SU İLE İLGİLİ HABERLER

Kuraklığa dayanıklı çim üretimine başlandı

İki Türk Profesörünün geliştirdiği Kuraklığa Dayanıklı Survivor Çim, Treet tarafından lisanslanarak üretilmeye başlandı.

Türkiye’nin kırmızı et meselesi

Nüfusun ve turist miktarının sürekli arttığı ülkemizde, refahın yükselmesiyle birlikte önlem alınmadığı takdirde et üretiminin ve dolaysıyla tüketiminin yakın gelecekte daha da yetersiz olacağı ve...

Gıda endüstrisinde ozonlu yıkama kullanımı

Hidrodos Dezenfeksiyon Çözümleri Firma sahibi ve Çevre Mühendisi Elif Farukoğlu ozon teknolojisinin sebze ve meyvelerin raf ömrünün arttırılmasında kullanıldığını kaydetti. Arme Ozon Firma sahibi...

İçecekler ve biz

Bu kadar çok içecek varlığında “Sudan başka birşey içmesek ve diğer tüm besin maddelerini de tükettiğimiz gıdalardan alsak nasıl olur” diye düşündünüz mü hiç? Çoğu zaman “ben yalnızca su içeceğim”...

“Birincil sıvı kaynağı su olmalı”

Acıbadem Bakırköy Hastanesi Beslenme ve Diyet Uzmanı Ayça Güleryüz, yaşamsal faaliyetlerin gerçekleşebilmesi için; tüm hücrelerin ve organların ihtiyacı olan birincil sıvı kaynağının su olması...

“Doğanın bize değil bizim doğaya ihtiyacımız var”

Artık tarım ürünleri önceki dönemlere göre hem içerdiği elementler hem de lezzet, koku vb. gibi özellikler yönünden istenilen düzeyde değil. Bu nedenle yaşı belli bir noktaya gelmiş insanlarda zaman...

Uludağ Premium'dan özel tasarım pet şişe

Uludağ’ın kalbinden gelen ferahlığı tüketicilerle buluşturan Uludağ Premium Doğal Kaynak Suyu, yeni özel tasarım pet şişeleriyle otel, restoran ve kafelerde yumuşak içimli ve şık bir alternatif...

“Su potansiyelinde bıçak sırtındayız”

Yarı kurak bir coğrafya üzerinde yer alan Türkiye’nin bir yandan katma değer üretme çabalarının temiz su ihtiyacını gün geçtikçe artırdığını belirten Su Enstitüsü Müdürü Doç. Dr. Mehmet Beyhan, öte...

Daha fazla su içirecek ipuçları

22 Mart Dünya Su Günü kapsamında, insan sağlığı için suyun önemine dikkat çeken Waternet Sağlıklı Yaşam Uzmanı Diyetisyen Canan Aksoy, günlük su tüketiminin kişinin ağırlığının yüzde 3’ü ila 5’i...

Organik tarım dünya nüfusunu besler

Organik üretimin, dünyada hızla artan nüfusun ihtiyaçlarını karşılayamayacağını iddia eden konvansiyonel tarım savunucularının aksine, bilimsel araştırmalar organik tarımın dünyayı besleyebileceğini...

'Su Yaşamdır' panelinde su sorunları konuşuldu

30 Mart 2017 tarihinde İstanbul Kozyatağı Kültür Merkezi’nde Çekmeköy Rotary Kulübü tarafından  düzenlenen “Su Yaşamdır” Panel-Forumu gerçekleştirildi.

Gece açlığına iyi gelen besinler

Yemek sonrası atıştırmalık olarak muz, elma veya diğer taze meyveler, küçük bir porsiyon süzme peynir veya dilimlenmiş meyveler ile sade yoğurt ya da yulaf ezmesi ve yağsız, az yağlı süt ile diğer...

Sağlıklı yaşam için; su

Günlük ne kadar su içmeliyiz? Sağlık açısından suyun önemi nedir gibi soruların cevaplarını Uzman Diyetisyen Bahar Aktan'dan aldık.

Kırmızı et neden pahalı?

Kırmızı et konusundaki gelişmeleri değerlendiren Bereket Döner Üretim Genel Müdürü ve İcra Kurulu Üyesi Kemal Bozkuş, Türkiye'de tüketimden fazla süt üretimi, üretimden fazla et tüketimi olması...

Kadınlar ortalama iki litre su içmeli

Su içmenin önemi artık her yerde sıklıkla vurgulanıyor. Kadınların günde ortalama iki, erkeklerin ise iki buçuk litre su içmeleri gerektiğini söyleyen Diyetisyen Canan Aksoy, suyun faydalarını...