngören yeni tebliğle birlikte ambalaj sektörünün tüm ihtiyaçlara cevap verebilecek altyapıya sahip olduklarını belirterek ...

Yüksek enflasyonda işlenmemiş gıda etkisi

Merkez Bankası, eylül ayı enflasyon verilerine ilişkin değerlendirmeleri içeren Aylık Fiyat Gelişmeleri Raporu’nu açıkladı.

Gıda israfının çözümü ambalajda

EUPC İcra Kurulu Üyesi Yavuz Eroğlu, " Türkiye’de 30 milyondan fazla yoksul insan yaşıyor ve Türkiye’de her yıl 1,8 milyar liralık ekmeğin çöpe gitmesi, üretilen yaş sebze ve meyvedeki kaybın 20...

“Sağlıklı bir dünya hedefliyoruz”

Dünyada girişimcilere en fazla kaynak sağlayan ilk üç girişimcilik yarışması arasında yer alan ve İTÜ Çekirdek Erken Aşama Kuluçka Merkezi tarafından düzenlenen Big Bang Startup Challenge, bu yıl da...

‘METRO unboxed’ sergisi Düsseldorf’ta açıldı

Düsseldorf'un tarihi merkezi Reuterkaserne'de ziyaretçilerini ağırlamaya başlayan METRO Unboxed sergisi, toptan ve perakende satışın geleceğine yönelik yeni nesil ve farklı fikirler...

Mikroalgler gıda olarak tüketilebilecek

Akdeniz Su Ürünleri Araştırma, Üretme ve Eğitim Enstitüsü Müdürü Rızvan Süyek, DHA ve EPA açısından vazgeçilmez öneme sahip olan mikroalglerin, çeşitli ülkelerde bebek mamasından yoğurtlara;...

Penguen Gıda, gıda sektörünün en değerli 10 markası arasında yerini aldı

Penguen Gıda, Türkiye’nin gıda alanındaki en değerli 10 markasından biri olarak gösterildi.

Mantar ve et ürünleri

Dünya genelinde önemli bir ürün olduğundan, mantar üretimi de sürekli olarak artış göstermektedir.

Sebze üretiminde rekor artış

Sebze üretimi 2010 yılından bu yana sürekli artıyor. 2008’de 27,2 milyon ton olan, 2009’da 26,8, 2010’da 26 milyon tona inen sebze üretimi, sürekli bir artış trendiyle 2015’de 29,6 milyon tona...